More

  RECENTE POSTS

  Februaristorm 2017. Wat nu?

  Zoals u wellicht gemerkt heeft waait het ietwat. De NS speelde daar gisteren al op in door voor vandaag zo’n beetje de helft van de treinen te schrappen. Vissers vissen niet en het is code oranje (HOEZEE!). Maar wat te doen tijdens een storm?

  Blijf kalm

  Als het waait zult u direct uw kinderen en uw partner willen omleggen om ze het leed dat wind heet te besparen. Doe dit niet. Uiteindelijk gaat de wind weer liggen en dan is het rottig uitleggen waarom u al delen heeft opgegeten.

  ‘Edelachtbare, het spijt me. Ik dacht dat ik zou verhongeren.’

  Denk aan uw noodpakket

  De overheid heeft al jaren een heel handige site, waarop precies staat wat u eigenlijk altijd in huis moet hebben voor noodgevallen als een storm, een aanslag of de zombie-apocalypse. Wij hebben hier in de bunker het hele pakket. Zaklampen, batterijen, waxinelichtjes (die verbazend nutteloos blijken bij windkracht 10) en een fluitje. Dekens geloven wij niet in. Sinds we een vrouw in de redactie hebben, zijn wij meer van het ‘naakt tegen elkaar aan liggen tegen onderkoeling’.

  Met fluitje

  Kweek obesitas

  Wij begrijpen natuurlijk dat u aan deze tip niet veel heeft tijdens deze storm, of u moet heel snel heel veel kunnen eten. Maar hou in gedachten voor een volgende storm, dat u minder snel van uw sokken waait als u 390 kilo weegt dan wanneer u de 70 kilo nauwelijks aantikt.

  ‘Windkracht 10? HAHAHAHAHA!!!’

  Schuil achter een boekenkast

  Niet meteen over Godwins beginnen nu, hè. Boeken zijn relatief zwaar en kasten ook. Dus mocht u zich ergens op de hei bevinden waar de storm voortraast als de mof tijdens de Blitzkrieg en u heeft toevallig een eikenhouten boekenkast vol boeken bij u, schuil erachter.

  Jake, dwarse rebel die hij is, staat er natuurlijk weer vóór. Gecamoufleerd als altijd.

  Water, water en nog eens water

  Zorg in alle gevallen dat u genoeg water heeft, waar u zich ook bevindt. Zonder water geen koffie en koffie is leven, tenslotte. Desnoods koude koffie omdat uw waxinelichtjes steeds uitwaaien.

  ‘Kut!’

  Blijf binnen

  Dit is het meest belangrijke advies dat wij u kunnen geven. Niet alleen tijdens deze gruwelstorm des doods die Doris, Thomas of Peter heet, zolang de EU daar nog geen regels over gemaakt heeft. Nee, dit advies geven wij u altijd. Buiten zijn namelijk andere mensen en verkeer en natuur. Allemaal dingen die prima te vermijden zijn als u er niet komt.

  De eerste stormdode in dit hachelijke ervaring die Doris de storm heet. Of Peter. Of whatever.

  Verder wensen wij u vanuit de redactiebunker, 14 meter onder de grond, veel succes met het overleven van deze februaristorm. Eén van onze peperplanten op een bovengrondse veranda is al gesneuveld. Sterkte, landgenoten. Moge God over u waken, of wat zei Wilhelmina ook alweer toen ze gevlucht was en ons achterliet in de handen van Der Sturm.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN