More

  RECENTE POSTS

  Dood aan alle bambi’s!

  Je kan geen bbq-site of boek openslaan of het gaat over rib-eye, bavette, flat iron steaks, kippendij, of zelf gedraaide hamburgers van Namibisch Sukade.

  Maar waarom altijd maar binnen de gebaande paden blijven? Waarom! Steeds! Maar! Weer! Hetzelfde! Eten! Waarom niet gewoon eens lekker spareribs van damhert? Of bijvoorbeeld een stoofpotje van damhert met Guinness bier (is die bocht tenminste nog ergens goed voor) en anders gewoon damhert tournedos met sesamolie en gember.

  Klinkt fantastisch lekker toch? Nou, dat treft, want binnenkort moeten alle 30 damherten die in de Hoeksche Waard rondlopen naar de eeuwige jachtvelden gezonden worden. Kapot dood zeg maar. Waarom? Omdat ze in de weg lopen, daarom. Omdat de kans te groot is dat je er met je auto tegen aan rijdt en daardoor je verzekeringspremie omhoog gaat.

  Door de groei van de populatie is het zeer aannemelijk dat de verwilderde damherten zich verder gaan verspreiden en proberen om wegen over te steken. Daarmee neemt de kans op verkeersonveilige situaties toe.

  En wat doe je dan? Dan schiet je ze dus dood, want het zijn geen echt wilde (en dus beschermde) damherten, het zijn nep wilde damherten. Ooit zijn ze blijkbaar ergens ontsnapt (zo’n 20 jaar geleden), maar het is nooit duidelijk geweest wie de officiële eigenaar was, dus moeten ze dood. Deze klus moet volgens de provincie Zuid Holland overigens in vijf jaar geklaard zijn. maar wanneer we gewoon snel allemaal een jachtopleiding volgen, kunnen we dit bbq-seizoen toch nog best een eind komen lijkt me.

  Mocht je overigens niet helemaal overtuigd zijn, wellicht halen deze video’s je dan over waarin herten neergeknald, schoongemaakt en opgepeuzeld worden.

  5 5 stemmen
  REET DEZE POTS!

  13 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  13 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bas Taart
  Lid
  21/07/2020 - 15:00 15:00

  Sowieso. Damherten.sinds mensenheugenis al een plaag.

  Wat je zei, ze lopen in de weg. In vroege geschriften in het Sanskriet staat al geschreven dat men daarom de vork en het mes uit vond:

  Damherten liepen continu tegen mensen aan die zich gewoon met hun eigen zaken bezig hielden. Uiteindelijk was er geen normaal gesprek meer te voeren, tot er één iemand zei: ‘Goed, nu ben ik het zat’, en aan de slag ging.

  Floris de Veifde
  Floris de Veifde
  Lid
  Antwoord aan  Bas Taart
  21/07/2020 - 17:07 17:07

  Vroeger werden ze ook gewoon nog Dramherten genoemd! Honger!

  hangmat
  hangmat
  Gast
  21/07/2020 - 17:35 17:35

  Die dertig damherten zijn zo op! waar kan ik een nummertje trekken? Oh nee! dat bedoel ik ook niet!

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  21/07/2020 - 18:26 18:26

  Lekker een warm hertje rubben

  Untitled-1.jpg
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  21/07/2020 - 18:55 18:55

  Hert is superlekker en gezonder dan knor.
  Bovendien is het neerschieten van een Bambi die een levenlang vrij in de natuur heeft rondgehuppeld minder dieronvriendelijk dan biggen in een kleine ruimte fokken en dan gestressed in een slachthuis afmaken.
  Jammer dat ze van die lieve oogjes hebben. Misschien kan er een soort gekweekt worden dat gemeen kijkt.

  Klaas
  Klaas
  Gast
  21/07/2020 - 19:44 19:44

  MAAR LAAT DE DIEREN TOCH MET RUST!

  Bismarck
  22/07/2020 - 00:14 00:14

  Vijf jaar om dertig damherten af te schieten? Bestaat het materieel soms 1 (één) musket uit het plaatselijk museum, waarvoor de schutter zelf de kogels moet gieten?

  Floris de Veifde
  Floris de Veifde
  Lid
  Antwoord aan  Bismarck
  23/07/2020 - 11:57 11:57

  Ze kunnen anders toch ook Dave Roelvink vragen om daar een paar rondjes te rijden met zijn iemands auto?

  Prof.Dr.A.P.E.Pakkie
  Prof.Dr.A.P.E.Pakkie
  Gast
  22/07/2020 - 01:30 01:30

  De professor woont toevallig in die streek maar daar nog nooit een hert zien lopen. Het is een raadsel waarom dat afknallen zo lang moet duren. De vele jagers hier lossen dat op een vrije zaterdag wel even op. Het zal mij worst wezen ….. of zeg ik nu iets verkeerds ? Hoe zou hert eigenlijk smaken ?

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Prof.Dr.A.P.E.Pakkie
  22/07/2020 - 06:10 06:10

  Niet naar kip, schijnt

  Prof.Dr.A.P.E.Pakkie
  Prof.Dr.A.P.E.Pakkie
  Gast
  Antwoord aan  Flepz0r
  22/07/2020 - 10:20 10:20

  Kip smaakt dan ook nergens naar, dus …. Hert zal wel een wildsmaak hebben, verwacht onze professor. Haas en andere in het wild levende dieren hebben een vrij sterke smaak. Je moet er van houden. De Hoeksche Waard zal voortaan door het leven gaan als Hertenkamp West. Verder wenst onze professor een ieder een smakelijke voortzetting van de maaltijd. Met stukjes hertenbiefstuk en zo ….

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN