More

  RECENTE POSTS

  Geenpeil fraudeerde met EU-subsidie: iedereen zwijgt

  Geenpeil, de campagne die het referendum rondom het samenwerkingsakkoord aanvroeg, heeft voor de reclamecampagne om de handtekeningen te verzamelen naar eigen zeggen subsidie gebruikt. Alles wijst er echter op dat dit helemaal niet mocht met de subsidie die aan het Eurosceptische clubje IDDE door de EU werd verstrekt.

  Dat blijkt uit een artikel van Follow the Money. Follow the money vroeg het na en kreeg een bevestiging dat de EU nu onderzoek doet naar de besteding van dit subsidiegeld. IDDE is nauw verbonden met UKIP en VNL, waarvan Joram van Klaveren de voorzitter is – een van de initiatiefnemers van Geenpeil, aldus Erik de Vlieger – maar van Klaveren ontkent in alle toonaarden. Baudet, een van de initiatiefnemers van Geenpeil, wilde weer eens geen commentaar leveren.

  Weer een referendumpots? Ja duh, daar krijgen we voor betaald zijn we vóór. Jullie dus als het goed is ook. Zo potsen wij alle referendum posts hier. Ook zijn wij van Retecool  superbehulpzaam. Zo weten wij wat je moet doen als Jake z’n verjaardag viert. Wij vinden het sowieso heel leuk als u ons leuk vindt op Facebook. Een oneliner past wel op Twitter.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  03/03/2016 - 17:37 17:37

  Je verwacht het niet he, je verwacht het niet.

  MadDieu, drukt zijn snor
  03/03/2016 - 17:51 17:51

  Tekst uit nu.nl : “Europese regelgeving verbiedt dat subsidies worden gebruikt voor campagnes voor verkiezingen of referenda.”

  Campagnes voor verkiezingen of referenda bevatten een motivatie voor of tegen een partij, kandidaat of stelling.
  Het subsidiegeld mag wel gebruikt worden voor het stimuleren van verkiezingen of referenda. Handtekeningen verzamelen voor het opzetten van een referendum is geen campagne met als oogpunt het beïnvloeden van de uiteindelijke uitslag
  Dus mag de EU-subsidie gebruikt worden, tenzij er op de krantenpagina staat “zodat de mensen kunnen tegenstemmen”.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN