More

  RECENTE POSTS

  Godverdetyphuspleuristeringfietsers

  Zo. Ik gooi het er gelijk maar even in. En voor je moeder ook, want die heeft kennelijk iets helemaal fout gedaan met je opvoeding. Je gaat toch niet serieus menen dat je in de wieg bent gelegd om op een piepdun fietsje, met inimini smalle bandjes, in fluoricerent groen tenue als een malloot over een smal fietspad te racen? Of wel soms? En waarom heeft ze het hoofdstuk ‘Empathie’ overgeslagen in je opvoeding? En ‘Inzicht”. Fiets ff lekker onder lijn 5 met je Gazelle.

  U begrijpt het. Ik heb het niet zo op met wielrenners. Al was je mijn beste vriend en je kwam je nieuwe fiets aan mij tonen met je strakke roze ‘keukenconcurrent’-shirt; ik schiet je van mijn erf. Iedere dag weer word ik geconfronteerd met die linkmiegels die als een dolle met drie rijen dik over het fietspad aan komen denderen. Remmen is voor mietjes en jij gaat de berm maar in. Wij spelen dat we van team Conimex zijn en 5 minuten los van het Peloton. En of dat niet erg genoeg is, hebben de wielrenners concurentie gekregen van Power Pedals. Elektrische fietsen die met gemak de 45kmh aantikken en bestuurd worden door wiskundeleraren met ingewikkelde fietshelmen gehuld in Human Nature-jas.

  Perfect storm

  Maar wat er gisteren voor mijn neus gebeurde was de geboorte van een ‘perfect storm’. Lekker ontspannen fietsen gaat uitsterven, ga ik u vertellen. Want naast dat je de berm in wordt gereden door schuimbekkende klapjosti’s met een midlife crisis, of van je sokken gereden door Mijnheer Harkema van biologie, zijn die twee nu gaan samenwerken. Voor mijn ogen fietste trots en rechtop Mister SGP 1997 met zijn bordeauxrode driekwart regenjas als een derny voor de kudde rollades van de amateur Lotto Jumbo ploeg uit. De poorten van de hel. Daar staarde ik in. Het is dat ik er met mijn opgevoerde scooter nog langs kwam met 80, anders moest ik er nog achter blijven hangen ook.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  MadDieu, drukt zijn snor
  06/04/2017 - 19:30 19:30

  Och, die speed pedelec uit dat filmpje heeft een recht BMX stuur en voorwielvering. Je wordt gelanceerd.
  Daarnaast hebben de internisten in de Alpen het in de zomer drukker dan in het ski-seizoen. Reden? Rechte BMX sturen! Als je op het uiteinde valt met je zachte bierbuikje scheur je je milt/alvleesklier/darm/lever*.

  De game-pubers van vroeger krijgen zo hun tweede leven, als orgaandonor.

  *) doorhalen wat niet van toepassing

  bla
  bla
  07/04/2017 - 08:11 08:11

  gewoon 30 procent korting op die jassen!
  snel afgeleid? ik ?

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  07/04/2017 - 08:54 08:54

  Froh, mag ik een keer je wieltje pikken als je weer met de skoetah voorbij komt?
  Graag constant 38km/u aanhouden en niet over het fietspad.

  Bismarck
  07/04/2017 - 12:18 12:18

  Scooterrijders moeten als eerste dood. Ze rijden altijd te hard of te traag en met optrekken is dat

  Dehnus
  Dehnus
  Gast
  07/04/2017 - 15:16 15:16

  Midlife crisis bestaat niet, idioten die niet normaal kunnen doen heb je op elke leeftijd. 10 jarigen die al Youtube vloggende 20 nadoent de leraar cremeren voor views tot 99 jarigen die lekker de sjoelbrikken voor de harses van je ome kwakken want “ik mocht niet een extra puddinkje tijdens de maaltijd!”.

  Dit gedrag dient in het mapje “Asociale kutzak” opgeslagen te worden. Als je zo snel met 20 andere “asociale kutzakken” over een fietspad dendert, en boos word op mensen die er wel normaal gebruik van maken, ben je gewoon een “asociale kutzak”.

  Net zoals Henkie van 5 die op een “MIJN SCHEPJES!” tour is en alle schepjes inpikt op het schoolplein, is Rinus van 40 op een “Tour de Gans” om de visvijer met 50km/h net zo’n zak. Henkie kunnen we nog fixen, keiharde klabakkes voor de reet met “NEE! SAMEN SPELEN!”. Rinus niet meer, daarom moet Rinus maar gewoon een spuitje krijgen, of een schokband die afgaat als de GPS sensor registreert dat hij harder dan 40 gaat (ja ook in de auto voor humor effect :P. ).

  Heeft die vloggende 10 jarige ook weer wat om over te vloggen en schreeuwen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN