More

  RECENTE POSTS

  Duitsers krijgen hem op zijn Grieks

  Tsipras: onthoudt die naam. Het is de nieuwe leider van Griekenland, maar het had net zo goed de naam van een orkaan of de Griekse god van Verdelging kunnen zijn. Een van de eerste dingen die de beste man deed was het monument voor gevallen Griekse verzetsstrijders bezoeken. Een metersdik statement richting de Duitse dreigretoriek en de zweethandjes in Brussel. Daarnaast was de eerste official die hij met gelukswensen ontving de Russische ambassadeur, een duidelijke sneer naar het ahem…Europese Rusland-beleid. Terwijl wij de holle woorden “elke cent terug, met rente” nog door de Acropolis horen galmen, is men nu in allerlei termen de mogelijke Griekse exit aan het downplayen. “Jahaa nu is het niet zo erg dat ze gaan”. Belangrijker is het signaal dat aan Brussel is afgegeven: je kan simpelweg niet een volk onder zo’n enorme druk zetten en het dan raar vinden dat het vloeibaar wordt. Helemaal niet in het land waar de democratie potdomme is uitgevonden. Sterker nog: het bagatelliseren en wegkijken van gevoelens van oneerlijkheid en bestaande problemen zal in meerdere landen leiden tot de opkomst van dit soort bewegingen. Wij zullen in maart dan ook niet raar opkijken bij het monsterverlies van de huidige coalitie. Hoe vervelend en onrealistisch die keuze uiteindelijk zal zijn, de PVV spint er garen bij. Het is de prijs die je betaalt voor het feit dat je geen politiek voor het volk bedrijft maar voor je eigen springplank naar je betrekking bij Lockheed of het commissariaat van een zorgboer. Democratie: ook als het je niet zo goed uitkomt.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  14 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  14 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ome Mc
  Lid
  29/01/2015 - 14:25 14:25

  De arrogantie ook echt van Duitsland om te denken dat-ie meteen na z’n verkiezing wel in zal binden.. we zijn er allemaal zo gewend aan dat iedere politicus aan de neoliberale halsband loopt dat het niet eens in ze opkomt dat er ook nog mensen zijn die daadwerkelijk ergens voor staan en niet 14 seconden na de verkiezingen lachend in de bek van de kiezer pissen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  29/01/2015 - 15:01 15:01

  Allemaal leuk en aardig, maar kwijtschelden van de Griekse staatsschuld kost ons meer dan duizend EUR per persoon.
  Geert gaat schreeuwen dat ie gelijk had toen hij weigerde een cent aan die ‘knoflookvreters’ te betalen (en lachende Mark verzekerde dat het allemaal wel terug zou komen).
  Als de NL overheid die 16 miljard wil bezuinigen (en dat zal dan wel moeten) wordt er helemaal geen bejaarde meer gewassen en gaat de studiefinanciering naar 0 terug.
  En dat allemaal omdat de Grieken te beroerd en te kortzichtig zijn om hun eigen graaiende elite aan te pakken.

  Als Griekenland z’n schulden niet terugbetaalt wordt Geert de volgende premier; geen prettig vooruitzicht.

  bijzaak is uitgelogd
  bijzaak is uitgelogd
  Gast
  29/01/2015 - 15:11 15:11

  Greet krijgt ziezo mijn stem. Als straf voor de rest die al decennia lang aan de corporate tiet zuigen. Allemaal.

  Het is dan natuurlijk wel de bedoeling dat Greet niets gaat verwezenlijken. Zie het als een system shock. En ja…Natuurlijk laat de geschiedenis zien dat er uiteindelijk toch niets verandert./ Daarom: We suck! GO Robots!!!!. Misschien dat het hen wel lukt.

  bijzaak is uitgelogd
  bijzaak is uitgelogd
  Gast
  29/01/2015 - 15:13 15:13

  Greet als Spaak in het wiel, want het is natuurlijk een idioot en hij is net zo verziekt als de andere uitzuigers in de Haagse banen-tombola.

  wout
  wout
  29/01/2015 - 15:21 15:21

  Het is een dilemma. Aan de ene kant kun je het Griekse volk niet zo uitpersen ten bate van de banken. Aan de andere kant haalden ze voor de crisis allemaal vrolijk hun schouders op als je de corruptie benoemde. ‘Dat is de Griekse manier’ zeiden ze dan.

  Tsja, de ‘Nederlandse manier’ is dan om mopperend de rekening te betalen.

  Ome Mc
  Lid
  29/01/2015 - 15:22 15:22

  Eh, bijzaak, je wéét dat Greet één van de langstzittende kamerleden is en bij de fucking VVD vandaan komt, hè? En, mocht je het vergeten zijn, na de verkiezingen liet hij sneller z’n “enige breekpunt” vallen dan Mark z’n rits kon openen…

  Illuminatus Magnus
  29/01/2015 - 15:23 15:23

  Laten we reëel zijn: Geert is een van de langstzittende Kamerleden, en als er iemand aan de leiband van rijke mensen met onduidelijke belangen loopt, dan is hij het wel.

  Hebben we in Nederland zo’n grote schok nodig? Nee. Moet Rutte weg? Ja. Moet hij vervangen worden door Pechtold of Buma? Nee. En al helemaal niet door Geert.

  Møhammed Said al Sahaf
  29/01/2015 - 15:44 15:44

  Er is ook nog zoiets als de SP.
  En verder ben ik het gebash van die Grieken wel een beetje zat, al die mensen die hun baan verloren en/of nu in armoede leven zijn net zo keihard door hun politici genaaid als wij, die kunnen er niks aan doen dat de grote jongens hun geld wegsluisden naar Zwitserland. En ook al dat gelul over die hausse aan vakantiedagen en weet ik wat meer die Grieken genoten is pertinent gelul, ze hadden en hebben minder vrije tijd dan de gemiddelde Noord-Europeaan. Ik vind het schitterend om te zien dat Tsipras meteen de grote privatiseringen tegenhoudt en veel lager personeel, zoals schoonmakers, weer aanneemt. Als hij nu de reders ook nog eens aanpakt, want daar zit het geld dat Griekenland kan redden, is wat mij betreft een held.
  Wel een die waarschijnlijk 2016 niet levend gaat halen.

  Illuminatus Magnus
  29/01/2015 - 16:36 16:36

  Er is natuurlijk wel een ander puntje Mohammed: de arme kleine Grieken hadden daar al 30 jaar geleden iets aan kunnen doen. Maar nee, ze stemden keer op keer voor Nieuwe Democratie of Pasok, hoewel toen al bekend was dat die net zo corrupt waren als de rest van het land. En heel veel Grieken ontduiken de belastingen. Voor kleinere bedragen dan de rijken, natuurlijk, maar toch. Nou, dan moet je ook niet gek opkijken dat iemand je een keertje keihard terugpakt.

  Niet dat ik ervoor ben om die Grieken eens even lekker keihard af te straffen, maar het is te makkelijk om de gewone burger de slachtofferrol toe te kennen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  29/01/2015 - 16:55 16:55

  @Mo
  Makkelijk om te zeggen dat die Grieken net zo genaaid zijn als wij, maar is dat ook zo?
  Volgens mij is er toch echt wel een verschil. Hier wordt een Jos van Rey tenminste (uiteindelijk) nog aangepakt. OK, de man heeft een domme horde blinde volgelingen, maar de meerderheid heeft bij ons toch wel door dat dit soort belangenverstrengeling uiteindelijk leidt tot ellende waarbij geld van het klootjesvolk via een omweg in Jos z’n zak belandt.
  Naar Griekse maatstaven is Jos een hele kleine jongen. 90% van de Griekse politici is erger dan Jos. En het volk vond dat decennialang best. De staat mag van hen prima op de pof leven, zolang ze er zelf maar beter van worden. Iedereen lijkt er in dienst van de BV Ik.
  Na iedere verkiezing worden hordes ambtenaren vervangen door anderen (van de juiste politieke partij). Projecten die met veel pijn en moeite in vier jaar opgestart zijn worden simpelweg door de nieuwe lichting in de prullenbak gegooid en men gaat verder met eigen mensen. De kontzak vol met IOUs.
  Kennelijk hebben ze er geen benul van dat de collectieve rekening ooit individueel afgerekend moet worden. Overigens is dit geen typisch Griekse onverschilligheid. Alle Zuid-Europese landen hebben er in meer of mindere mate last van.

  Møhammed Said al Sahaf
  29/01/2015 - 17:50 17:50

  Van Boxtel zit voor Menzis in de senaat. Eurling (zoek die maar even op, jullie geheugen lijkt me niet best) mocht naar KLM en zo zijn er nog wel wat voorbeelden. Dus nee, corruptie komt hier niet voor, echt niet.
  Megalomane faalprojecten als Betuweroute en JSF waar alleen wat politici en hun rijke vriendjes beter van worden kennen we hier natuurlijk ook niet. We stemmen daarom nog steeds braaf verneukeratieve partijen als PvdA (Je weet wel die sociaaldemocraten die al 20 jaar een neoliberaal programma uitvoeren), VVD66 en wat gristelijk spul.
  Verder hebben privatisering van OV, zorg en alle nutsbedrijven zo geweldig goed voor de burger uitgepakt dat het onbegrijpelijk is dat de Grieken dat niet willen.

  De gewone Griek is net zo goed slachtoffer als ieder ander die door de politiek genaaid is, het enige verschil met hier is dat de Griekse kiezer eindelijk in opstand is gekomen. 30 jaar te laat ja, maar dat is altijd nog beter dan de kop in het zand houden zoals in het ‘superieure’ noorden gebeurt.

  Møhammed Said al Sahaf
  29/01/2015 - 18:33 18:33
  wout
  wout
  29/01/2015 - 20:22 20:22

  Ben je wel eens buiten de toeristendorpen geweest in Griekenland? Weet je waarom de huizen nooit afgebouwd zijn? De mentaliteit is daar echt anders dan hier. Tuurlijk hebben we hier ook onze projectjes, het verschil is dat het superieure noorden ze wèl zelf kan betalen en kennelijk bovendien die van de zuiderlingen ook.

  Hangmat
  Lid
  29/01/2015 - 20:44 20:44

  Democratie: ook als het je niet zo goed uitkomt.. amen to that

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN