More

  RECENTE POSTS

  GeenPeil: NOS liet Jan Roos gewoon schreeuwen

  Vele citaties met het halen van meer dan voldoende stemmen om het referendum plaats te laten vinden aan de Roze Buren. Onze altijd goed geïnformeerde Flepz0r wist dit voor het weekend al te melden, maar kudo’s waar kudo’s op z’n plaats zijn. De taart is onderweg (nee, een echte taart, niet Bas – daar valt namelijk geen peil op te trekken).

  Maar wel even één dingetje: kan dat gezeur over RTL, NOS en andere mainstream media nu afgelopen zijn? Ja, die 300k zijn ruimschoots gehaald. Nee, de grote media hebben niet dat promotiewerk voor jullie gedaan. Ja, dat toont aan dat er draagvlak is voor een referendum – even in het midden gelaten waar de achterban denkt dat dat referendum over gaat. Chapeau, ook uit het deel van de bunker dat niet bepaald zit te springen om een referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Cue nu maanden van gesteggel door politici over wat de ‘burger’ echt gaat bedoelen met zo’n referendum-stem, net als 10 jaar terug.

  Desalniettemin is het niet de taak van nationale media om 14 keer over de voortgang van dit soort initiatieven te schrijven. NOS heeft er een stuk aan gewijd op 25 augustus waarbij ze zelfs het geschreeuw van Jan Roos in beeld brachten, RTL rapporteerde het toen er 150k aan handtekeningen verzameld was en vrijwel elk ander nationaal medium heeft er op enig moment aandacht aan besteed. Wees gewoon blij met de prestatie, trek flessen goedkope Aldi-bubbels open (we weten dat die crowdfund niet zo’n succes was) en morgen weer originele stukjes schrijven. Proost!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  leeuw
  leeuw
  Lid
  28/09/2015 - 19:50 19:50

  1 Keer over zoiets belangrijks melden in het nieuws,PPFFF goortje van geertje dat was pas nieuws he! dat ie wat gekneust in bed lag en zielig is. Ja dat si pas echt nieuws he! Geef gewoon toe dat jullie onder de elite plak zitten KOTS!

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  leeuw
  28/09/2015 - 20:21 20:21

  @leeuw Bedoel je geen aandacht in de media? Of geen aandacht op Retecool?

  E.R. Deoz
  Antwoord aan  leeuw
  28/09/2015 - 21:19 21:19

  Het is een publiek geheim dat de RCs deel zijn van de NPO, Umberto Rosso is gewoon een pseudoniem van Henk Hagoort. Stukjes worden getikt door NOS-stagiaires, de ene keer als reet, de andere keer Der Webmeister. Die verschillende namen zijn er alleen om af te leiden. Linksche propaganda gaat er veel makkelijker in als het van verschillende bronnen lijkt te komen. Maar het is allemaal gewoon één pot nat. En dat van onze belastingcenten!

  Xloph
  28/09/2015 - 20:14 20:14

  Waar kan ik mijn handtekening zetten tegen een referendum?

  Dehnus Nörder
  Dehnus Nörder
  Antwoord aan  Xloph
  29/09/2015 - 08:50 08:50

  Niet dus, alleen door voor te stemmen. Maar dit word een parade paardje van Azielzoeker tot Zorg voor de TMG en Greet. Daarom gaan we dit nog jaren horen ongeacht de uitslag. Net zoals het kwartje van Kok.

  Elke keer als de EU wat doet waar de TMG of Greet een slaatje uit kan slaan? “Heeft de burger niet tegen de EU gestemd met !? Zo ondemocratisch! We willen Minder EU,het VOLK WIL DAT! KIJK MAAR! Zij willen geen vrije paasdagen garantie! Neen de Burger wil werken op deze dag!”:P

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  29/09/2015 - 09:45 09:45

  Dat gemekker dat elke individuele stem gehoord moet worden. Dat gaat een fijn land worden met 13 miljoen bestuurders, ze noemen het ook wel totale chaos.

  Net jarig geweest
  Net jarig geweest
  Gast
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  29/09/2015 - 10:13 10:13

  Ah, van visionair Zwaar mogen we verkiezingen dus opdoeken. Weet je wat, we pleuren meteen dat achterhaalde concept democratie in de plee. Mag jij doortrekken.

  Vermakelijk en verwacht, de kinnesinne in de reacties op de retekoels, want ‘roze buren’ dus per definitie niet in orde.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  29/09/2015 - 10:43 10:43

  Je geeft als burger voor max. 4 jaar een groepje van 150 mensen een mandaat om jouw te vertegenwoordigen. Het is onzinnig om dan bij iedere beslissing van die 150 man te gaan schreeuwen dat “men het er doorgedrukt heeft zonder te burger te raadplegen”.
  Mocht blijken dat een hele ruime meerderheid van de bevolking tegen iets is waar de 2e Kamer massaal voor stemt, dan ben je of door je volksvertegenwoordiger voorgelogen, of is de Kamer wellicht verstandiger. Het eerste geval is typisch eigen schuld; moet je maar beter stemmen. In het tweede geval moet je gewoon je mond houden.

  Een referendum is hier niet voor nodig. Da’s alleen voor hele uitzonderlijke besluiten geschikt, die een grote impact op de samenleving hebben en waarvan bij het uitbrengen van je stem nog absoluut geen sprake was.

  Verder gaat dit zinloze referendum de staat (en dus de burger) tig miljoen kosten. Ik neem aan dat GS in het vervolg ook niet meer zeurt over zinloos, geldverslindend EU gehannes.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  29/09/2015 - 11:13 11:13

  Dat dus. Pas maar op dat Net jarig geweest je niet gaat minnen.

  Pieter Baan
  Pieter Baan
  29/09/2015 - 11:08 11:08

  Dit hele gedoe heeft er toe geleid dat ik het woord associatieverdrag kan uitspreken zonder dat mijn kunstgebit op het hoogpolig tapijt beland. Ik ga daarom lekker vóór stemmen. Wat zal de opkomst eigenlijk worden ? Jan Roos en Greet ?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN