More

  RECENTE POSTS

  Emissiegate: Iedereen doet het, en iedereen weet ervan

  Wat hebben de auto-industrie, de banken-industrie en de VVD gemeen behalve een bruine tong bij het grootkapitaal en een hekel aan openheid? Juist: geïnstitutionaliseerde fraude. Keer op keer zien we in de industrieën dat er schandalen uitbreken. Het meest recente voorbeeld is de Volkswagen softwarefraude, maar we kunnen het rustig alvast Emissiegate gaan noemen, want een aantal andere merken lijken inmiddels ook door de mand te vallen. Over lijken gesproken: die vallen nu dus uit de kast alsof het Hollandse Hits zangers zijn.

  Want wat schetst onze verbazing echt absoluut niet? Het was al bekend. Bij TNO, die overigens weigeren man en paard te noemen. In 2013. Bij Volkswagen zelf. In 2011. Bij hun leveranciers. In 2007. Als je van één ding uit kan gan is het dat als er in een periode van 8 jaar onderzoeksinstellingen, leveranciers en zelfs het middenmanagement er niet alleen van wisten maar er zelfs schriftelijk melding van maken dan wist iedereen ervan.

  Martin Winterkorn doet weliswaar een ‘Ich habe es nicht gewusst’ (tja), maar enigszins lastig om dat te geloven wordt het zo wel. Hoe dan ook heeft hij zijn conclusies getrokken en is opgestapt, maar als Emissiegate zo uitgebreid is als nu het geval lijkt, gaat de autoindustrie een uitdaging hebben. Helaas weten we uit het verleden dat, net als de banken, de auto-industrie ook ‘too big to fail‘ is. Helaas blijkt voor de zoveelste keer dat een bedrijf zo noemen, het ook niet automatisch waar maakt.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  barq
  Lid
  28/09/2015 - 11:00 11:00

  Weet je wie binnenkort ook weer zwart als roet zijn?

  E.R. Deoz
  Antwoord aan  barq
  28/09/2015 - 12:02 12:02

  De fietsers achter de opgevoerde tweetaktscooters op de fietspaden?

  E.R. Deoz
  28/09/2015 - 12:01 12:01

  Wat ik me dan afvraag is hoe dat met vrachtwagens en bussen zit. Hebben die dan wel echte “clean diesel” of zijn ook nog steeds smerig? En hoe meten ze eigenlijk bij de lucht- en scheepvaart en de zware industrie?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN