More

  RECENTE POSTS

  Gaat Argos Suwinet slopen?

  “Er bestaat een systeem waarin de persoonlijke gegevens van alle Nederlanders te vinden zijn”. Het is de opening van de trailer voor Argos, te horen op NPO. U, als trouwe en oplettende Retecool lezer, weet dat al lang. Wat u ook weet is dat die gegevens abominabel slecht beveiligd zijn. Als u uw complete gekoppelde overheidsgegevens hieronder in de comments plempt, dan zijn er minder mensen die in uw gegevens gaan grasduinen dan via Suwinet. Suwinet is voor iedereen toegankelijk. Het UWV, de Belastingdienst, gemeentes, de Ieren en het verbaast hoegenaamd niemand als straks blijkt dat uw data via een rechtstreeks lijntje met de NSA gedeeld worden. Thanks, Obama.

  Maar daar gaat verandering in komen! Argos, de onderszoeksjournalismetak van de VPRO, heeft z’n tanden in Suwinet gezet en gaat het dus morgen kapotslopen. Beloofd wordt in ieder geval een reactie van staatssecretaris Jette Kleinsma. Heel voorzichtig wordt er alvast een flesje bubbels klaargezet, mocht aan het eind hiervan de conclusie zijn dat Suwinet op de dodenlijst wordt gezet. Tot die tijd kunt u trouwens zelf bekijken welke van uw gegevens zo goed als op straat liggen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Xloph
  19/06/2015 - 21:53 21:53

  Argos had de afgelopen weken ook al scherpe uitzendingen over de Teeventap en het fotorolletje van Srebrenica.
  Die over de Teeventap heeft direct erna tot Kamervragen geleid, maar helaas horen we daar inmiddels niets meer over. Waarschijnlijk komt dit nog terug wanneer Teeven weer naar een bestuurderspost dingt.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN