More

  RECENTE POSTS

  Je Gelooft Nooit Wat Deze Kankeruitkeringstrekker Op Haar Geweten Heeft!

  Stel, je hebt iets. Nee, ik heb het niet over hosmo, christen, moslim, politiek of Hollandse Hits Zanger, maar over kanker. Maagkanker, om precies te zijn.

  En stel, je hebt nog iets. Nee, ik heb het niet over neger, blanke, indo, rus of belg, maar over een bijstandsuitkering. Een bijstandsuitkering in Alphen aan de Rijn, om precies te zijn.

  En stel, je hebt nog iets. Nee, ik heb het niet over bankier, minister, manager, marketeer of NS-BOA, maar over een dochter. Een dochter die een speelgoedwinkel heeft.

  En stel, je hebt nog iets. Nee, ik heb het niet over HIV, MERS, MS, ebola of bananenziekte, ik heb het over Mens. Want een mens, en vooral een ouder, wil toch weleens in tijden van ziekte z’n kind bezoeken en afgezien van hoe hard het nageslacht op dat bezoek zit te wachten is dat een volstrekt normale manier van doen. Dus als je dochter dan net een speelgoedwinkel is begonnen, en jij aan het herstellen bent van darmkanker, dan is het toch niet zo heel vergezocht dat je gewoon af en toe bij dat winkeltje langs gaat.

  HA! FOUT! Wat denken jullie nou? Dat is werk verrichten dat geld op zou kunnen leveren, stelletje naïeve fraude-enablers. Daar moet keihard met de zweep gehandhaafd worden, of op z’n minst moet men ruim €5k aan uitkeringen terugvorderen, en eisen dat moeders nooit meer het godvergeten lef heeft om bij haar dochter in de winkel te komen. Het is hier verdomme geen verzorgingsstaat!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Spuyt12
  Spuyt12
  Gast
  18/06/2015 - 11:48 11:48

  Ah, mooi zo’n participatiesamenleving waarin je moet participeren, maar het niet mag.

  Hark
  Hark
  18/06/2015 - 12:09 12:09

  Het is wat anders, maar mijn vriendin zit in de WW. Het is niet te geloven met wat voor minkukels en belachelijke regeltjes je dan te maken krijgt zeg. Zoals verplichte bijeenkomsten waar je een paar dagen vantevoren voor wordt ‘uitgenodigd’. Daar krijg je enkel te horen wat ook op de website staat. Echt nuttig. Of ze krijgt een vacature doorgestuurd die al lang verlopen is. Via werk.nl, die site heeft verdomme miljarden gekost! Dat soort dingen.

  Gewoon een basisinkomen invoeren. Geen gezeik, iedereen rijk.

  Illuminatus Magnus
  Antwoord aan  Hark
  18/06/2015 - 12:34 12:34

  Maar het UWV is goed voor de werkgelegenheid! Van de coaches, de begeleiders, de programmeurs, de telefonisten, …

  E.R. Deoz
  18/06/2015 - 12:25 12:25

  Omgekeerde bewijslast, altijd prachtig. Bewijs dat je aanwezigheid compleet waardeloos was of betaal alles terug!

  Ze zijn echt doorgeschoten in de fraudebestrijding, je hebt dit soort trieste gevallen en ook maatregelen die veel meer kosten dan de fraude die ze moeten bestrijden. Bij grote bedrijven ligt dat weer wat anders, maar dat voor een andere keer.

  Je kan ook wel vergeten dat die dochter ooit wilt mantelzorgen voor haar moeder, dat wijf komt tenslotte nooit eens langs terwijl ze zeeën van tijd heeft.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  18/06/2015 - 13:14 13:14

  Luister, dat mens moeten ze ook meteen internet afpakken en de telefoon. Je kunt namelijk handelen op Ebay en Marktplaats en dus stinkend rijk worden. Verder kun je met een telefoon ook handelen en onderhandelen, colportage, weet u wel. Papier en pen moeten ook meteen uit huis, je zou daarmee namelijk ook handel kunnen drijven.
  Tevens moet ze ontdaan worden van typisch vrouwelijke kenmerken, want ook daarmee kan geld verdiend worden.
  Dat er nog geen € 14.000.000,00 is teruggevorderd verbaast mij.

  Johanvb
  Johanvb
  18/06/2015 - 13:46 13:46

  Want wat wil je met deze maatregel bereiken?
  Je wil voorkomen dat deze vrouw in de winkel van haar dochter werk verricht.
  Om echt te voorkomen dat ze ergens bijverdient, zal je haar dus een toegangsverbod moeten geven voor alle winkels.
  En niet alleen elke winkel, maar ook in alle gelegenheden waar de schijn gewekt kan worden dat ze er werkt.
  Ze zou haar huis niet meer in mogen omdat ze, zoals Roel zwaar ook al zegt, van daar uit ook werk kan verrichten.

  Een regel die dermate beperkt is (één specifieke winkel) en geen oplossing geeft van het probleem (de mogelijkheid wegnemen tot fraude) is een onzinnige regel.
  Deze ambtenaar zou zelf een maatregel aan zijn broek moeten krijgen waardoor hij geen arbeid meer mag verrichten.

  Het zou overigens een prachtige manier zijn om te discrimineren. Je geeft een bezoeker van je bedrijf aan bij een uitkeringsinstantie met de mededeling dat hij daar mogelijk bijverdienste heeft.
  Vervolgens zorgt de uitkeringsinstantie er voor dat deze persoon je bedrijf niet meer in mag.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  Antwoord aan  Johanvb
  18/06/2015 - 14:13 14:13

  Dat.

  trackback
  18/06/2015 - 14:43 14:43

  […] MAG NIET! Terugvorderen en stopzetten die uitkering! Meteen! Lees het hele schrijnende verhaal hier op Retecool. Voor het geval je nog niet pissig was geweest […]

  rubbw, professionele onruststokert
  18/06/2015 - 18:18 18:18

  De parallellen tussen de regeltjesterreur van het UWV en de jaren 30 terreur van de Sovjets zijn weer treffend. Ik ben benieuwd wat de volgende zet van het UWV is. Een parade van werklozen voor het UWV hoofdkantoor? (uiteraard met verplichte aanwezigheid)

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN