More

  RECENTE POSTS

  Gemeentes bestaan uit afval

  Grote huilie-huilie afgelopen dagen in de Media, want afvalverwerker Attero had een fiks aantal gemeentes in Noord-Brabant een boete verstuurd van samen 47 miljoen euro, omdat deze gemeentes NIET GENOEG RESTAFVAL zouden hebben aangeleverd. Er was, kortom, door de burgers TE GOED aan afvalscheiding gedaan, en uiteraard gaan de gemeentes die boete afwentelen op de burger. De wereld op z’n kop natuurlijk want wharrgarbl!! Of toch niet zo? Is het huilie huilie van de betreffende gemeentes niet gewoon een gevalletje Krokodillentranen? Attero is de nieuwe naam van Essent-Milieu, dat momenteel in een ingewikkeld verkooptraject zit, om overgenomen te worden door private equityfonds Waterland. Ingewikkeld, omdat Attero thans eigendom is van 6 provincies en 116 gemeentes, die allemaal afzonderlijk met de voorgenomen verkoop van hun aandelen moeten instemmen. Wel leuk voor de nieuwe eigenaar Waterland dat Attero zo ijverig haar balans aan het oppoetsen is. Maar misschien is het voor de gedupeerde Gemeentes ook wel handig om er bij stil te staan dat ze momenteel nog gewoon eigenaar zijn van Attero. Ik vroeg me ook al af welke zwakbegaafde theemuts van een Wethouder met z’n volle verstand een handtekening had geplaatst onder een overeenkomst waarin minimale aan te leveren tonnen afval werken afgesproken op straffe van een boete. Maar dat geld vloeide dus gewoon keihard terug in de eigen gemeentekas. We kunnen dus concluderen dat beide partijen hier een vuil spelletje spelen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Jack Random
  Jack Random
  26/05/2014 - 10:25 10:25

  Aan deze Moerdijkse burger heeft het niet gelegen. Ik flikker al dik een jaar lang tuintegel-resten en overbodige tuinaarde in de biobak. En als bonus gaat er soms ook nog een oude videorecorder, laptop of dvd-speler in. Wij hebben onze bijdrage aan de afvalkilo’s ruimhartig geleverd.

  Maar inderdaad, het is Kafka-eske waanzin. De gemeenteambtenaren en wethouders die dit contract getekend, goedgekeurd en gezien hebben zouden persoonlijk aansprakelijk gesteld moeten worden voor deze gekte, en daarna nooit meer binnen een straal van 1 kilometer van een publieke functie of gemeentehuis mogen komen.

  BIokhuthypotheek
  BIokhuthypotheek
  Gast
  26/05/2014 - 10:43 10:43

  En uw BSN is?

  Ome Mc
  Lid
  26/05/2014 - 10:44 10:44

  Wat werkt die privatisering toch goed en in ons voordeel, he?

  Zoiets zouden we ook met onze watervoorzieningen moeten doen. Dat niemand daar nog op gekomen is.

  BIokhuthypotheek
  BIokhuthypotheek
  Gast
  26/05/2014 - 10:44 10:44

  O, ik zie dat de toch al niet functionerende editfunctie nu helegaar is verdwenen.

  Top of flop?

  Ome Mc
  Lid
  26/05/2014 - 10:46 10:46

  Mogen we zeker weer 14 versies wachten voordat er een werkende editknop komt.

  trekpet
  26/05/2014 - 12:48 12:48

  mooie pots webmijter!

  sprins
  26/05/2014 - 14:06 14:06

  Zou het kunnen dat deze ‘boete’ eigenlijk gewoon onterechte korting is die de gemeente zou krijgen bij bepaald aanbod van huisvuil? Wat al ingecalculeerd was maar toch niet gehaald?

  vanpuffelen
  26/05/2014 - 17:04 17:04

  Dan scheuren die gemeentes toch gewoon effe een paar maanden alleen met de restafvalval vregwoaguhs door de buurten? O, wacht, zeker ook uitbesteed aan Attero?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN