More

  RECENTE POSTS

  Edith Schippers, voor al uw gezonde belangenverstrengeling

  Ah, minister Schippers weer in het nieuws. Dit keer niet omdat ze bijna premier was geweest (Vanwege die dystopische horror was uw redacteur bijna het land uit gevlucht), of omdat ze de vrijwel altijd landenslopende Olympische Spelen (OK, er zijn uitzonderingen, neem Los Angeles in 1984, maar dat was omdat LA de merchandise zelf in handen hield) al tig keer heeft geprobeerd naar Nederland te halen, omdat ons land kennelijk nog niet dicht genoeg aan de afgrond staat.

  'Geeft niks. Gewoon naar voren lopen' - Edith Schippers, minister van Sport en Gezond
  ‘Geeft niks. Gewoon naar voren lopen’ – Edith Schippers, minister van Sport en Gezond

  Ook komt ze dit maal niet in de media omdat ze samen met Van Rijn (PvdA) de zorg sloopte op een manier die sinds de holbewoners (toen zorg bestond uit een knuppel op je hoofd zodat je ophield met schreeuwen en geen wilde dieren naar de grot lokte) al niet meer is voorgekomen. Nee. Veel erger. Ze verdient eraan.

  Foto: de inloopkast van Schippers en haar man Spijker.
  Foto: de inloopkast van Schippers en haar man Spijker.

  Vandaag komt de voormalig tabakslobbyiste en huidig minister van Sport en andere Gezonde Dingen namelijk in het nieuws wegens iets wat we op de Retecool al jaren roepen: dat het niet handig is om minister van winst voor je echtgenoot te zijn. (Voor het lemma ‘belangenverstrengeling’ verwijzen we u graag door naar de Wakkerpedia, zodra onze juridische afdeling dat lemma maakt)

  “Wat dan, oh grote Retecool met haar leider wiens ster zo hard straalt dat je er zelfs nog blind van wordt als je er door een loden scherm naar kijkt?”, horen wij u, de hypothetische lezer vragen. Welnu:

  Het onvolprezen Follow The Money zocht eens wat uit, want dat doen ze daar. En wat blijkt? Schippers sluist indirect tonnen door naar haar hubby, die zorg- en ziekenhuisbobo is. (Link naar FTM is registratiedinges, hier een samenvatting) Sander Spijker, carrière-adviestijger en dus de echte naam van meneer Edith Schippers, ging direct de gezondheidszorg in toen Edith die portefeuille kreeg en weet prima te profiteren van de marktwerking die mede door zijn vrouw tot de God van de moderne wereld verheven werd. Dit betekent dus dat Spijker nu (na eerst manager van het Slotervaartziekenhuis te zijn geweest, tot dat onhoudbaar werd na een tsunami van rechtszaken) instellingen adviseert over welke patiënten ‘rendabel’ zijn en welke je beter in een hospice kunt duwen om ze dood te laten gaan zonder er ooit nog over te praten, zoals haar eigen staatssecretaris met zijn eigen moeder had gedaan als zijn vader zijn bek niet had opengetrokken.

  'Je hebt toch een rolstoel, ouwe zeikhoer?' - Beleid van Schippers en Van Rijn
  ‘Je hebt toch een rolstoel, zeikhoer?’ – Beleid van Schippers en Van Rijn

  Want Spijker weet, net als Schippers, natuurlijk veel meer van gezondheid en zorg dan, wij noemen maar wat, doktoren. Vooral omdat het tweetal ongetwijfeld wel eens praat als ze na een dag lang het gepeupel naaien samen op de bank liggen, schoenen uit maar sokken aan, een glaasje 1996 Château Lafite Rothschild erbij, Heel Holland Bakt kijkend en zich bijna een scheurbuik lachend terwijl ze het zorggeld verdelen.

  ... Maar dan roomblank en één van de twee is Schippers en de ander een zorgBobo
  … Maar dan roomblank en één van de twee is Schippers en de ander een zorgBobo

  Enfin. Edith Schippers dus. Onthoud die naam. U mag vast weer op haar stemmen volgend jaar. Ze is van de partij van die andere lachebek die onlangs nog ‘sorry’ loog na twee termijnen als leegrover van iedereen die niet vier keer modaal verdient.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  jihadlover
  jihadlover
  Lid
  05/09/2016 - 17:58 17:58

  Een (moreel) corrupte vvd’er? Maak dat de kat wijs. In het donker. Op het spek. Ga toch weg.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  05/09/2016 - 21:59 21:59

  Verrijking in gemeenschap van goederen valt blijkbaar niet onder de kernwaarden:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2016/09/05/schippers-onze-kernwaarden-worden-sluipenderwijs-aangetast-a1519794

  brassnov
  brassnov
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  06/09/2016 - 09:24 09:24

  Goede timing, dat moet gezegd worden. Gaaf ook dat een VVD’er begint over „langzaam oprukkende onvrijheid” als anti-privacypartij bij uitstek.

  Bismarck
  06/09/2016 - 11:21 11:21

  “Vanwege die dystopische horror was uw redacteur bijna het land uit gevlucht”
  “omdat ons land kennelijk nog niet dicht genoeg aan de afgrond staat.”
  “omdat ze samen met Van Rijn (PvdA) de zorg sloopte op een manier die sinds de holbewoners al niet meer is voorgekomen.”
  Oké, de hyperbool is een stijlfiguur, maar je kunt het ook te ver drijven. Vooral die laatste. Ome Putin geeft in Syrië toch echt een stukje les in effectief de zorg slopen op een heel ander niveau.

  Peter
  Peter
  Gast
  04/11/2016 - 20:37 20:37

  Wat een egoïstisch kut wijf is die minister Schippers. Ze heeft ons zorgstelsel voor de gewone burger onbetaalbaar gemaakt! In bijna alle eu landen is de zorg gratis of betaal je een kleine bijdrage en kennen ze geen eigen risico. ANTI-SCHIPPERS

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN