More

  RECENTE POSTS

  Frans (70) en Arlette (69) dreigen slachtoffer te worden van eigen labbekakkerigheid

  Wanneer je een aanstormende trein van kilometers afstand al aan ziet komen en toch blijft staan, dan ben je in films een achterlijke tyfusdebiel met zelfmoordneigingen. Gelukkig is die filmwerkelijkheid niet aanwezig bij het Algemeen Dagblad, want die hebben er twee gevonden en laten ze serieus aan het woord.

  Zoals de titel al prijsgaf heten ze Frans en Arlette en ze zijn ACHT JAAR GELEDEN uit hun huis gekenkerd omdat Frans z’n bedrijf niet heul erg goed in elkaar bleek te zitten. Kan gebeuren, uithuilen, de scherven bij elkaar rapen en opnieuw beginnen.

  Frans en Arlette deden dat niet, ze gingen anti-kraak wonen (voor de mensen met een meer dan modaal inkomen, dat is dat je het pand van iemand voor een fooi bezet houdt zodat er geen andere werklozen in komen wonen die die fooi niet willen betalen).

  Regel bij antikraak is dat je binnen een maand moet kunnen optiefen, dus prima geschikt voor flexibelen. Frans (70) en Arlette (69) zijn veel, maar niet flexibel. Ze zijn namelijk in een periode van ACHT JAAR in een tijdelijke woonsituatie GEEN ENKELE KEER op het idee gekomen dat ze wellicht iets van vastigheid wilden hebben. Wel iedere ochtend je gebit met door de maatschappij betaalde kukident vastigheid bieden, maar je woonsituatie moet iemand anders maar over nadenken.

  En nu is de pandeigenaar van zins om iets met het object te doen en moeten Frans en Arlette van wieberenstein. Gelukkig staan ze open voor alles. Oh nee. “Maar waarheen? Geen idee. Een vriend heeft aangeboden dat we tijdelijk in zijn caravan kunnen wonen, op een industrieterrein in Dordrecht. Dat is eigenlijk geen optie.”

  Ja maar ze moeten er nu opeens uit, dan hebben ze toch prioriteit op mensen die hun situatie wel op orde hebben? Nou, nee. “De gemeente Dordrecht laat hen weten dat ze geen urgentieverklaring krijgen. Wie antikraak woont accepteert immers het risico om snel op straat terecht te komen, is één van de argumenten. Daar had het echtpaar zelf op voorbereid moeten zijn, aldus Dordrecht.”

  JA GODVER, NIEMAND VERTELT HEN DAT DAT GEWOON LETTERLIJK IN HET CONTRACT STAAT DAT ZE GETEKEND HEBBEN.

  Mocht iemand dus nog iets aan biomassa in z’n open haard willen duwen, er staan wat verder onbruikbare hompen koolstofverbindingen op straat in Sliedrecht.

  5 2 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN