More

  RECENTE POSTS

  Finding a better way to live

  Het zijn de welbekende donkere dagen voor kerst. En dan is het tijd voor lijstjes, tijd voor overbetaalde DJ’s die gaan deugen in een glazen keet, ergens op het centrale plein van een provinciestadje. En uiteraard tijd voor reflectie en kijken wat er verkeerd is gegaan en volgend jaar beter kan.

  Finding a better way to live… MAAR NU EVEN NIET!

  Want nu is het tijd om te luisteren naar Hilde de Leeuw en Oscar Ssekamatte. Hilde en Oscar zijn namelijk opzoek naar een beter leven. En dat is uiteraard prima. Alleen zijn Hilde en Oscar niet opzoek naar een beter leven voor Hilde en Oscar zelf, neen! Hilde en Oscar willen een beter leven voor iedereen! Maar uiteraard wel op de manier zoals Hilde en Oscar dat zien. Daar horen bijvoorbeeld geen “vieze auto’s” bij, want Hilde en oscar zijn tenminste heel sustainable aan het reizen.

  Made in China

  Op een fiets, die in China is gemaakt, met kleertjes, die in China zijn gemaakt, en dat wordt dan allemaal gefilmd met een camera, die in China is gemaakt, om het vervolgens te monteren op een, inderdaad ook in China gemaakte, laptop. Al deze sustainable zaken worden daarnaast ook nog eens met een heel groot, op stookolie draaiend, vrachtschip, dat ongetwijfeld ook in China is gemaakt, naar Nederland verscheept. Zo sustainable zijn Hilde en Oscar.

  kettingzaag, ik heb hem nodig, nu!
  waar is mijn kettingzaag?

  Deze sustainability-fietsreis van Hilde en Oscar dragen ze overigens uit via de website findingabetterwaytolive.com, die ongetwijfeld op een ontzettend sustainable server draait en een facebookpagina (die overigens volgens facebook ontzettend sustainable is). Op deze site en facebookpagina rammen Hilde en Oscar om de zoveel tijd een verslag van hoe ontzettend sustainable ze zijn.

  Twee zinnen

  Hieronder zie je een video waarin ze haarfijn en ontzettend duidelijk uitleggen wat Finding a Better Way to Live nou precies inhoudt. “Oscar, wat is finding a better way to live, als jij het in twee zinnen uit mag zeggen”. Nu ja, daar heeft Oscar dus in ieder geval minimaal 4 zinnen voor nodig en nog is het niet geheel duidelijk hoe Hilde en Oscar de aarde gaan redden. Wat Hilde en Oscar wel voor elkaar krijgen is dat ik zojuist heb geprobeerd om mijn polsen met een veganistisch slagersmes in de lengte door te snijden (“No need for more words” en daar hebben Hilde en Oscar dan weer gelijk in, want woorden schieten letterlijk te kort).

  Meer oog en oorkanker creerende video’s van Hilde en Oscar kan je hier vinden. We zijn alleen wel ontzettend benieuwd hoe lang Oscar nog in de kijker van Hilde staat, want hiervoor deed Hilde ongeveer hetzelfde met een andere meneer: Tos Alles. Tos Alles heeft het licht gezien en is inmiddels sustainable software engineer geworden bij de persgroep.

  Je zult blij zijn!

  Happy Happy Joy Joy!

  Maar goed, hup hup! Berg die op sustainable, op biobrandstof draaiende kettingzagen en veganistische slagersmessen maar op, want het is tijd om nu allemaal superblij te gaan spelen met de natuur en andere mensen! Want zo redden we samen met Hilde en Oscar de planeet en worden we ontzettend sustainable! Is het niet geweldig! Oh jaaa!!!! Hiep hoi, doei hallo en de groetjes Sharon Dijksma kus groen aarde liefde!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  11 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  11 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  19/12/2017 - 13:02 13:02

  Een in China gemaakt fiets die met een vrachtschip hierheen is gekomen is in ieder geval nog stukken meer sustainable dan een in Korea (Japan, Murica) gemaakte auto, waarvan er maar een tiende zoveel op dat zelfde vrachtschip passen. Verder -1 voor de Roze Khmertaal in de 2e zin (en eigenlijk doorheen het hele stukje). Echt, waar zijn we aanbeland als we positieve woorden als deugen al als scheldwoord gaan gebruiken.

  Monade
  Antwoord aan  Bismarck
  19/12/2017 - 14:03 14:03

  Echt, waar zijn we aanbeland als we positieve woorden als deugen al als scheldwoord gaan gebruiken.

  Omdat de Hildes en Oskars van deze wereld niet daadwerkelijk deugen, maar opzichtig doen alsof. Hun gedeug zit alleen maar aan de buitenkant. In het Engels is daar de briljante term ‘virtue signalling’ voor bedacht, wij moeten het nog doen met het ouderwetse woord ‘farizeeër’. En dan heb je nog ‘gutmensch‘, maar daarmee plaats je jezelf automatisch in het rozerechtse kamp.

  /Zie ook: GroenLinks, Social Justice Warriors, Geert Wilders, zelfingenomen minnetjes uitdelen op retekoel, enz.

  Bismarck
  Antwoord aan  Monade
  20/12/2017 - 11:38 11:38

  “dan heb je nog ‘gutmensch‘, maar daarmee plaats je jezelf automatisch in het rozerechtse kamp.”
  En terecht ,nog zo’n positief woord dat tot schelddwoord gemaakt is. Je moet echt goed bij jezelf te rade als je positieve eigenschappen als scheldwoord gaat gebruiken. Als je farizeeër bedoelt, zeg dan gewoon farizeeër, in plaats van mee te gaan in die Roze Khmer newspeak.

  Daarnaast vind ik het wel knap dat jij zo precies weet of iemand iets wel of niet meent. Hoe dan ook, zelfs als ze het voor de kudo’s doen, zijn ze nog altijd tig keer zo sustainable als jij.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  19/12/2017 - 13:30 13:30

  Weet je… ze doen maar. Zolang ze zich maar niet voortplanten.
  Je NIET voortplanten is de beste manier om de wereld een betere toekomst te geven.
  Dan mag je verder diesel rijden, vliegen, BBQ-en ,…. alles!

  Voor iedereen die minder extreem is, is het maximum 2 koters en omdat niet iedereen er zoveel hebben wil, loopt het aantal wereldburgers op die manier langzaam terug. Prachtig…

  Ik heb een pleurishekel aan zogenaamde wereldverbeteraars die thuis met zes kinderen zitten (passen er zo veel in een bakfiets?). Hypocriet tuig!

  Wtrdk
  Lid
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  19/12/2017 - 19:36 19:36

  Kudt, ik heb 3 koters…

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Wtrdk
  20/12/2017 - 09:31 09:31

  Eentje weggeven of de kinderrechten van iemand ander overkopen.
  ( net als bij de CO2 emissierechten voorzie ik hier een levendige handel )

  Bismarck
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  20/12/2017 - 11:40 11:40

  Uit het stukje van Reet krijg ik de indruk dat ze 0 kinderen hebben. Waar je die 6 precies vandaan haalt is me een raadsel.

  Mja
  Mja
  Gast
  19/12/2017 - 14:17 14:17

  Niks mis mee, laat ze lekker leven zoals ze leven. Hoe weten wij nou of dat ‘alleen maar voor de buitenkant’ is? Ze komen op mij oprecht over. Ondoordacht en naief, zeker, maar wel oprecht.

  Monade
  Antwoord aan  Mja
  19/12/2017 - 14:57 14:57

  Bespaar me dat soort gespeelde oprechtheid. Ik ken mensen die permanent begeleid moeten wonen die minder naief zijn dan die twee.

  Wtrdk
  Lid
  19/12/2017 - 20:04 20:04

  Ik vind ze wel heel lief. Ze zouden heel goed op mijn kat kunnen passen als ik op vliegvakantie met dieselhuurauto ga.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN