More

  RECENTE POSTS

  Geenstijl gaat grens over en is strafbaar bezig

  Ja, zullen we u horen zeggen, die grens zijn ze jaren geleden gepasseerd en dat is toch geen nieuws meer? Nou, het is juist dat ze qua zuurheid al jaren de Volkskrant gepasseerd zijn en sinds het referendum niet heeft geleid tot de zooi waar men op gehoopt had, ze zo ongeveer in staat zijn om lijken op te lossen, qua zuurgraad, kan nu gezegd worden dat ze strafrechtelijk een grens overgegaan zijn.

  Want, Zentgraaff, die ook al regelmatig op een superieur toontje artikeltjes pent over Israël en Palestina, tikte gisteren DIT artikel over de bedreiging en mishandeling van een homoseksueel stel.

  Prima, aandacht voor dergelijke achterlijke acties, zodat hopelijk die malloot gepakt wordt en helder is en blijft dat dit niet getolereerd wordt, van niemand en tegen niemand.

  Maar, waar Geenstijl, althans Zentgraaff, de fout in gaat is met de manier waarop dergelijke gedragingen onverkort en zonder enig voorbehoud worden toegeschreven aan één specifieke bevolkingsgroep:

  Weer een betonschaar in de bek van de Dibi’s en anderssoortig links tuigh die massaal proberen te ontkennen dat de Riffijnse medemens zich niet kan gedragen in de openbare ruimte op het moment dat er homosensuelen in de buurt zijn: zomaar een berichtje uit Amsterdam West.

  En iets verder:

  Goh, verrassond. Zoals nichten rare dansjes doen tikken lichtgetinte sportkledingdragers poten op hun bek als ontspanning in het weekend. Weet iedereen, behalve bij de linkse media, want daar weten ze dat ze in Roodeschool en Limmen ook heel erg onaardig doen tegen homo’s.

  En daar gaat het mis. Er wordt tweemaal gesteld dat door links(e media) ontkend wordt dat Marokkanen zich niet weten te gedragen als er homoseksuelen in de buurt zijn. Maar dat dat vooral ontkennen is van een vaststaand feit en dus (alle) Marokkanen dat gedrag vertonen.

  En dan kun je nog zoveel verhullende termen gebruiken of (grappige) verbasteringen om de boodschap te verzachten, maar de roze hordes weten, getuige de reacties eronder, precies waar het over gaat. En ook statistieken dat een bepaalde achtergrond oververtegenwoordigd is binnen een bepaalde vorm van geweld maken niet dat je, vanuit juridisch oogpunt, lekker kunt generaliseren.

  Pakken we even de uitspraak erbij van afgelopen december tegen de peroxidehaatstruik over zijn “minder minder minder” uitspraken. En dan zoomen we vooral even in op rechtsoverweging 5.4.3:

  Is sprake van groepsbelediging in de zin van artikel 137c van het Wetboek van Strafrecht (feit 1)?
  De vraag of sprake is van belediging van een groep mensen dient te worden beantwoord aan de hand van de drie in de jurisprudentie ontwikkelde toetsingscriteria:
  i) is de inhoud van de uitlating beledigend, en zo ja;
  ii) neemt de context het beledigende karakter weg, en zo ja;
  iii) is de uitlating onnodig grievend?

  En dan moeten we redelijk simpel kunnen zeggen dat i en iii een heldere ja opleveren en dus hoogstens ten aanzien van -ii- men bij Geenstijl kan claimen dat ze vet satirisch zijn en niet serieus moeten worden genomen.

  Wat natuurlijk volledig van de ratten besnuffeld zou zijn, want men heeft meer artikelen gepost over dat ze niet serieus genomen worden omdat een -RAADGEVEND- referendum niet blind opgevolgd werd dan dat er homo’s mishandeld zijn door Marokkanen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  MadDieu, drukt zijn snor
  11/04/2017 - 15:32 15:32

  Over korte lontjes en schone schijn bij keurige Nederlanders van Marokkaanse komaf.

  Bij een groot Nederlands bedrijf werkt mijn broer werkte een tweede generatie Marokkaan met dubbel paspoort op de financiële administratie.
  Twee jaar terug op een gezellig afdelingsuitje was er stennis, want meneer wou niet op de foto direct naast zijn homo-sensuele collega, maar eiste een plek ter rechterzijde van het afdelingshoofd.
  Inmiddels is deze Neder-marokkaan op staande voet ontslagen wegens vervloeken schelden en slaan op de werkvloer. Er was meermaals gewaarschuwd en zijn dossier was met racistische vooroordelen ruim gevuld.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  11/04/2017 - 15:33 15:33

  Tsja, ze hadden het natuurlijk beter over kutmarokkanen kunnen hebben, want daarbij geef je tenminste aan dat het om een sub-groep gaat, die per definitie niet spoort anders hadden ze wel anders geheten.

  Net zoals je het beter over kutnazi’s kunt hebben als je de grote groep Arische jongens niet voor de kop wilt stoten die het alleen maar te doen is om het strakke kapsel en de tijdloze outfit met dat koddige logootje erop.

  MadDieu, drukt zijn snor
  11/04/2017 - 15:58 15:58

  Een shock-blog is nou eenmaal niet schokkend meer als het als een gewoonte ervaren wordt.

  En als de website voor kantoorknuppels met andere formuleringen hetzelfde nieuws brengt?
  http://925.nl/archief/2017/04/05/sorry-lieve-mensen-anti-homogeweld-is-wel-degelijk-marokkaans-probleem/

  chubbychaser
  Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
  11/04/2017 - 20:33 20:33

  Dat artikel op 925 is wel een heel stuk beter onderbouwd.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  Antwoord aan  chubbychaser
  12/04/2017 - 09:14 09:14

  Dat is dan ook niet “tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend” en veel prettiger leesbaar naar mijn idee.
  De hordes die GS als levensstandaard aanhangen zijn mij toch al te groot. Ik heb er niks mee.

  Møhammed Said al Sahaf
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  12/04/2017 - 14:39 14:39

  BLOGSNOB!

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  chubbychaser
  12/04/2017 - 21:10 21:10

  Zonder meer. Maar de websites beogen beiden een andere doelgroep.

  GeenStijl begon als online tijdschrift geschreven door stripfiguren. En met hun huidige slogan “tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend” willen ze passen bij satirische tijdschriften als Charlie Hebdo. (Als zodanig passen ze ook bij TMG.)

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
  13/04/2017 - 17:48 17:48

  Nou, dat niveau (pun intended) moeten ze eerst nog maar zien te halen. Sinds de start van het treiterblog vraag ik mij af wanneer het nu een keer wat gaat worden. Niet mijn ding, mag he.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN