More

  RECENTE POSTS

  Originele, op ontspannen wijze vervaardigde, content

  Godverdimme wat is dit nu? Willem Treur, het zwijn van de Retecool redactie, heeft al 14 weken geen content gefabriceerd. Is die patjakker wel helemaal fris? Zo vul je dus geen weblog. Misschien kan hier een emotioneel aangrijpende veertienregelige metrische klinkdicht – ook wel sonnet – waarin de glorie van Retecool wordt bezongen, tegenover worden gesteld. 

  Leuke gedachte, maar het is zo goed als zeker dat ik dat zo’n 1,4 decennium ga uitstellen, mede omdat ik die poëzievorm allesbehalve beheers.

  Onderwijl is er zo veel nieuws dat je zou zeggen, daar kan je wel iets over schrijven nu en dan. En dat kan ook. Maar het werkt ook verlammend. Want als ik nog nabeef van het nieuws dat intellectueel uitgedaagden overal in Nederland  fan-tas-tische 5G-masten in de hens zetten, word ik al weer geconfronteerd met het feit dat Katja Schuurman misschien wel corona heeft gehad. Snapt u wat ik bedoel?

  Zonder gekheid is het echt een hel om in deze tijd het nieuws te volgen voor mensen die zich net als ik bewust zijn van hun beperkte vermogen om alle facetten van een wereldwijde pandemie te bevatten – gecombineerd met het feit dat de situatie in verschillende landen hoogstwaarschijnlijk matig met elkaar te vergelijken is vanwege de vele verschillende factoren die het verloop van de besmettingen en de gevolgen daarvan beïnvloeden.

  En als je daar zo diep over hebt nagedacht, dat je ervan ligt bij te komen op de bank met een nat washandje op het voorhoofd, dan word je al weer geconfronteerd met de geest van Pim Fortuyn die zich speciaal voor de kijkers van Ongehoord Nederland heeft laten ‘channelen‘ door het bolle hok Robert van den Broeke dat regelmatig de tekst 5G op zijn voorhoofd ziet verschijnen, als hij tenminste niet aan het genverbranden is.

  Daarom wil ik graag een oproep doen, alsmede een nieuwe contentcategorie voorstellen, aan de lezers van Retecool. Na veertien slapeloze nachten kwam het spontaan in me op: de VEO. Verzin Een Onderwerp. Wilt u dat er meer content op Retecool verschijnt (ja dat wilt u – red.) verzin dan een gaaf onderwerp en stuur dat op naar redactie@retecool.com onder vermelding van ‘VEO, de splinternieuwe contentcategorie.’

  De kans is groot dat het geen zin heeft, maar u probeert tenminste wel wat. Of u moet graag, als u straks op uw sterfbed ligt, willen denken: “ik heb alles verloren, ik heb al mijn vrienden verraden, maar ik ben in ieder geval objectief geweest.”

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Flepz0r
  Beheerder
  09/05/2020 - 16:46 16:46

  Het Wilhelmus is ook ontstaan door een langere periode van inactiviteit

  Monade
  09/05/2020 - 18:36 18:36

  Tja, het probleem van de jongens en meisjes (m) van Retecool is dat er veel leuke creatieve initiatieven worden bedacht, maar dat de meeste al in de ideeënfase sneuvelen. Soms worden ze voor de lol gesaboteerd, maar in de meeste gevallen heeft men domweg geen zin om de benodigde 99% transpiratie op te brengen om de 1% inspiratie tot bloei te laten komen. En op een gegeven moment verdwijnt het animo om voor de zoveelste keer aan iets mee te doen dat tóch vruchteloos blijft.

  Dus ik kan je wel VEO’s geven, maar dat is het gemakkelijkste deel. Als je zelf het nieuws een beetje volgt, dan komen de VEO’s vanzelf. Je moet gewoon iets nemen en dan doorzetten. Zo is GeenStijl van een veertienderangs tietenblog in 20 jaar uitgeggroeid tot het belangrijkste alternatieve nieuwsmedium van Nederland. De journalistiek is nog steeds belabberd, maar men produceert elke dag weer content. En hun reaguurderscommunity is goud, ondanks de primitieve reaguurdersmogelijkheden daar.

  Retecool had dit ook kunnen zijn. Denk daar maar eens over na.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  09/05/2020 - 18:53 18:53

  Beetje veel tekst voor op een grafsteen niet?

  Quarantaine Buffelkut
  Quarantaine Buffelkut
  Gast
  09/05/2020 - 19:05 19:05

  Klote content, dit.

  Quarantaine Buffelkut
  Quarantaine Buffelkut
  Gast
  Antwoord aan  Quarantaine Buffelkut
  09/05/2020 - 19:05 19:05

  love it.

  grotesnor
  10/05/2020 - 02:19 02:19

  Een afscheidsbriefje van Willem zou leuk zijn.

  Flepz0r
  Beheerder
  11/05/2020 - 10:08 10:08

  Ik mis overigens de term “ambachtelijke content” nog. Wellicht leuk voor de volgende pots?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN