More

  RECENTE POSTS

  Geopolitiek: we were always at war with Eurasia

  De voormalige ambassadeur van de VS in Oekraïne twitterde deze week “increasing reports from Kyiv that Finance Minister Jaresko will be appointed new #Ukraine prime minister, perhaps as early as this week”.

  En vervolgens: “Interesting. I tweet reports from #Ukraine re possible Jaresko appointment as PM — and get credit for making appointment!”. De nieuwe Oekraïense realiteit in een notendop. Make no mistake about it; Oekraïne is na de coup een VS-vazalstaat geworden. Minister van financiën Jaresko die nu op de rol staat om premier te worden kwam in Elmhurst, Illinois ter wereld. Op de dag dat ze als minister werd aangesteld ontving ze de Oekraïense nationaliteit, na een snelle wetswijziging waardoor buitenlanders het land mogen besturen. Naast Jaresko zijn daar een Litouwer als minister van financiën (studeerde International Business in Wisconsin) en een in Frankrijk geboren etnisch Georgiër als minister van volksgezondheid (studeerde Public Management in New York). Deze Georgiër was eerder minister van gezondheid in Georgië onder president Saakashvili (studeerde ook in New York), die nu toevallig gouverneur is van de Oekraïense regio Odessa. Volgt u het nog?

  En dan was daar kort na de coup in Kiev het afgeluisterde telefoongesprek tussen Assistent Secretary of State (staatssecretaris van buitenlandse zaken) Victoria “fuck the EU” Nuland en de huidige VS-ambassadeur in Oekraïne Geoffrey Pyatt waarin ze de stoelen in de nieuw te vormen regering verdeelden. Dezelfde Nuland gaf toe dat de VS sinds 1991 meer dan 5 miljard dollar investeerde in de “democratisering” van Oekraïne. We zagen deze vorm van VS-“democratisering” eerder in Afghanistan en Irak toen vanuit de VS en Londen komende dissidenten ineens het land mochten gaan regeren. En we zagen eenzelfde “democratische revolutie” in Libië en Syrië.

  Deze provocaties in Ruslands voortuin werken op de gemiddelde Rus als een kettingzaag op een beer in winterslaap. Onder luid persgetrommel van “Russische agressie” worden in alle aan Rusland grenzende EU-landen NAVO-wapens en soldaten gestationeerd. Zogenaamd om Europa te beschermen maar in werkelijkheid om een buffer te vormen tussen Europa en Rusland; in feite om de vorming van Eurazië, een droom van Putin, te voorkomen. Want dat zou het einde betekenen van de USAanse wereldhegemonie. Vergeet niet dat Putin als KGB-agent in Duitsland gestationeerd was. Hij sprak in 2001 zelfs de Bundestag in het Duits toe, als handreiking naar Europa.

  Peter Hitchens, Engelse journalist en auteur en de jongere broer van Christopher Hitchens legt het Oekraïne-oost-westconflict hieronder uit. Plop Whiskey, nootjes, goede sigaar!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  10/03/2016 - 11:03 11:03

  “Zogenaamd om Europa te beschermen maar in werkelijkheid om een buffer te vormen tussen Europa en Rusland; in feite om de vorming van Eurazië, een droom van Putin, te voorkomen.”
  De droom van Putin voorkomen is behoorlijk gelijk aan Europa beschermen. Die Euraziatische droom ziet er namelijk zo uit.

  Bismarck
  Antwoord aan  xaderp.
  10/03/2016 - 13:10 13:10

  En volgens je vriendje Dugin.

  Bismarck
  Antwoord aan  xaderp.
  11/03/2016 - 10:19 10:19

  Nee, ik bedoel Europa beschermen. De ideologie waar jij het over hebt, heeft namelijk tot doel:

  “Dugin confides that all arrangements made with “the Eurasian bloc of the continental West,” headed by Germany, will be merely temporary and provisional in nature. “The maximum task [of the future],” he underscores, “is the ‘Finlandization’ of all of Europe…” (p. 369).”

  Jij en je vrienden in Rusland hebben niets goeds in petto voor Europa.

  brassnov
  brassnov
  10/03/2016 - 13:23 13:23
  Dehnus Nörder
  Dehnus Nörder
  11/03/2016 - 00:04 00:04

  Xaderp leer subtiliteit. “Fuck the EU” als je het gesprek beluistert word toch echt gebracht als “Because fuck the EU Rigth?”, Antwoord “exactly”.

  Als in hoe ze denken in Moskou en andere gebieden binnen de EU over de Europese Unie. Jij zelf in begrepen. Ik weet dat past niet bij jouw theorietjes en demonisatie, maar je moet echt eens beter gaan luisteren naar de toonvallen in een gesprek.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN