More

  RECENTE POSTS

  Geheel Onverwacht! Fraude Bij ICT Overheid!

  En daar is weer een sector die gebaat is bij rust. Terwijl Opa Ivo cs. de inlichtingendiensten gebruiken om de overige 30% van de bijstandsfraudeurs te pakken, komen er elders weer grootgraaiers lachend weg met hun praktijken. Nou is het adagium al Overheid + ICT = FAIL maar dat het zo cynisch is konden zelfs wij niet bevroeden. Wat blijkt, Ordina heeft op grote schaal gefraudeerd bij de aanbestedingen van de overheid. Ordina kreeg gegevens van een corrupte ambtenaar. Dus niet alleen worden er door Ordina ettelijke miljoenen verspild met het leveren van ICT troep die nog niet eens op een 2/86 draaiende te houden is, maar ze zorgen er ook nog eens voor dat ze de faalhazen zijn die de opdrachten krijgen. Uit de mails blijken ook verboden prijsafspraken en marktverdeling. Goed, de HELE FUCKING ICT SECTOR IS DUS CORRUPT!! Ondanks dit huiveringwekkende cynisme zien we toch nog een lichtpuntje: het zou mooi zijn als Ordina dat SyRI systeem gebouwd heeft. Weten we tenminste zeker dat het nooit werkt.

  syri

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Sjofels de Pofels
  02/10/2014 - 10:29 10:29

  Mag ik even een bakje tegen het kotsen van het lachen:
  “Een intern onderzoek dat Ordina heeft laten uitvoeren door advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek heeft tot nu toe geen aanwijzingen opgeleverd van onregelmatigheden in een twee aanbestedingsprocedures bij de overheid.”

  “Hee, advocatenkantoor (en daar bedoel ik niet mee onafhankelijke accounting of een onderzoekscommissie oid) zullen we jullie even betalen om een onderzoek bij ons te doen?”
  “Maar natuurlijk meneer, geen probleem, hoe meer u betaalt hoe onschuldiger u bent..”

  Ome Mc
  Lid
  02/10/2014 - 10:58 10:58

  Goh.

  G. de Vader
  Gast
  02/10/2014 - 12:07 12:07

  Hé we hebben een minner. Ik ben wel benieuwd naar de visie van Ordina. Laat horen!

  Charlietoffert
  02/10/2014 - 17:13 17:13

  TICTC (Tijdelijke Informatie & Communication Technologie Commissie) To The Rescueeeeee!!!

  Op het 12 mei ICT-verhoor zei René Veldwijk nog over corruptie praktijken: “Mantelconstructies faciliteren corrupte verhoudingen omdat er een partij zit vóór de opdrachtgever. Daaronder zit een wereld van aanbestedende partijtjes. We praten hier niet over een geval waar (..) Ordina een project doet. Welnee.” [Aka: Het zijn eerder de ZZP’ers die corrupt zijn, niet de grote jongens. Daarnaast, mocht een grote partij als Ordina problemen krijgen met corrupte dan was volgens Stépan Breedveld, CEO Ordina NA 2010 (zwaar ICT-verhoord op 23 mei) er geen contructie voor. De zaak is dus intern blijkbaar nog steeds niet “kartelvorming&corruptie-proef”. Sterker nog, Breedveld: “Ik zie niet een-twee-drie in hoe je dat praktisch kunt maken, omdat je natuurlijk ook niet van tevoren transparant hebt hoe partijen dingen inzetten” Hij gaf overigens nog “bijna” toe dat het nog voor hem in 2010 was gebeurd, “Sinds ik er ben, zijn we de weg ingeslagen dat we dit soort dingen niet doen. In welke mate het is voorgekomen voor mijn tijd, weet ik niet.”. de zaak intern dus ook nog niet “kartelvorming”, “corruptie-proef”.

  Nou, benieuwd wat Ton “ICT-mistanden jager” Elias op woensdag 15 oktober 2014 om 9.45 uur in de Thorbeckezaal ons gaat wijsmaken, wat hij hiervan geleerd heeft… De commissie is maar tijdelijk immers.

  Charlietoffert
  02/10/2014 - 17:21 17:21

  Ik bedoel, dit kabinet neemt fraude al sinds Weekers (gratisgeld-4-all), Wiebes (tankstations wieberen om accijns) en Schipper (…mag ik over fraude klokkenluiders heen varen ja of nee) extreem super duper Syri-ous!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN