More

  RECENTE POSTS

  Europa Wil Meer Geld Voor Niets Doen

  Klinkt heel populistisch hè, die titel. Want mekkeren op Europa is zo makkelijk. Maar ze maken het ons dan ook echt heel makkelijk. Nederland krijgt naheffing na naheffing en vorige week bleek nog dat onze Europarlementariërs er €1500,- per maand bij willen (op hun toch al riante vergoeding tot €50.000,- per maand). Maar waarvoor dan? Want heel druk hebben ze het niet daar in Brussel: “…Het duurbetaalde Europese Parlement zit al sinds de verkiezingen van mei vorig jaar praktisch zonder werk. Bij gebrek aan wetgeving vult het zijn kostbare tijd met eigen resoluties en laatste waarschuwingen aan dictators…”. Eigen resoluties, zoals het beperken van het wattage voor stofzuigers, waardoor je voortaan drie keer zo lang doet over het kuisen van je woonkamer. In 9 maanden passeerden slechts 28 wetsvoorstellen het Europese parlement, tegenover 80 wetsvoorstellen een jaar eerder. Hans van Baalen van de VVD laat tijdens een uitgelopen Lunch weten dat hij er niet zo heel erg mee zit: “…We zijn hmppffff afhankelijk van de smak smak Europese Commissie chomp chomp slik. Die moet de klok klok klok wetsvoorstellen aanleveren slurp…”. Het is dat het Star Wars Day is, anders waren wij met brandende hooivorken vanuit de Retecoolbunker richting Brussel vertrokken.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Møhammed Said al Sahaf
  04/05/2015 - 16:34 16:34

  Plus dat ik met dank aan Europa een snelle internetverbinding wel op mijn buik kan schrijven of het vierdubbele er voor kwijt ben. Provincie en gemeenten wilden het voor 500 eypo per aansluiting aan laten leggen. Mag niet.
  Eerst moet het bedrijfsleven, dat totaal geen interesse voor het buitengebied heeft, eens kijken of ze het voor 2000 per aansluiting (oid) wil gaan doen
  http://www.glasvezel.nu/nieuws/004360-20150501_glasvezel-achterhoek-vertraagd-door-europese-commissie
  Hoe eerder we uit die unie stappen hoe liever het me is.

  Ome Mc
  Lid
  04/05/2015 - 19:17 19:17

  Nee, dit is echt lekker makkelijk zeiken. Ze hebben een gebrek aan wetten? Die worden door de Europese Commissie geïntroduceerd en dan nog: als er geen nieuwe wetgeving nodig is, be my guest om er dan ook gewoon geen te maken. Even afgezien van of ze dat ook doen, is het dan aan het parlement om zich te richten op hun controlerende taak. Maar, echt, ga nou asjeblieft niet lopen vitten op het aantal wetten dat er behandeld moet worden, want het laatste dat we nodig hebben is nog een instantie die naast duur ook nog eens heel vervelend wordt omdat ze hun wettenquota moeten halen.

  E.R. Deoz
  04/05/2015 - 21:11 21:11

  Er was helemaal niets mis met die stofzuigerwet. Ze zuigen nog steeds goed, maar nu een stuk voordeliger qua energiekosten. De stofzuigers lijken er ook niet duurder van te zijn geworden. Consumentenbond heeft het getest en je kan je huis echt prima schoon zuigen met 600 watt. Enige verliezers zijn de elektriciteitsleveranciers. Het schijnt er vooral om te gaan hoe goed de mond aansluit: https://www.consumentenbond.nl/stofzuiger/extra/vermogen-stofzuiger/

  Verder verdienen ze wel erg royaal in Brussel en Straatsburg, dat kan inderdaad flink minder.

  Hangmat
  Lid
  04/05/2015 - 21:12 21:12

  uit die unie graag.. * hoopt op een grexit en verdere desintegratie *

  Net jarig geweest
  Net jarig geweest
  Gast
  05/05/2015 - 10:26 10:26

  Ome Mc is zijn persoonlijke lobby voor een plekje in Brussel begonnen, zie ik.
  Bovendien: ze zíjn al vervelend met hun wettenquotum. Ze houden zich bezig met futuliteiten, zaken waarvan je als Uiropeejaan denkt “moeten zíj zich daar nou écht mee bemoeien?”- Maar nu blijkt dat dat dus is omdat ze anders helemáál geen zak te doen hebben. Volstrekt overbodig orgaan.

  Ome Mc
  Lid
  Antwoord aan  Net jarig geweest
  05/05/2015 - 10:30 10:30

  OLO! Sure, waarom niet. Als die ruif toch leeggevreten wordt, wil ik best meevreten. Zit ik meteen op de juiste plek om het ondemocratische gehalte van de EP-verkiezingen op de politieke agenda te zetten.

  Minitrue
  Minitrue
  05/05/2015 - 12:31 12:31

  Mekkeren op Uiropa is inderdaad heel makkelijk. Maar… dan wel graag een beetje feitelijk onderbouwd, graag. Weet je wat, ik zet gewoon wat Brusselse feiten op een rijtje.
  1. Die naheffingen kwamen er omdat Nederland zelf de cijfertjes niet op orde had. Achteraf bleek de Nederlandse economie groter te zijn dan dat ze eerder aan Europa had doorgegeven. (En zoals we allemaal weten wordt de contributie berekend aan de hand van de grootte van de economie van een land.)
  2. Die riante vergoeding is natuurlijk niet zomaar handje contantje in de zak van de Europarlementariër. Maar dat hadden jullie al prima uitgerekend op http://www.retecool.com/de-fopverkiezingen-komen-eraan-2/ Gaat om medewerkers, reiskosten, etc. Het controleren van de Europese Commissie lukt niet voor één euro, net zoals de Tweede Kamer dat niet kan met het kabinet.
  3. Het klopt dat er in deze periode wat minder wetgeving wordt aangenomen, dat heeft ermee te maken dat er net een nieuwe Europese Commissie zit. Aantal is nu ongeveer hetzelfde als vijf jaar geleden een jaar na verkiezingen: https://twitter.com/mvandenbroeke/status/595272152376553474
  4. Serieus nog steeds over stofzuigers? (Trouwens geen eigen resolutie maar ook ‘gewoon’ wetgeving, waar ook NL mee akkoord ging.) Check deze degelijke Duitse staubsaugertest: http://www.daserste.de/information/politik-weltgeschehen/europamagazin/sendung/wdr/sendung-vom-21092014-110.html

  *zwaait vanuit Brussel*

  Bismarck
  06/05/2015 - 11:16 11:16

  Tja, als je belasting loopt te tillen en ze komen daar achter krijg je ook een naheffing. Lijkt me nogal logisch. Kun je zeuren dat hunnie in Brussel niet eerlijk zijn, maar eigenlijk zijn het zullie in Den Haag die niet eerlijk waren!

  Het zou mij zelfs niet verbazen als het een vooropgezet plan was van de VVD. Eerst Brussel voorliegen over de inkomsten en dan stemming maken als je een naheffing krijgt. En Reet trapt er uiteraard met twee voeten in.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN