More

  RECENTE POSTS

  Dit is waarom de derde healthcare bill in de VS harder zuigt dan je al dacht

  In de U Naait het Steeds van de Verenigde Staten van Amerika zijn ze (sinds die oempaloempa aan het roer staat) kneiterhard bezig om Obamacare te repeal & replacen. Want alles waar niet Trump z’n naam op staat moet stuk. Dus moet Obamacare op de trein naar het Oosten. Wat een stukje cake moet zijn, nu de Republikeinen de meerderheid hebben in beide huizen.

  Het tegendeel is echter minder waar. We volgen hier in de bunker de shows van Jimmy Kimmel (YT), Seth Meyers (YT) en Stephen Colbert (YT) sowieso, naast wat anderen die wat minder regelmatig zijn zoals John Oliver. Waar in Nederland iedereen en z’n ruimtepapa roept dat het eigen risico omlaag moet om het vervolgens te verhogen zodra ze in de regering kunnen, is de situatie in de US nog net een tandje erger. Basically gaan ze daar een verplichte basisverzekering vervangen door een “kijk maar” versie, waarbij iedere staat mag bepalen in hoeverre “pre-existing conditions” beoordeeld worden. Wat er voor zorgt dat miljoenen mensen zonder zorgverzekering komen te zitten, hoerig veel meer premie moeten betalen (en hetzelfde gebeurt), maar de Republikeinen blijven maar brullen dat het een verbetering is. Inmiddels zijn ze aan de derde poging toe omdat er godverdomme altijd een paar Republikeinen met gevoel in hun donder zijn die de boel torpederen.

  Jimmy Kimmel, wiens zoontje recent aan z’n hart geopereerd moest worden, had een van de twee naamgevers van poging 3 van Trumpcare in z’n show en vroeg of demense veilig zouden zijn. Yep, was daarop het antwoord. Een dag erna blijkt de wet het radicaal tegenovergestelde te bevatten, dus of meneer Bill Cassidy kent z’n eigen wet niet of het is een fucking CDA’er/burgerhater/politicus/PvdA’er/alloftheabove.

  Daar had Jimmy Kimmel dus best wel een soort van mening over en met een onderdrukte snik hier en daar zet hij z’n standpunt uiteen in onderstaand filmpje:

  Dag erna krijgt die Bill Cassidy elders op de televee de vraag “Joe, wat denk je van wat Kimmel zegt“. Het antwoord zal je verbazen, dus daar reageerde Jimmy Kimmel weer op die avond:

  En dan denk je “stil zitten als je geschoren wordt”, dus die politicus zal z’n giecheltje wel houden en even de camera’s schuwen. Ha, nee. Dus daar reageert Jimmy weer op met z’n derde gestrekte been.

  Zo, dan bent u weer bijgepraat. Nu afwachten wat er over een week gebeuren gaat met de stemming. Het ziet er (gelukkig) niet goed uit voor Trump.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ketsman
  23/09/2017 - 16:57 16:57

  Ik word een beetje misselijk van amerikanen. Gisteren. Is dat ook gedekt?

  Ketsman
  Antwoord aan  Ketsman
  23/09/2017 - 17:11 17:11

  Ik ga met Noko mee in deze. Als ze uit het Parijs-akkoord stappen, is het misschien humaan gezien beter dat amerika een ‘ongelukje’ krijgt. Anders is het zuipen met de tap open. (is het toch al, maar hee) Verzekeringen, lekker belangrijk als we toch allemaal dood gaan.

  Ketsman
  Antwoord aan  Ketsman
  23/09/2017 - 21:31 21:31

  comment image

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN