More

  RECENTE POSTS

  Electorale verplettering is verpletterend

  Zoals u wellicht weet, grenst mijn afkeer van de PvdA aan de schuimbekkende, zinderende razernij. Zelden heb ik een club mensen zoveel onheil toegewenst als dit conglomeraat van schaamteloze, draaiende, liegende, koste-wat-kost willen regerende opportunisten. Waarom? Omdat ik een man ben van principes en mijn woord. Nu is elke politicus (op een enkeling na) een compromissenmachine, want anders komt er in dit land helemaal niets meer voor elkaar, maar de PvdA heeft het telkens gepresteerd om zo hard van haar beloften en grondvesten weg te draaien dat Groenlinks ze inmiddels hebben ingezet als een bron van alternatieve energie. De uitslag is niet verrassend…..de PvdA heeft in ALLE 393 gemeentes verloren. ALLE. Tenminste, wel voor Sampston, wel voor de PvdA en wel voor Spekman. Die hebben hun hoofd zover in de reet van Rutte zitten dat ze niet eens meer zien dat hun kiezers zich walgend van ze af hebben gekeerd. Gisteren was een historische dag: de PvdA kwijnt langzaam weg naar de vergetelheid die ze verdienen. En het is allemaal hun eigen, dikke schuld. En man een man, een woord een woord, namelijk. Als u mij zoekt: ik zit hier met popcorn en cola, de beteuterde gezichtjes te bekijken. Vandaag is een feestdag.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  19/03/2015 - 12:34 12:34

  Beetje selectieve verontwaardiging. Net alsof er niet zeker een handvol partijen in de Kamers zitten die nog veel erger zijn, waarvan er enkele zelfs mooi wat van die PvdA-zetels gaan opstrijken.

  Illuminatus Magnus
  19/03/2015 - 12:37 12:37

  Wat je lulde, Bismarck. Jake lijdt aan het ex-rokersyndroom: geen persoon is zo rabiaat tegen alles wat met roken te maken heeft als een ex-roker. Je kunt voor roker ook katholiek of PvdA’er invullen. Hoge verwachting gevolgd door grote teleurstelling wordt zelden vergeten.

  Ome Mc
  Lid
  19/03/2015 - 13:36 13:36

  Het jammere is dat het gewoon doorgaat naar de volgende huichelaar. De middenpartijen zijn nauwelijks nog van elkaar te onderscheiden en dankzij het angst zaaien voor alternatieve ideeën werkt het trucje om variaties van hetzelfde te pushen prima. 50 tinten neoliberaal, en alles wat afwijkt is extreem. Dit is de echte legacy van “Paars”: het vervlakken van het politieke midden tot partijen die alleen in verkiezingstijd van elkaar lijken te verschillen. Voor wie progressie betekent: minder voorzieningen en meer marktwerking, en hoe dat verder ingevuld wordt maakt niet zoveel uit aangezien elke nieuwe voorziening bij een volgende ronde gewoon gaat sneuvelen. Neem het PGB – dé trots van elke sociale liberaal moest het zijn, want het werkte. Maar het moet gewoon kapot, en we verzinnen wel een reden. En ondertussen frauderen we, kopen we om en schuiven we elkaar baantjes toe dat het een lieve lust is. Gaaah.

  Illuminatus Magnus
  19/03/2015 - 15:03 15:03

  Ja, het is kut en het volk stemt gewoon op degeen die het hardst lacht. Gelukkig wonen we nog in een redelijk beschaafd land. Italië is in naam ook een democratie.

  Raketman
  19/03/2015 - 18:19 18:19

  En die gasten gisteren overal rozen uitdelen. Geen zin om de discussie aan te gaan maar met het PvdA van nu doe je dat toch niet meer als je echt voor die socialistische idealen staat? Zijn die mensen blind? Bijna medelijden met ze. Bijna dan.

  Susan Heklicht
  19/03/2015 - 21:10 21:10

  Ter Nance: de kritiek die we nu op de PvdA hebben lijkt wel heel erg op die op het CDA vlak voor de grote ineenstorting. Het CDA is nu bezig met een enorme come-back. Dat zal de PvdA over een tijdje ook wel doen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN