More

  RECENTE POSTS

  Genderneutraal is dé trend voor deze zomer!

  G eachte dames en heren… Op zich lezen de meeste mensen nu niet iets enorm kwetsends of bizars. Toch zijn er mensen die moeite hebben met deze aanhef. Omdat iedereen en z’n moeder tegenwoordig overal door beledigd is, soms terecht, soms totaal niet, heeft de gemeente Amsterdam besloten om over te stappen op genderneutraal taalgebruik.

  Het is blijkbaar niet meer vanzelfsprekend dat iemand een man of een vrouw is, dus is het de bedoeling, (of het advies) dat we voor genderneutraal taalgebruik gaan. Dan is iedereen blij!

  Ouders

  Omdat ongeveer de helft van de kinderen tegenwoordig ouders heeft die niet meer bij elkaar zijn, een deel zich in een samengesteld gezin bevindt, met allerhande stief-dingessen, en een ander deel ouders van hetzelfde geslacht heeft, gaan we niet meer voor achterhaalde termen als ‘vader’ of ‘moeder’. We noemen het ouders. Ook woorden als ‘echtgenoot’ of ‘man/vrouw’ gaan op de schop, daar maken we ‘partner’ van. Zelfs ‘Gay Pride’ wordt vervangen door ‘Amsterdam Pride’ of ‘Canal Pride’, omdat ‘gay’ niet hetzelfde is als LHBTI. De inmiddels toegevoegde i staat voor intersekse, oftewel hermafrodiet. (Persoonlijk vind ik ‘Amsterdam Pride’ meer klinken als iets voor Amsterdammers die chronisch trots zijn op Amsterdam en ‘Canal Pride’ doet me weer denken aan Venetië, eigenlijk. But I degress.)

  Helemaal de shit

  Genderneutraal is PC, en dus helemaal de shit in 2017. Lees hier wat de gemeente Amsterdam voor puike plannen heeft en bekijk hieronder welke nieuwe begrippen helemaal de shit gaan zijn vanaf deze zomer.

  genderneutraal

  genderneutraal

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  26/07/2017 - 15:53 15:53

  Iedereen mag zich identificieren zoals hij/zij wil (heyyyy, daar heb je er weer een), maar ik houd mij het recht ook voor om gewoon te onderscheiden tussen man en vrouw. Je bent geboren als jongen of meisje, da’s gewoon je fysieke geslacht. Dat je in je latere leven tot de realisatie komt dat je met het verkeerde geslacht bent geboren en graag door het leven wilt gaan als vrouw, dan is dat prima, dan noem ik je voortaan niet meneer, maar mevrouw (of andersom). Als je je alleen kleed als vrouw, dan ben je voor mij een travestiet en als je je om laat bouwen, dan ben je een transsexueel.
  Je bent in mijn beleving óf man, óf vrouw. Je kunt je om laten bouwen van het ene geslacht naar het andere, maar dan nog ben je aan het eind van de rit voor mij een man, of een vrouw. Iemand die zowel vrouwelijke als mannelijke voortplantingsorganen heeft is een hermafrodiet, dezelfde term die we voor alle andere dieren en planten gebruiken die een dubbel geslacht hebben.
  Dat ik daar potentieel iemand mee beledig interesseert mij geen kut, eeehhhh kloot…. ehhhh reet!

  MadDieu, drukt zijn snor
  26/07/2017 - 21:55 21:55

  Je doet iets goed of je doet iets niet. Ik ben wiskundig genoeg om te zeggen dat met een enkel tegenvoorbeeld elke aanname nietig is.

  Hoe moet je in A’dam omgaan met een schizofreen, die voor elke persoonlijkheid een andere seksuele voorkeur aanhangt?

  Uit de hele LHBTI-lijst kunnen we het beste alleen de B gebruiken, ook voor ‘standaard’ mensen. Dan is iedereen blij, wat er ook gevonden wordt in het broekje.

  Weirdoinventor
  Lid
  27/07/2017 - 11:31 11:31

  Liever niet: Een transgender soldaat
  Liever wel: Een heteroseksuele mannelijke soldaat

  Bismarck
  28/07/2017 - 09:03 09:03

  Van die genderneutrale trend deze zomer is buiten Amsterdam anders heel weinig te merken. Weirdo stipt al Murica aan, maar ook in Nederland vond SIRE het belangrijk om ons op de publieke media te komen vertellen dat jongens jongens moeten zijn.

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  Antwoord aan  Bismarck
  28/07/2017 - 10:51 10:51

  Je kunt daar over discussieren, maar naar mijn idee is de boodschap vooral dat jongens jongens *mogen* zijn en daar kan ik mij wel in vinden. Je mag tegenwoordig van alles zijn, behalve je stereotype en dat begint irritant te worden. Naar mijn mening is 80% van de jongens gewoon een jongen die zich als jongen identificeert. een stereotype jongen houd van (soms) ruw spelen, hij vecht soms en maakt zich vies. Als een jongen dat graag wil doen, dan moet dat kunnen. Als diezelfde jongen wil spelen met een barbie en een jurk wil dragen dan is dat natuurlijk ook prima, maar die groep zal niet veel meer dan 1 á 2% vertegenwoordigen. Stereotypen worden vaak als fout gezien, maar stereotypen zijn stereotypen, omdat ze een kern van waarheid hebben, zij het vaak overdreven.
  Het is een beetje hetzelfde als de discussie rondom emancipatie. Daar ging men zo ver in dat het opeens fout was als een vrouw er voor koos om thuis te blijven, het huishouden te doen en de kinderen op te voeden, want dat voldeed aan het “ouderwetse” stereotype. So fucking what, as iemand daarvoor kiest, dan is dat prima.
  Die opgelegde polieke correctheid (en daarom houd ik ENORM van PC principle, de belichaming van enorm overdreven PC gedrag) gaat veel en veel te ver. Het resultaat is dat steeds meer mensen zich er juist van gaan afkeren en ik vraag mij af of dat nou wel helemaal de bedoeling is.

  Bismarck
  Antwoord aan  Bobbie rotkop
  30/07/2017 - 11:12 11:12

  *moeten*

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN