More

  RECENTE POSTS

  Ga weg met je ‘normaal’

  Aan alle Nederlanders,

  Er is iets aan de hand met ons land. Hoe komt het toch dat we als land zo ontwikkeld zijn, maar sommige mensen zich zo stupide gedragen? Mensen die in toenemende mate het beleid in ons land aan het bepalen zijn. Die bereid zijn om alles waar Nederlanders zo hard voor hebben gewerkt, omver te gooien. Dat laten we toch niet gebeuren?

  Verreweg de meeste van hen zijn leugenaars. De stille meerderheid is stemvee. Ze hebben het beste met zichzelf voor. Ze verdienen veel, helpen elkaar (aan baantjes) en vinden Nederland best een gaaf land. Maar wij maken ons wel grote zorgen over hoe ze met ons land omgaan. Soms lijkt het wel alsof niemand meer normaal doet.

  U herkent het vast wel. Politici die zich steeds asocialer lijken te gedragen. In de EU, in het Parlment en als premier. Die problemen bij gemeentes dumpen. Die schandalen buiten schot laten. Die in achterkamertjes besloten debat voeren en geen openheid van zaken geven. Niet normaal.

  We voelen een groeiend ongemak wanneer mensen ons systeem misbruiken om hier de boel te verstieren, terwijl ze juist de politiek in zijn gegaan vanwege dat systeem. Mensen die hun ideeën aanpassen, afgeven op “andere” groepen burgers en doen alsof er een monogame set Nederlandse normen en waarden zou bestaan. Die burgers lastigvallen, privacy schenden en gewone Nederlanders zien als bron van belastinginkomsten. Ik begrijp heel goed dat mensen denken: als je ons land zo fundamenteel als je speeltje ziet, heb ik liever dat je weggaat. Dat gevoel heb ik namelijk ook. Ga maar gewoon weg.

  Dit gedrag mogen we nooit normaal vinden in ons land. De oplossing is niet om dan maar op extreem-rechts te gaan stemmen, onzinreferenda te gaan houden of politici simpelweg om te leggen. Zo bouwen we toch geen samenleving met elkaar? De oplossing is vooral een mentaliteitskwestie. We moeten glashelder maken dat integriteit en betrouwbaarheid belangrijk zijn. Dat politici die overduidelijke onzin verkopen niet normaal zijn.

  In Nederland is het namelijk normaal dat je elkaar de hand schudt en de waarheid vertelt. Het is normaal dat je van opleidingskansen afblijft. Dat je mensen respecteert en niet de armoede in duwt. Het is normaal dat je eten kunt betalen en een baan kunt vinden. Elkaar helpt als het even moeilijk gaat en een arm om iemand heen slaat in zware tijden. Het is normaal dat je je inzet en niet wegloopt voor problemen. Dat je fatsoenlijk naar elkaar luistert. In plaats van elkaar te overschreeuwen als je het ergens niet mee eens bent.

  De komende tijd is bepalend voor de koers van ons land en dan doen sommige politici alsof er slechts één vraag voorligt: wat voor land willen we zijn? Terwijl dat natuurlijk onzin is. Een directe leugen en een waarschuwing voor iedere stemmer dat een politicus probeert complexe zaken te reduceren tot een overoveroversimplificatie. Niet normaal.

  Laten we ervoor strijden dat ons mooie land niet ten onder gaat aan headlineretoriek. Laten we duidelijk maken dat dit soort minachting voor de kiezer niet normaal is. Ik weet niet zeker of we dit voor elkaar gaan krijgen (want, in tegenstelling tot Mark Rutte heb ik geen UWV-cursus paranormale gaven gevolgd). Of we alles wat we met elkaar bereikt hebben tegen de kracht van zoveel domheid overeind kunnen houden. U, ik, een ieder die nog niet gevallen is voor de holle retoriek over wat ‘normaal’ zou zijn. Dat soort geouwehoer maakt ons land niet beter. Want we zijn een ontzettend gaaf land, maar een land waar Rutte wel voor mensen bepaalt wat ‘normaal’ is? Daar woon ik liever niet.

  Groet,

  Ome Mc

  Ome Mc is alles behalve normaal en concludeert dat dat voor de meeste leuke mensen geldt. Hij is dan ook niet van plan normaal te gaan doen en nodigt Rutte uit om zélf weg te gaan.

   

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  kerfstok
  kerfstok
  Gast
  27/01/2017 - 07:42 07:42

  Hiep hiep hoera!

  pikkie
  pikkie
  Gast
  23/05/2017 - 14:37 14:37

  normaal is de beste rot op met da zeiken

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN