More

  RECENTE POSTS

  Een stoplicht springt op rood, een ander weer op groen. Op Twente Airport is altijd wat te doen.

  Nou ja, Altijd. Eigenlijk nadat Dan Haag had besloten dat Vliegbasis Twente in 2003 overbodig was geworden, is het best een tijdje heel stil geweest in deze uithoek van Twente.

  Maar met de nodige investeringen en een stukje out of de box naar demense toe denken is het zowaar weer een levendig stukje Nederland geworden. Niet in de laatste plaats omdat op Twente Airport het bedrijf Aircraft End-of-Life Solutions (AELS) is gevestigd. AELS heeft zich gespecialiseerd in het op duurzame wijze ontmantelen van afgedankte vliegtuigen. En in die hoedanigheid heeft Twente Airport al meerdere keren de moeder aller jetliners mogen ontvangen.

  Maar nu staan er dus drie Boeing 747’s van Lufthansa en die gaan niet gesloopt worden. Lufthansa heeft deze vliegtuigen op Twente geparkeerd omdat door de corona-crisis (die enorm hard heeft toegeslagen in de luchtvaart) de vraag naar passagiersvluchten volledig is ingeklapt. Zolang deze situatie voortduurt zullen deze Boeings voorlopig geparkeerd blijven staan op dit toch relatief kleine veldje, waar officieel geen 747 kan en mag landen. Want de operationele lengte van Twente Airport is 2400 meter, terwijl een Boeing 747 minimaal 8000 voet moet zijn (2468 meter). Nu zal het feit dat de kisten helemaal leeg zijn ongetwijfeld helpen bij het verlenen van toestemming om te landen (en later weer op te stijgen).

  In het totaal gaat Lufthansa zes jumbojets parkeren op Twente Airport, dus het gaat lekker krap worden daar op Twente Airport. Het is in ieder geval een spectaculair gezicht om zo’n joekel van een vliegtuig te zien landen. Bij Piloot & Vliegtuig ook de landingen van de andere twee Lufthansa-kisten.

  4 6 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  03/07/2020 - 12:21 12:21

  *X-Plane 11 starten doet*

  Maar vooral, HOE KOMEN DIE PILOTEN DAN THUIS?

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Reet
  03/07/2020 - 12:51 12:51

  Yo dawg, I heard you like planes? So we put …

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  03/07/2020 - 15:24 15:24

  Oh, ons stage-meisje kijkt ook andere dingen dan make up vlogs. Dit stuurde ze door;

  https://youtu.be/EmrH0IWLR8c

  Laatst bewerkt op 4 jaren geleden door Toxteth O'Grady
  Bismarck
  03/07/2020 - 20:21 20:21

  <i>”Maar met de nodige investeringen en een stukje out of de box naar demense toe”</i>
  Is out of the box dan een eufemisme voor belastinggeld uit je beurs of ‘s nachts trillen uit je bed?

  Nico
  Nico
  Gast
  15/07/2020 - 08:08 08:08

  Merkwaardig verhaal. De strip is 3 km. En uithoek ? Het ligt pal naast stedelijk gebied van rond de 300 000 inwoners……de piloten kunnen naar huis vliegen, treinen, snelwegen of varen. Moeilijk, feiten checken. https://www.twente-airport.nl/testen/

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN