More

  RECENTE POSTS

  Eurovision 2018, voor de liefhebbers

  Vanavond om negen uur is het weer zover: Eurovision 2018. Het Eurovisiesongfestival. De discussie over de misleidende naam hadden we al gevoerd, vanavond mag onze eigen Waylon met ‘Outlaw in ’em’ laten zien of hij zijn tweede plaats uit 2014 kan evenaren. De vooruitzichten zijn gematigd positief, maar slechter dan in 2010 kan het nooit worden. Mijn voorkeur gaat echter uit naar Denemarken…

  Wanneer de kindjes naar bed zijn en je op een zaterdagavond als deze niet zoveel beters te doen hebt, kun je uitstekend in de mancave achteroverleunen en de livestream van Eurovision aanzetten. (Zonder kids kan dat uiteraard ook, daar niet van, maar gemiddeld hebben de meeste kijkers al kindertjens óf zijn enorm homoseksueel, wat ook prima is.)

  Plop en nootjes

  De inzendingen van de 26 landen die om de eerste plaats strijden zijn weer enorm divers, dus voor elk wat wils. Dat de finale uit maar liefst zesentwintig nummers bestaat, houdt wel in dat je je ogen open moet houden tot minimaal middernacht. Dan pas wordt namelijk de uitslag verwacht. Niet dat je die enorm serieus kunt nemen natuurlijk, want als er íets aan de hand is met Eurovision dan is het wel politiek. Het Oostblok stemt op zichzelf, buurtjes stemmen op elkander en landen die mekaar niet motten, stemmen snoeihard níet op elkaar. Whatever, what else is new. Met plop en nootjes erbij wordt het vast wel weer een vermakelijk muziekspektakel. Want vuurwerk. En plop en nootjes, dus.

  “Twelve points go to Denmark”

  Zoals ik al zei zet ik mijn fictieve geld op Denemarken. Rasmussen (als het dan mussen moeten zijn, dan maar in ieder geval rasmussen. Geen bastaardjes tijdens Eurovision.) levert met het nummer Higher Ground in elk geval bij mij enorm kippenvel op. Wegens vocaal fijn (in tegenstelling tot sommige tyfusvalse inzendingen) en met een Game-of-Thrones-eske klank zal deze vast hoge ogen gaan gooien. Tevens: baarden. Mannen met baarden. Knappe mannen met goeie baarden zijn altijd +14. Vikingen zijn sowieso altijd +14. De Tormund Giantsbane-achtige leadzanger weet dan ook de hoge noten te halen, zullen we maar zeggen. Over een uurtje gaan we het zien. Nou ja, ik dan. Zat zure oudere mannen die liever voetbal of zo kijken. Of Netflix. Dat mag ook. Barst maar los in de comments over wat jij van het Eurovisiesongfestival vindt.

  Update 13 mei: Eurovision 2018 werd verrassend gewonnen door Israel met een … apart nummer waarin diversiteit het thema was. Rasmussen eindigde dankzij een vijfde plaats van de publieksjury op de negende plek en Waylon’s ‘Outlaw in ’em’ kwam niet verder dan de achttiende plaats. Jammer de bammer. Volgende keer toch maar weer Ilse meeslepen dan.

  Hier Rasmussen – Higher Ground

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  13/05/2018 - 09:59 09:59

  Niet gekeken, maar het immer betrouwbare The Sun meldt dat het VK had gewonnen, ware het niet dat het optreden verstoord werd door een cactus ofzoiets.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN