More

  RECENTE POSTS

  Gemeente Emmen weigert Pastafari Paspoort

  Zoals het met vele zaken gaat waar ambtenaren bij betrokken zijn, zo vergaat het ook de langzame strijd voor erkenning door de Pastafari. Nadat eerder dit jaar de Nederlandse KvK al meende een inhoudelijk oordeel te mogen vellen over wat wel of niet een religie is, is nu het eerste persoonlijke slachtoffer van sauscriminatie gevallen.

  De voorzitter van onze Kerk van het Vliegend Spaghettimonster wilde namelijk een nieuwe ID-kaart en verschafte daarvoor een pasfoto. Zoals hij aan het loket verscheen, zo ook de foto: met het heilig hoofddeksel. Onmiddellijk werd van dit gegeven een probleem gemaakt en verzocht de gemeente Emmen het Ministerie van Binnenlandse Zaken om advies. Die, niet gehinderd door enige kennis, te kennen gaf dat het blijkbaar wel mogelijk was voor meneer om de aanvraag zonder een vergiet te dragen te doen. Toen daarop de gemeente Emmen reageerde “maar dat had hij wel”, kwam er van het Ministerie het ambtelijk equivalent van “maar toch!”, gevolgd door een bijzonder argument: Pastafari moeten maar aantonen dat het een religieus voorschrift is. Waar persoonlijke geloofsbelijdenis voor bijvoorbeeld Moslims goed genoeg is om met een hoofddoek op de foto te gaan moet een Pastafari in ene bewijs leveren.

  Nadat, volgens onze informatie, ook de Burgemeester van Emmen om zijn bijdrage is gevraagd is deze week de foto officieel afgekeurd – de aanvraag voor een ID-kaart wordt niet in behandeling genomen. Gezien de Kerk miljoenen, zo niet duizenden, leden telt vermoeden wij dat u hier ook iets van vindt. Dat mag uiteraard in de comments en op social media, maar in dit geval lijkt het ons ook prima als u dat direct aan Gemeente Emmen en het Ministerie van Binnenlandse Zaken richt. Hij werd gekookt voor uw zonden, moge zijn slierten – willekeurig als ze zijn – u per toeval het juiste pad wijzen! RAmen!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  21/12/2015 - 09:54 09:54

  Mevrouw Platje (tsja…) begrijpt het niet helemaal. Waarschijnlijk denkt ze dat onze voorzitter niet echt in het FSM gelooft. Aan de religie zelf kan het niet liggen; die is even ongeloofwaardig als alle andere religies. Daar waar moslims wel geloven dat er Mohammed op een gevleugeld paard naar de hemel vloog en Gristenen ervan overtuigd zijn dat Jezus dat zelfs op eigen kracht kon, daar zou onze voorzitter niet geloven dat het FSM netjes een stabiele baan om onze planeet beschrijft (iets wat technisch gezien eigenlijk een stuk eenvoudiger is).
  Kennelijk wordt je pas serieus genomen als je aanslagen pleegt uit naam van je denkbeeldige vriendje of om dezelfde redenen je eigen kinderen verminkt. Dat getuigt pas van een sterk geloof.

  Bla
  Bla
  21/12/2015 - 20:13 20:13

  ben ik nou de enige die bij die postcode RAmen lees?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN