More

  RECENTE POSTS

  Scoren? Imiteer iets wat al scoort (zoals Lubach)

  H

  oe kun je makkelijk scoren? Pak iets wat al waanzinnig scoort (bijvoorbeeld het inmiddels meer dan 15 miljoen keer bekeken filmpje van Arjen Lubach: even voorstellen aan Trump) en kopieer dat, maar pas kleine dingetjes aan. Dat is wat Emmen dacht bij het filmpje dat 29 januari opeens verscheen. Ook nu telt het gezegde: ‘Beter goed gejat dan slecht verzonnen.’, maar dat is hier verre van het geval. Een parodie of imitatie kan heersen, als het goed gedaan wordt. Dat faalt hier nogal omdat het origineel eigenlijk al een parodie op Trump zelf is…

  Emmen

  Waarom uitgerekend Emmen met dit filmpje komt, is een raadsel. Zoiets zou je eerder van Amsterdam of Rotterdam verwachten. Of Groningen. (‘Er gaat niets boven Groningen.’) Of Zuid-Limburg; die lui weten van ellende niet hoe ze hun provinciedeel aan de man moeten brengen, want niemand wil er zijn, tenzij het carnaval is. Hun slogan is zelfs: ‘Zuid-Limburg, je zal er maar wonen.’ Gelukkig doet Zuid-Limburg wat die reclame betreft wel aan zelfspot, daar houden we van. Emmen niet zo. Dit Drentse stadje vindt oprecht dat het snoeihard heerst, maar probeert toch die zelfspot te imiteren. En dat faalt. De enige goeie grap is dat Emmen het dichtst bij Rusland ligt, maar het verst van Mexico. Als je naar de genoemde website gaat, kom je gewoon op de standaardsite uit, waarbij de slogan is: ‘Emmen, maak het mee.’ is.

  Een slogan voor je stad

  Of dorp. Probeer dat maar eens te verzinnen zonder vast te komen in clichés of uitgemolken shit. Amsterdam kwam ooit eens met ‘I Amsterdam’, waar je nog iets van een hartje of in elk geval een woord tussen zou verwachten. Iets met identiteit? Of een onbewuste iPhone-connectie? Bij Emmen is er dus iets wat je mee zou moeten maken. Wij hebben na het bekijken van het keihard gejatte imitatiefilmpje echter niks het meemaken waard kunnen ontdekken. President Trump vast ook niet.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  JayJay
  JayJay
  31/01/2017 - 15:28 15:28

  Anders doen we nog even een lipdub.

  Broeder Bolognese
  31/01/2017 - 15:34 15:34

  Emmen het einde van de wereld. Zo’n plek waar zelfs de NS denkt, laat maar, en het spoor eindigt met een stootblok.

  Wtrdk
  Lid
  31/01/2017 - 15:41 15:41

  Correctie: meer dan 15 miljoen: https://youtu.be/ELD2AwFN9Nc

  RubertoLucifer
  RubertoLucifer
  Gast
  31/01/2017 - 20:57 20:57

  Deze Limburger vlucht de provincie juist uit zodra Carnaval begint. Verschrikkelijke traditie!

  Wtrdk
  Lid
  01/02/2017 - 13:23 13:23

  En slightly off-topic, maar wel aardig: https://www.youtube.com/watch?v=dImfHWFuoug (TEENS REACT TO THE NETHERLANDS WELCOMES TRUMP)

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN