More

  RECENTE POSTS

  Dossier Cition Deel 1 – Retecool Juridisch

  Zo, het is aan. Retecool Juridisch heeft voldoende dossier opgebouwd om u allen erbij te betrekken. In stilte hebben de juristen van de vereniging Retecool Juridisch vragen neerlegd bij de parkeerbeheerders van Cition omtrent het verdwijnen van de papieren naheffingsaanslag. In 2011 schreef (PDF) de Gemeentelijke Ombudsman aan (toenmalig) wethouder Wiebes dat Cition een intense zuigende organisatie was. Ze moesten zich minder formeel opstellen, luisteren naar de burgers (gadver) en bij bezwaren ook daadwerkelijk onderzoek doen naar de gang van zaken (wat de wet overigens verplicht). Toen op ons Wob-verzoek vrij vlot een flutbesluit terugkwam “we mogen dat bekeuren zonder papiertje volgens de Gemeentewet” en waarin vervolgens 8 andere vragen genegeerd werden, is er bezwaar aangetekend. Ook is er direct een vervolgverzoek gedaan naar wat Cition en Gemeente doen om de parkeeropbrengst te verhogen. “Niets!” roept Cition in antwoord daarop, ver buiten de beslistermijn. En het is geen Wob-verzoek en geen besluit want we hebben geen beleid. Lief. Dat ze gewoon maar wat doen was helder, maar dat ze het ook zonder met de ogen te knipperen zo op papier zetten is nieuw. Overigens is het een weigering om stukken openbaar te maken, dus zijn we in bezwaar gegaan. Nu Cition dat bezwaar (heel formeel) direct afgewezen heeft zonder zich aan de regels te houden, gaat Retecool Juridisch legaal stappen. Ja! Retecool goes to court! Binnnenkort in een rechtzaal near you Amsterdam.

  Het effect van een organisatie die, wanneer je om informatie vraagt, de deur bunkerhard dicht zwaait is natuurlijk dat je harder aan de deur gaat morrelen. ZE ZULLEN WEL WAT TE VERBERGEN HEBBEN!!!1!!! </Teevenmodus>. Nu heeft onlangs de Ondernemingsraad van Cition zich in de strijd geworpen om Cition mee te laten doen met de voorgenomen aanbesteding van het parkeerbeleid in 020. Dus RC Juridisch is weer in de pen geklommen, of we even mogen weten wat de OR zoal bespreekt (dat is gewoon openbaar onder de Wob). Hee, flutbesluit 3 is binnen, alles afgewezen, berust HE-LE-MAAL niets van bij de directie van Cition. *zucht*. Bezwaar 3 loopt dus inmiddels. Uit de juridische vleugel van de bunker vernam ik dat men alweer aan een nieuw verzoek zit te werken. Zodra er vorderingen zijn hoort u van hen. Aangezien dit een spel van een lange adem gaat worden dus bij deze  de aftrap van “Dossier Cition”.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  11 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  11 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Jack Random
  Jack Random
  03/06/2014 - 11:50 11:50

  Nog nooit van die club gehoord, maar hup Cition wat mij betreft. Over parkeerboetes (en andere bekeuringen) jankende automobilisten krijg ik jeuk aan m’n kut van. Zit je fout, dan gewoon betalen. Anders ga je gewoon fietsen, heb je nergens last van. Als het aan mij lag, gingen die parkeerboetes met 50% omhoog. Dat jullie die kutauto’s overal maar neerflikkeren is de pest voor fietsers. Flikker je minnetjes maar hieronder neer, zero fucks verder.

  Jack Random
  Jack Random
  03/06/2014 - 11:52 11:52

  Godverdomme, het is dat ik al veertig uur werk, maar dat lijkt me een heerlijke bijbaan, fout- en langparkeerders een papiertje onder de ruitenwisser duwen.

  Charlietoffert
  03/06/2014 - 12:13 12:13

  zet hem op!

  Reet
  Beheerder
  03/06/2014 - 12:15 12:15

  “het is dat ik al veertig uur werk”

  Je zal wel moe zijn!

  Ome Mc
  Lid
  03/06/2014 - 12:18 12:18

  Hey, Jack, Cition zijn hufters die kentekenopslag verplicht maken want ‘makkelijker (dan hoeven die arme parkeerwachters niet op een briefje te kijken maar kunnen ze gewoon een ANPR-scanner het werk laten doen)’ (waar vervolgens de belastingdienst en Joost mag weten wie verder nog in loopt te grasduinen). Met dat soort stasi-praktijken ben ik voor RC Juur, want de big brother-staat moet dood.

  fishbowl
  03/06/2014 - 12:25 12:25

  “maar dat lijkt me een heerlijke bijbaan, fout- en langparkeerders een papiertje onder de ruitenwisser duwen”

  Lekker je frustraties botvieren op mensen die wel gelukkig met zichzelf zijn.

  trekpet
  03/06/2014 - 12:40 12:40

  Ik hou heel erg van Jack Random vandaag.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  03/06/2014 - 13:25 13:25

  Cition mag wat mij betreft vreselijk dood. Waarom? Frau Zwaar heeft een parkeervergunning (nodig wegens medisch beroep) in Zuid, keurig betaald (€ 200,00/ maand) en bevestigd door stadsdeel Zuid, krijgt desondanks naheffing van Cition omdat vergunning er niet zou zijn.
  Naheffing moet eerst betaald worden, anders kletsen we niet. En je moet niet denken dat je dan meteen gelijk krijgt, stadsdeelkantoor zegt: u hebt gelijk maar volgens Cition…. Right.
  Mag ik er dan van uitgaan dat het een eenmalig foutje is?
  Euh..nee, u kunt het beste even een dagkaartje kopen. Elke keer dat Cition u scant en neerzet als een niet betalende Jack Random kost u dat een boete van € 60,00.
  WUT?? Een dagkaartje? € 18,00 per werkdag, dus € 405,00 gemiddeld even extra aftikken ondanks dat er betaald is? Totaal dus € 605,00 per maand betalen omdat Cition een fout maakt en niet opschiet (inmiddels al sinds 3 maart 2014)??
  Maar we krijgen dat verschil natuurlijk wel terug he, mijnheer?
  Eh, nee, van ons in elk geval niet.
  Van Cition dan?
  Eh, nee, dat zijn slechts uitvoerenden. U zult dus moeten wachten tot ze bevestigd hebben dat uw vergunning ook in hun systeem is doorgevoerd.
  En hoe lang mag dat maximaal duren?
  Ga uit van ongeveer 6 maanden. Ze hebben het druk, weet u. Met foutparkeerders die niet betaald hebben. Volgens hun systeem, dat is.

  Ja, Jack, volledig begrip voor je standpunt. NOT.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  03/06/2014 - 13:32 13:32

  Zal het eens opnemen met Frau Zwaar, lijkt me wel kansvol als case.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN