More

  RECENTE POSTS

  Gelukkig hebben we de bonnetjes nog

  Gisteren tweette Bas Leerink dat het Medisch Spectrum Twente wel wat beters te doen heeft dan bonnetjes te zoeken voor journalisten, dit naar aanleiding van een onderzoek naar declaraties. Gek genoeg is dat geen handige uitspraak en kwam daar nogal wat kritiek op. Reden voor Bas om het één en ander in perspectief te plaatsen en Nance op haar plaats te zetten.

  “Als bestuurder is het mijn belangrijkste prioriteit te zorgen dat we goede patiëntenzorg leveren voor de inwoners van Twente”, aldus Bas Leerink, bestuursvoorzitter van Medisch Spectrum Twente, Voorzitter Raad van Toezicht Stichting ZIO, Voorzitter Stichting Huisartsenpost Maastricht en Heuvelland, Lid van 3 stichtingbesturen en nog eens bij 2 andere stichtingen penningmeester, grootverdiener (264k per jaar), en lid van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving. Bas kun je dus rustig een druk baasje noemen.

  Het allerbelangrijkste waar patiënten op moeten kunnen vertrouwen is dat hun gezondheid bij Medisch Spectrum Twente in goede handen is. Daarvoor werken ruim 3.500 medewerkers continue aan het leveren van kwalitatief hoogwaardige zorg en het verbeteren ervan, elke dag opnieuw. Over de kwaliteit van die zorg zijn we transparant naar iedereen.

  3.500? Ja, nog wel. In de komende 2 jaar verdwijnen er daarvan 400 die op flexibele basis bij het MST werken. Op magische wijze heeft dat geen enkele invloed op de patiëntenzorg aldus Bas Leerink. Dat ruim 11% van je personeel verdwijnt maakt niets uit, als het maar geen medisch personeel is. Die gaan daardoor namelijk geen extra werk krijgen wat normaal bij niet-medisch personeel zou liggen. Zo werken die dingen.

  Waarom die 400 eruit moeten? Om de kwaliteit te waarborgen! Het MST heeft zich namelijk een slag in de rondte geleend om een nieuw, lekker duurzaam, gebouw in Enschede neer te zetten en moet nu een beter rendement halen om aan de eisen van geldverstrekkers te kunnen voldoen. Of ze nu verlies leiden dan? Welnee, 7,3 miljoen positief rendement. €7.300.000. Een Ziekenhuis. Maar dat is niet genoeg en dus mogen 400 man komende 2 jaar bij het UWV in de rij gaan staan. Het is voor de patiënten van het MST te hopen dat het inderdaad niet ten koste gaat van de kwaliteit van de zorg. Gelukkig bieden in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Trollbuster
  Lid
  15/10/2015 - 13:32 13:32

  Waarom verbaasd mij dit niet?
  Ik weet nog dat het nieuwe ziekenhuis op het terrein van de UT (of ertegenover) was voorgesteld. Maar nee, dat moest in het centrum.
  Vervolgens vergeten ze de garage, enz. Enz.
  Ik heb er zelf ook nog gewerkt, voor mijn onderzoek. Nou, daar was ineens ook geen geld meer voor.
  Er is nog nooit iets goeds uit Twente gekomen… *veegt schuim van mond*

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  15/10/2015 - 14:51 14:51

  *hooivorken slijpt*

  cspr
  Lid
  15/10/2015 - 14:58 14:58

  continu schrijf je zonder e

  Bismarck
  Antwoord aan  cspr
  15/10/2015 - 18:43 18:43

  Bas Leerink’s belangrijkste prioriteit is zorgen goede patiëntenzorg te leveren voor de inwoners van Twente, niet om taalfouten te vermijden!

  cspr
  Lid
  Antwoord aan  Bismarck
  15/10/2015 - 21:32 21:32

  Er hoort, volgens de groene spelling, aan een woord dat eindigt op een k, geen apostrof voor de bezits-s.
  Het is: Bas Leerinks belangrijkste prioriteit.

  Jij bent toch niet zo eentje van de witte spelling hè 😉

  Bismarck
  Antwoord aan  cspr
  16/10/2015 - 11:06 11:06

  Bismarck’s eerste prio is ook niet taalfouten vermijden!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN