More

  RECENTE POSTS

  We gaan er aan! Maar wanneer?

  Klik voor een handige gids:
  image host

  Meer het spreadsheet-type? Klik!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Weirdoinventor
  Lid
  21/01/2015 - 22:34 22:34

  Nou zeg, zowel een AI War als Grey Goo krijgen lage ratings. En “de aarde raakt overgroeid door een supergewas” staat er niet eens bij, terwijl dat zo’n grappige en ongeloofwaardige optie is!

  gronk
  gronk
  21/01/2015 - 22:48 22:48

  ‘We gaan dood door internet’ (mannen doen alleen internetporno en vinden vrouwen veuls te moeilijk om in het echt te bespringen;we all die.) zie ik ook niet terug.

  Heb wel het idee dat de auteurs de klimaatscenario’s wat onderschatten; ik zou niet raar op staan te kijken dat dat eind 2100 helemaal uit de hand is gelopen (dat venus-scenario zou ergens in 2200 al kunnen, denk ik; zoveel heb je daar niet meer voor nodig als de shit echt oan is.)

  Weirdoinventor
  Lid
  22/01/2015 - 15:19 15:19

  Nou, Venus is wel heel erg runaway. De aarde heeft vrij grote schommelingen gekend, bijvoorbeeld na astroïdeinslagen of gigantische vulkanische activiteit, maar dat zou ongeprecedeerd zijn (in een goed anglicisme). Wat nog het meeste in de buurt komt qua schaal is “Snowball Earth”, het idee dat de aarde ooit zo koud was dat zelfs de oceanen bijna helemaal dichtgevroren waren. Laten we de temperatuur dus schatten op 40 graden lager dan nu. Venus is meer dan 400 graden warmer. Venus hangt dan ook dichter bij de zon dan wij, en heeft een veel en veel dikkere atmosfeer. (Zo dik dat er plannen zijn om Venus te koloniseren door in een soort luchtballonnen in hogere atmosfeerlagen te gaan wonen. Daar zou je op aarde een paar flinke zeppelins voor nodig hebben.)

  Hiermee wil ik niet zeggen dat een opwarming van enkele graden geen probleem kan zijn. Ik denk dat het een veel serieuzer probleem gaat zijn dan “mwah, dan lijkt het net alsof je het hele jaar in Frankrijk zit”. Maar voor een paar honderd graden opwarming, en zeker binnen twee eeuwen, ga je wel een paar hele sterke positieve feedback loops nodig hebben. Voorlopig houden de meeste klimaatwetenschappers het geloof ik op een wat minder extreem scenario.

  cspr
  Lid
  23/01/2015 - 22:23 22:23

  Uitgeprint en opgehangen naast de afvalkalender in de meterkast.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  26/01/2015 - 14:05 14:05

  Tuurlijk…
  Maar om met de woorden van 90% van de mensheid te spreken: “Ik kan er toch niets aan doen en het dient mijn tijd wel uit.”

  Verder wat de rest ook lult: Ik mis nog veel meer mogelijke rampen.
  Voorbeeld:
  IS moordt eerst alle ongelovigen uit (iedereen die niet exact in hun vorm van Islam gelooft.
  Da’s ongeveer 99% van de wereldbevolking.
  Vervolgens worden ze het onderling oneens en moorden ze elkaar uit.
  Uiteindelijk blijft er 1 tachtig-jarige imam met 72 maagden over.
  Helaas is hij impotent en sterft de mensheid alsnog uit.
  En laten we wel wezen, niet onverdiend.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN