More

  RECENTE POSTS

  Nieuw Rechts sloopt Nieuw Rechts van binnenuit

  Exact om 14.00 uur (hoe laat?) maakt de zoveelste splinterpartij op rechts haar program of in ieder geval haar werkwijze bekend.

  Het gaat deze keer om GeenPeil. Je weet wel, die toko die met veel succes een raadgevend referendum heeft georganiseerd over het handelsverdrag met de Oekraïne. Dat het GeenPeil helemaal niet om de Oekraïne te doen was, maar meer over de opmars van Europa, is nooit een geheim geweest.

  Bijzonder is dan het gejank van GeenPeil over het in principe ter zijde schuiven van de uitslag van het referendum. Met een nipte meerderheid hebben de mensen die de moeite hebben genomen om te stemmen nee gezegd tegen het handelsverdrag. Reden voor GeenPeil om inmiddels al 236 dagen (en tellende) moord en brand te schreeuwen over deze flagrante schending van de democratie. Wat GeenPeil niet begrijpt van het stukje “raadgevend” bij het referendum is ons hier in de Retecool-redactiebunker nog steeds een compleet raadsel.

  Wat het referendum wel heeft opgeleverd zijn drie nieuwe splinterpartijen op Nieuw Rechts. Als eerste was daar het Forum voor Democratie van pianoligger en bandenplakker Thierry Baudet. Baudet heeft samen met Geenstijl het Oerkaïne-referendum aangeslingerd en uiteraard ook voor elkaar gekregen. Hulde daarvoor! Daarna konden de twee partijen elkaar niet meer luchten of zien en startte Baudet dus zijn politieke partij. Baudet rekent zich overigens al enorm rijk en gaat uit van zes zetels (volgens eigen onderzoek, wellicht met WC-eend uitgevoerd)

  who did nazi that coming?
  who did nazi that coming? © Rob van den Engel

  Vervolgens hing Jan Roos de Geenstijl-plopkap aan de wilgen en werd lijsttrekker van VNL (Voor Nederland) van PVV dissidenten Louis Bontes en Joram van Klaveren. Dit tot woede van Geenstijl, die Roos zonder pardon uit de redactie van Geenstijl trapte. Wat Roos bij VNL doet is ons een compleet raadsel, want kennis van zaken is niet iets waar Roos veel ervaring mee heeft.

  En nu krijgen we dus ook de heren van GeenPeil zelf er bij, die ook een poging gaan doen om een paar zetels op rechts weg te snoepen. Als lijsttrekker is columnist en hoofdredacteur Jan Dijkgraaf aangesteld. Dijkgraaf gaat niet als een standaard lijsttrekker fungeren, maar zal (mocht hij in de kamer terecht komen) stemmen wat de leden eerder is voorgelegd en waar deze leden vervolgens online hun mening over hebben mogen geven. Dit verklaart direct waarom Geenstijl woest was op Baudet, maar vooral op Roos, want ze wilden zelf ook al de politiek in.

  Nu hebben we dus drie splinterpartijen op rechts die voornamelijk belastinggeld weg zullen gaan souperen en, want ik vraag me af of ze zich dat ooit hebben gerealiseerd, in het vaarwater van Geert Wilders zullen zitten. Links lacht zich in ieder geval een scheur in de broek, want de kans op grote zetelwinst voor de PVV wordt met zo’n versplintering op rechts alleen maar minder groot.

  Wij hebben in ieder geval plop en nootjes klaar staan voor 14.00. Het heerlijk avondje is lekker vroeg dit jaar: GeenPeil.nl

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Monade
  05/12/2016 - 13:28 13:28

  Aan de andere kant neemt het aantal splinterpartijtjes op links ook hand over klauw toe. De PvdA ruit éénmansfracties als Samsom haren.

  Der Webmeister
  Beheerder
  05/12/2016 - 13:38 13:38

  Heeft Jan Nagel zich al gemeld?

  Bismarck
  Antwoord aan  Der Webmeister
  05/12/2016 - 16:57 16:57

  Je zou het wel verwachten, maar ik denk dat hij het pluche van de 1e Kamerzetel (namens 50+, gegarandeerd tot halverwege 2019) toch wel erg gerieflijk zal vinden.

  Weirdoinventor
  Lid
  06/12/2016 - 17:19 17:19

  Ik begrijp alleen niet goed wat nou de vernieuwing van deze club is. Alle partijen (Alle partijen? Nee, een dapper partijdje enz) overleggen het beleid met de leden, maar dan op zo’n manier dat er ook voorstellen gedaan kunnen worden en dat er geregeerd kan worden, in plaats van dat je enkel op anderen kan reageren. Hoe is dit een verbetering?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN