More

  RECENTE POSTS

  Ga je weg, kraken Roma je huis!

  Stel je voor dat je voor je werk een poosje in het buitenland moet wonen. Dat kan. En dat gebeurt regelmatig. Je zou verwachten dat je dan je huis wel veilig achter kunt laten. Je verwacht in elk geval níet dat een complete Romafamilie met hun hond je huis kraakt en er gaat wonen! Toch gebeurde het een Belgisch koppel afgelopen week.

  In Gent is een groep van elf Roma-zigeuners dus het huis van dit koppel binnengedrongen om de boel er vakkundig te slopen en er op kosten van de eigenaren te wonen. Al weken, blijkbaar. En de politie doet: niks. Uiteraard heeft het stel aangifte gedaan vanuit Vietnam, maar de politie zegt niets voor de eigenaren te kunnen betekenen, hoewel het inbraak én huisvredebreuk betreft, omdat het via de vrederechter moet gaan. Hallo, bureaucratie.

  Roma in je huis

  Daar ben je dan mooi klaar mee! De politie wil of kan de parasitaire Roma dus gewoon niet verwijderen uit het gekraakte huis. Inmiddels is er via Facebook een oproep gedaan die al tegen de duizend keer gedeeld is, maar de burgemeester van Gent zegt zelf ook geen wettelijke middelen te hebben om op te kunnen treden. De krakers zitten dus hoog en droog in andersmans huis de boel te strippen, en er gebeurt niks.

  Wat nu?

  Dit verhaal heeft intussen de media én de collectieve verontwaardiging van iedereen en z’n moeder bereikt. Maar wat nu? Want als het inderdaad zo’n lang proces wordt, besluiten misschien wel meer Roma om huizen te gaan kraken als ze daar toch niet uit worden gemieterd. We hopen voor het Belgische stel dat er zo snel mogelijk ingegrepen wordt, voordat hun huis helemaal verwoest is.

  UPDATE 15/3/17: Dit verhaal heeft intussen zoveel stof doen opwaaien dat er ook daadwerkelijk wat gebeurt. Kraken wordt nu ook strafbaar in België.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  althans
  althans
  Gast
  11/03/2017 - 11:25 11:25

  dat huis ziet er niet uit alsof er roma wonen

  Rupert Hip
  Rupert Hip
  Gast
  11/03/2017 - 11:30 11:30

  Dat is fucked up

  Walker Snarling
  Walker Snarling
  Lid
  Antwoord aan  Rupert Hip
  11/03/2017 - 12:17 12:17

  No shit Sherlock!

  Rupert Hip
  Rupert Hip
  Gast
  Antwoord aan  Walker Snarling
  11/03/2017 - 13:23 13:23

  Haha dat is wel vrij logisch ja XD

  Bismarck
  11/03/2017 - 12:42 12:42

  Lekker suggestief Terra, dit artikel over Roma meteen na dat over de wilde zwijnen. Eberhard Taubert zou trots op je zijn.

  Walker Snarling
  Walker Snarling
  Lid
  Antwoord aan  Bismarck
  11/03/2017 - 13:18 13:18

  Guess who’s back: El Positivo!

  Bismarck
  Antwoord aan  Walker Snarling
  11/03/2017 - 22:09 22:09

  Ja, kijk eens hoe positief anderen dit oppakken! heeft natuurlijk niets te maken met dit soort stukjes…

  Bismarck
  11/03/2017 - 12:51 12:51

  Het verhaal is trouwens nogal opgeklopt. Er kan wel degelijk iets gedaan worden, maar daar moet terecht wel een rechter aan te pas komen:
  “De eigenaars staan volgens hem dan ook niet helemaal machteloos. Hij raadt aan dat ze zich het best richten tot een rechtbank. “Als men werkelijk een snelle procedure wil, kiest men voor de burgerrechtelijke weg en vraagt men aan de vrederechter dat die krakers uitgedreven worden, desnoods met behulp van de openbare macht.” De rechtbank moet logischerwijs wel onderzoeken wie de rechtmatige eigenaar is.”

  Belachelijk hè, je moet eerst aantonen dat het huis van jou is, voor je er onrechtmatige bewoners uit kan laten schoppen. En rara, waarom dit nieuws nu zo groot gebracht wordt? Zal toch niets te maken hebben met de nieuwe antikraakwet die binnenkort door het Belgisch parlement moet?

  Hoofdmeester
  11/03/2017 - 18:28 18:28

  Weet je, dit soort overlast gevende Roma zouden ze moeten conctreren tot enkele kampen, alweer ze onder toezichtin de gaten worde… oh wacht.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN