More

  RECENTE POSTS

  Gaat in de komende zes weken de VS voor tientallen jaren naar de kloten?

  Afgelopen vrijdag overleed Ruth Bader Ginsburg, all-round heerswijf, maar bovenal de leider van de liberale fractie in het Hooggerechtshof van de U Naait het Steeds. Sinds haar benoeming in 1993 door President Clinton, waar ze als tweede vrouw ooit plaats nam in het SCOTUS, heeft ze zich, als naadloze voortzetting van haar carriére van voor dat moment ingezet voor gelijke rechten voor vrouwen.

  Dat was geen gemakkelijke route, want ze was Joods, vrouw en moeder, maar godzijdank heeft ze uiteindelijk haar plek gevonden bij het Hooggerechtshof waar ze naast haar scherpe dissents ook bekend werd door het schrijven van een aantal belangrijke majority opinions.

  Maar nu is, zes weken voor de presidentsverziekingen, de vrouw die vaker kanker gehad heeft dan de harde kern van Cambuur tijdens een wedstrijd kanker in de mond neemt dan toch overleden. En doet zich een bijzondere situatie voor, want waar het SCOTUS momenteel een 5-4 richting de conservatieve kant leunende samenstelling heeft, is Chief Justice Roberts recent in een abortuszaak meegegaan met de liberale vleugel, op technische gronden. Maar wanneer RBG vervangen wordt door een (jonge) conservatieve rechter is de verhouding 6-3 en zijn tot er een conservatief “ingeruild” kan worden zaken zoals toegang tot abortus, vrouwenrechten, kiesrechten opeens in gevaar, maar dan voor minstens decennia in de toekomst.

  De verkiezingen hebben zich dus nog verder verscherpt en niet in de laatste plaats omdat Mitch McConnell en Lindsey Graham hypochriete tyfushonden op z’n minst opportunistisch zijn. In 2016, negen maanden voor de toenmalige verkiezingen tussen Clinton en Trump weigerde de Senaat onder aanvoering van Moscow Mitch om Merrick Garland (de SCOTUS nominee van Obama) te bespreken, want de nieuwe President moest exclusief dat recht kunnen uitoefenen. Dit jaar, en dan niet negen maanden maar slechts weken voor de verkiezingen, ligt dat volstrekt anders, nu is het het recht van Trump om die nominatie te doen en aan de Senaat om die goed te keuren.

  Er werd vier jaar geleden dus door de GOP een precedent “bedacht”, maar vier jaar later gaat dat meteen weer van tafel. Nu gaan de verkiezingen dit jaar al bij voorbaat als stormachtig de boeken in, maar dit kon nog wel eens een tandje zwaarder worden, nu Bader Ginsburg het loodje heeft gelegd.

  5 1 stem
  REET DEZE POTS!

  12 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  12 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  21/09/2020 - 12:37 12:37

  Sowieso, een benoeming voor het leven. Hoezo is dat nog een goed idee? Een jaar of 14 is wel genoeg.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  21/09/2020 - 12:38 12:38

  Obama’s voordracht kon destijds genegeerd worden omdat er een republikeinse meerderheid in de Senaat was. Omdat de Democraten nu die senaatsmeerderheid missen kunnen zij dan niet doen.
  En dat is dan ook meteen het argument dat de Republikeinen gebruiken; Senaat en president zijn het eens, dus dan is het wel OK.
  Dat het een procedure is die normaal gesproken heel lang in beslag neemt (want het moet zorgvuldig) is dan opeens weer geen argument. Dit zal er in no-time doorheen worden gejaagd.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  21/09/2020 - 15:42 15:42

  Het is inmiddels een vaker bewandeld pad van democratie naar dictatuur.
  Je wint de verkiezingen door via leugens de tegenpartij zwart te maken en gouden bergen te beloven. Daar heb je controle over een deel van de media voor nodig; genoeg om de domme massa te misleiden en van een iets minder dom deel het voordeel van de twijfel te krijgen.
  Eenmaal aan de macht kun je je nog niet alles permitteren. Immers, het hele staatsapparaat was volgend democratische principes opgezet en daar gaat men zich verzetten.
  Stap 2 is dus om dat staatsapparaat uit te kleden door eigen ja-knikkers aan het hoofd ervan te zetten. Tegelijkertijd gaat het iets minder domme deel van je electoraat inzien dat ze een fout gemaakt hebben. Die moeten dus monddood gemaakt worden. Dat lukt met lastercampagnes, verkiezingsfraude allerlei regeltjes en ze het stemmen lastig maakt.
  Over de hele domme massa hoef je je nog geen zorgen te maken; die hebben nog niks door.

  Stap 3 is te zorgen dat tegen de tijd dat een grote meerderheid door heeft dat er een dictatuur aan het ontstaan is de controle over staat en media voldoende groot is om rebellie de kop in te drukken. Daarvoor zijn wetten nodig en controle over het hooggerechtshof. Die controle kan er dus nu komen.

  De VS heeft al eerder op de rand van een dictatuur gebalanceerd in de tijd van McCarthy, toen je iedere dissident gewoon ongefundeerd als communist kon bestempelen en uitschakelen. Nu dus weer; en misschien nog wel gevaarlijker dit keer.

  De VS zitten nu vlak voor stap-3 en de volgende verkiezingen zullen bepalend zijn hoe groot de uiteindelijke schade wordt. Met Biden als winnaar en een Democratische congres kan die schade redelijk snel hersteld worden. Zelfs FOX-News heeft maar een beperkte reikwijdte. Er zullen wat extreem rechtse militanten aangezet worden tot geweldplegingen, waarvan de ‘socialisten’ van Biden vervolgens de schuld krijgen, maar dat is niet voldoende om een staatsgreep te forceren.

  Valt het muntje de andere kant op, dan zakken de VS verder weg in het moeras. Koren op de molen voor Poetin, die vervolgens flinke stukken van de wereld kan annexeren.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  21/09/2020 - 16:13 16:13

  haha! goed verhaal 🙂

  hangmat
  hangmat
  Gast
  21/09/2020 - 16:11 16:11

  De democraten hebben weer een aanleiding gevonden om te polariseren om daarmee Biden zo lang mogelijk buiten beeld te houden. De reden daarvoor mag bekend verondersteld worden?

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  hangmat
  21/09/2020 - 18:22 18:22

  Zeg trol…
  Als je nu nog niet doorhebt dat de agenda van de Republikeinen simpelweg “Neuk de massa; grijp de kassa” is, dan is het wel heel triest gesteld.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  22/09/2020 - 01:15 01:15

  je democraten zijn geen haar beter ouwe. Maar ik zie je wel huilen over een paar maanden. De groetjes van Poetin

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  hangmat
  22/09/2020 - 09:12 09:12

  De groetjes van Poetin”
  Zie je wel!!! Ik wist het…

  Jaap van Meekeren
  21/09/2020 - 22:28 22:28

  Ik denk dat FOX-News hullie knopen geteld hebben, en niet mee gesleurd willen worden in de afgrond van DJ Trump. FOX wil nog een paar extra jaartjes mee kunnen gaan.
  Het honderdjarig jubileum schijnt al in voorbereiding te zijn.
  FOXie-FOXtrot wordt ‘n héél klein beetje neutraler.
  Denk ik, tenminste, ik merk het hier en daar ‘n héél klein beetje.
  Zie bijvoorbeeld Wallace’s interview met de DJ.

  Laatst bewerkt op 3 jaren geleden door Fierce Gentleman

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN