More

  RECENTE POSTS

  Ga eens dood! Toe dan!

  Murica was op 7 december 1982 het eerste land dat experimenteerde met een dodelijke injectie om een ter dood veroordeelde te executeren. Deze manier van iemand doodmaken zou namelijk humaner zijn dan onthoofden, doodschieten of elektrocuteren. De dodelijke injectie heeft altijd bestaan uit natriumthiopental (verdovend), pancuronium (spierverslappend) en kaliumchloride (stopt het hart). Die stoffen werden onder andere geleverd door de Europese farmaceuten Hospira en Lundbeck. Die bedrijven werden door activisten en de publieke opinie onder druk gezet en uiteindelijk is de levering een jaar of vier geleden op last van de EU gestopt. (Overigens ging Hospira nog gewoon vrolijk door, tot het ABP, dat voor vijf miljoen eypo aandelen heeft, ze onder druk zette om te stoppen, maar dat is weer een heel ander verhaal). Maar goed, IEDEREEN in Murica heeft natuurlijk een enorm bord voor z’n kop en ER MOEST GEËXECUTEERD WORDEN, dus  werd het spul dat na de leveringsstop nog op diverse plaatsen op voorraad was, door de gevangenissen die de executies uitvoerden via omwegen en tegen woekerprijzen ingekocht. Daarmee hebben ze het een paar jaar kunnen volhouden, maar uiteindelijk was het op en moest men iets nieuws verzinnen om de boeven dood te vermoorden.

  DoodstrafDus werden de beste leerlingen van de scheikundeklas naar de apotheek gestuurd en aan het werk gezet om iets te maken waar je dood van gaat als het geïnjecteerd wordt. Dat was in Ohio, in januari van dit jaar. En… dat mislukte nogal. Resultaat een 10, dat wel, maar de uitvoering liet nogal te wensen over. Dussss… Je zou denken dat ze daarvan hadden geleerd. Maar dit is Murica en daar heeft iedereen zoals u weet een enorm bord voor z’n kop. En in plaats van alle executies op ‘halt’ te zetten,  gingen ze -deze keer in Oklahoma- WEER lopen klooien in een lokale apotheek om het vervolgens zonder te testen (want ehh ja, hoe test je dat?) te gebruiken bij de eerstvolgende ter dood veroordeelde die aan de beurt was om het tijdelijke voor het eeuwige te verwisselen. En inderdaad… HET GING WEER MIS! Hoewel het Hooggerechtshof de executie uitgesteld had omdat niet duidelijk was wat de samenstelling en de werking van de te gebruiken chemische cocktail was, drukte Gouverneur Mary Fallin de executie door. Met gruwelijke gevolgen. Resultaat een 10 (de man overleed drie kwartier nadat de executie gestopt was aan een hartaanval), maar de uitvoering liet nogal te wensen over. Stelletje prutsers. En we hebben het hier over het technologisch toch niet echt achterlijke Amerika hè… Niet over Verweggistan-Zuid! Je zou kunnen denken dat ze er deze keer wel van hebben geleerd. Maar dit is Murica en daar heeft iedereen -en vooral gouverneur Fallin van Oklahoma- zoals u weet een enorm bord voor z’n kop. Dus heeft mevrouw Fallin voor de vorm weliswaar aangekondigd dat er een onderzoek komt, MAAR DAT ZE GEWOON DOORGAAN MET HET OP DEZE MANIER EXECUTEREN van ter dood veroordeelden. Echt. Sterf! Val per ongeluk in een naald met een ongedefinieerde chemicaliëncocktail!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  21 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  21 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  01/05/2014 - 15:20 15:20

  Hé kijk, in de VS kennen ze ook al “onafhankelijk” onderzoek:

  “The governor has asked for an independent review of procedures to be carried out by her head of public safety.”

  Net jarig geweest
  Net jarig geweest
  Gast
  01/05/2014 - 16:17 16:17

  Lees maar even wat dat beest gedaan heeft. Heb ik gedaan, en ik vind dat er helemaal niets mis is gegaan. Had nog wel een uurtje langer mogen duren.

  Milo
  Antwoord aan  Net jarig geweest
  01/05/2014 - 16:44 16:44

  En daar was-ie al: “jamaar hij was ook fout en moest dood en lijden en whaaargaarbl…”
  Klopt, hij was fout, dat heeft een rechtbank ook conform de regels besloten en hem daarom de -verachtelijke- doodstraf gegeven.

  En ik maar denken dat we als beschaafde landen (toegegeven, vraagtekens bij ‘Murica) nu juist het onafhankelijk rechtsorgaan in het leven hadden geroepen om emoties uit de rechtsgang te houden.

  Maar hé, beschaving is ook highly overrated…

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Milo
  01/05/2014 - 16:45 16:45

  Precies, met de doodstraf verlaag je je tot hetzelfde niveau als de moordenaar.

  Møhammed Said al Sahaf
  01/05/2014 - 18:05 18:05

  Laat die ‘verdiende loon whargarbl’ figuren ook eens bedenken dat de veroordeelde al jarenlang tegen zo’n executie aan zit te kijken en de laatste dag lekker in een voorbereidingscel naar een wegtikkende klok mag zitten staren. Een hele fijne dag lijkt me dat. En het komt vaak zat voor dat een executie op het laatste moment afgelast wordt, zoals ook in dit geval waarop een executie die een paar uur later gepland stond twee weken verzet is, en dan begint het hele circus voor de veroordeelde opnieuw. Dat lijkt me op zich al marteling genoeg maar nee, de ter dood veroordeelde mag ook nog even drie kwartier ondraaglijk lijden.
  En dat noemt zich menselijk.

  Net jarig geweest
  Net jarig geweest
  Gast
  Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
  02/05/2014 - 16:02 16:02

  Ik heb helemaal nooit beweerd dat ik menselijk ben. Dat is een hardnekkig misverstand.

  Raketman
  01/05/2014 - 18:06 18:06

  Zolang het percentage onschuldigen dat wordt geexecuteerd rond de 3 – 4 procent blijft liggen blijf ik pertinent tegen de doodstraf.
  Ben wel blij dat het ABP na de landmijnen nog altijd met een open vizier naar investeringsmogelijkheden blijft kijken. Toch fijn dat het geld van de ambtenaren zo maatschappelijk betrokken wordt geinvesteerd.

  MadDieu, drukt zijn snor
  01/05/2014 - 18:11 18:11

  Weet je waar je al die beschaafde landen echt mee over de zeik krijgt?
  Vrijwillige dood door een (lang) gestrafte, zelfs al is dat op het moment dat deze zijn volledige straf uitgezeten heeft.
  \stel je reacties voor als Volkert vd Graaf of Mohammed Bouyeri op de dag van invrijheidstelling nog in de penitiaire inrichting de dood verkiest (morgen 😀 )

  Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)
  Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)
  Gast
  01/05/2014 - 19:59 19:59

  waarom heeft er nog niemand geroepen

  Weet je wie ok goed was met expirimenteren met het doden van mensen

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)
  01/05/2014 - 20:16 20:16

  Jij doet het toch nu?

  Vilmer Ramone
  01/05/2014 - 20:07 20:07

  Zo lastig is het toch niet om iemand een overdosis heroine toe te dienen?

  G. de Vader
  G. de Vader
  Gast
  01/05/2014 - 20:30 20:30

  een grammetje cyaankali en klaar is de neger

  /seth

  Vilmer Ramone
  01/05/2014 - 20:45 20:45

  Zelfs een luchtbelletje in een ader schijnt de truuk te doen.

  Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)
  Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)
  Gast
  Antwoord aan  Vilmer Ramone
  01/05/2014 - 20:52 20:52

  nee, vilmer, dan moet dat luchtbelletje wel net naar de vitale delen gaan. Anders is het vergelijkbaar met caissonziekte… hoeft niet dodelijk te zijn.

  RRRobert
  01/05/2014 - 23:40 23:40

  Ampulletje cyankali…, een masker met koolmonoxide…, een overdosis morfine…, hoe moeilijk is het om iemand betrekkelijk pijnloos van het leven te beroven.?

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  RRRobert
  02/05/2014 - 09:13 09:13

  Gewoon stikstof of kooldioxide doen het ook.
  Bij kooldioxide (uit een brandblusser zonder spuitmond voor sneeuw) ga je hyperventileren en doe je 10 seconden onrustig. Zo kort, want je ademt de nog aanwezige zuurstof uit. (leuk effect van hemoglobine, dat reageert op zuur; CO2 in een vochtige omgeving, zoals je longen)
  Bij stikstof zak je met een glimlach op je gezicht in coma. Het kan wel tot tien minuten duren voordat je in je coma overlijd, maar na enkele minuten heb je de rest van je leven een hersenbeschadiging mocht je gereanimeerd worden.

  WAAR
  02/05/2014 - 01:27 01:27

  Als hij toch dood moet mag het best wel even pijn doen, dat is nou eenmaal de natuur.

  Net jarig geweest
  Net jarig geweest
  Gast
  Antwoord aan  WAAR
  02/05/2014 - 16:04 16:04

  Kijk nou uit, nou krijg je de Goedmenschen weer op je dak.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  02/05/2014 - 09:57 09:57

  Zou het soms zijn dat ze het wel lekker vinden als de veroordeelde nog een tijdje ligt te spartelen? Daar lijkt het anders wel op. Kwa humaan is een nekschot waarschijnlijk nog het meest pijnloos en dat hoeft ook niet veel rommel te geven.
  Men is sinds de middeleeuwen maar weinig beschaafder geworden.

  Weirdoinventor
  Lid
  02/05/2014 - 23:57 23:57

  Als je echt een snelle methode zoekt schijnt een gemiddeld slachthuis nog wel een aantal tips te hebben. Zelfs onverdoofd halal houdt het slachtoffer in kwestie naar verluidt vaak niet meer dan een aantal seconden bij bewustzijn.

  Of anders kunnen we Morc zijn suggestie niet als puur voor de Godwinpunten zien. Goed, die gaskamers leverden nog een vrij lange doodsstrijd op, maar de nazi’s, zijnde nazi’s, hadden vast ook nog wel een paar methodes voor de snelle en betrouwbare executie van een enkeling of kleine groep liggen. Onderzoek is onderzoek, toch?

  Arduenn 
  03/05/2014 - 14:30 14:30

  Proefdieren pijnloos euthanaseren met simpelweg CO2 is beter beschreven, http://oacu.od.nih.gov/ARAC/documents/Rodent_Euthanasia_Adult.pdf , dan wat die gevangenisprutsers doen. Een grote sluit heroïne zou ook niet al te moeilijk moeten zijn, inderdaad. Neemt niet weg dat de doodstraf zóóó Shari’a is.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN