More

  RECENTE POSTS

  Dit is een post over de nieuwe lay-out van Retecool: 14.14!

  Het kan jullie niet ontgaan zijn: Sinds precies een week hebben we hier op jullie eigen Retecool een splinternieuwe lay-out. Versie 14.14. En omdat het 2015 is en Retecool al sinds het jaar 2000 de posts onder elkaar zette, doen we dat dus nu niet meer. Waarom niet? Daarom niet!

  We hebben welgeteld één afzegging ontvangen naar aanleiding van de nieuwe lay-out, en die was van Johnny. Johnny is autist houdt niet van veranderingen en stuurde ons de volgende mail met als onderwerp “afscheid”.

  “…ik word gek van die nieuwe lay-out. Goodbeye and farewell, till never…”

  Vreselijk natuurlijk. Dat moeten we niet willen met z’n allen. Ik heb nog geprobeerd om Johnny binnen te houden, door hem te replyen met “Okay doei”, maar het mocht niet baten. Ook de overige redactieleden hebben een postduif vanuit de redactiebunker richting Johnny gestuurd, behalve Bas Taart. Die man was kapot. En met kapot bedoel ik KAPOT! HOOFDLETTERS KAPOT! Echt, een Frans Timmermans die uit wordt gejouwd terwijl hij op vakantie in Griekenland is was er niets bij.

  Het heeft dus een week geduurd alvorens Taart in staat was om in de pen te klimmen en een ultieme poging te wagen om onze Johnny weer naar de binnen te halen:

  “…Lieve, lieve, lieve Johnny,

  Ik reageer wat laat op je emotionele afscheid, omdat ik er dagen kapot van was. Ik heb na het lezen van je mail urenlang in de wasmand zitten huilen, tot ik uit de wasserette gezet werd. Eten? Kon ik niet. KAPOT was ik. Vandaar dus dat ik tot vandaag niet kon reageren. Maar nu wel, dus. Zeg maar.

  Johnny, het waren een paar fantastische pageviews. Echt. Ik zal ze nooit vergeten. Dat jij, Johnny, dan ‘s morgens bij je koffie (of je herbal tea, sojamelk, weet ik veel wat jij drinkt) met trillende handjes je computer aanzette en snel intikte w.w.w.punt.retecool.com en dan die vorige, intens briljante layout voor je kiezen kreeg. Het geluk van die aanblik moet tot in je hele wezen te zien geweest zijn. ‘Oh, de nieuwste post boven! Dat heeft iedereen, dus dat is Zo! Vet! Ik hoop maar dat ze dat nooit veranderen’, glunderde je, geef maar toe. Ik ook, ik ben man genoeg om dat toe te geven.

  De tranen van ontroering als je dan vlak onder de titel van de pagina, Retecool.com, die ene post zag. Dat je heel even moet wachten met scrollen omdat je je handjes nog even moet vouwen bij de aanblik van de ‘nieuwste post boven’. Het was geweldig.

  En zo vind ik JOU dus ook geweldig. Gewoon niet heel conformistisch gaan zitten liggen zeiken over de lay, maar een ECHTE man zijn.

  Moment, ik moet weer even huilen om je vertrek.
  ……
  ……..
  Zo, ben ik weer. Ik heb voor de zekerheid tissues gepakt. Had ik al gezegd dat ik de afgelopen paar nachten geen moment heb geslapen wegens je vertrek? Is echt waar. Ik heb af en toe even weg kunnen dommelen, maar alleen als één van de Rolling Stones mijn hand vast hield. Het was en is een hel, je vertrek Johnny. Maar ik ga er overheen komen. Ik ga niet weer op de rails liggen bij Den Dolder. De laatste keer bleken de treinen daar drie dagen niet te rijden omdat er blaadjes op de rails lagen.

  Enfin. Luctor et abortus (Ik worstel en drijf af), zoals een groot filosoof net typt.

  Het ga je goed. Ik ga nog even in een hoekje huilen en me dan bezatten.

  Met smart in het hart maar vriendelijke groet,

  ds. Bas Taart…”

  Zie hierboven het relaas van een kapotte man die kapot is. Na diverse alcoholsessies gaat het inmiddels weer een beetje beter met Bas Taart, maar ik wil jullie oproepen om een eventueel afscheid ruim van te voren aan te kondigen, want straks gaat Taart weer kapot.

  Maar goed, we dwalen af. Een nieuwe lay out dus. Ja, een nieuwe lay out, met hippe dingen als geen posts meer onder elkaar wegens 2015 (hier de zoooooo 2014 pagina) en leuke scroll en popup effectjes. Maar vooral een lay-out die het mogelijk maakt meer en leukere content te brengen en onder de aandacht te houden. Zo komen vanaf nu ook alle posts van HotRoth en Dantes Oil op Retecool terecht, maar is het ook makkelijker om snel iets korts online te rammen zonder er een enorm verhaal bij te moeten pennen.

  Van sommige zaken hebben we met deze nieuwe lay-out afscheid genomen zoals het forum. Niemand vindt het leuk om aan een dood paard te trekken en wij zeker niet. Daar is de bunker veel te klein voor en het gaat zo stinken. Ook het “social” gedeelte aan de achterkant van de side (leden-deel) is verdwenen, maar er wordt nog wel gewerkt om dit op een vereenvoudigde manier weer terug te brengen. Daar later wellicht meer over.

  Het menu is totaal veranderd, inclusief hippe dropdown functie met de meest recente content. Ook is alles wat duidelijker in categorieën verdeeld, zodat het één en ander makkelijker is terug te vinden. Verder blijven we jullie gewoon verwennen met fijne content over actualiteiten, wtf’s, hot rod’s, hoerig slechte zangers, falende overheiden, legale stappen en nog veel meer.

  Mochten jullie nog vragen hebben, knal ze dan in de reacties hieronder. Mocht het allemaal nog niet duidelijk zijn dan staat hieronder een opklikbaar plaatje van de volledige lay-out met wat extra tekst en uitleg. Kusjes van ons allemaal!

  Retecool 14.14 voor Dummies.
  retecool2015-14-14

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  24 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  24 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Jake
  Lid
  06/09/2015 - 14:34 14:34

  Ik ben he-le-maal om! *sigaren uit eigen doos zijn toch het lekkerst*

  Ome Mc
  Lid
  06/09/2015 - 14:36 14:36

  Deze lay heerst zo erg de pan uit dat je er een flink vliegend spaghettimonster mee kan koken en er een religie van kunt maken.

  8000rpm
  8000rpm
  Gast
  Antwoord aan  Ome Mc
  07/09/2015 - 12:12 12:12

  Dat zal best, maar op telefoon kan je er niks mee: of loopt vast tijdens het laden en knalt eruit of als je gaat vegen omdat je iets anders wilt zien dan de reclamebalk, gebeurt er weer iets van een pop-up scherm gevolgd door vastlopen etc.

  Zodra retecool opent op computer schiet CPU omhoog, boel wordt dan traag of loopt vast en knalt er uit. Bij horizontaal scrollen/slepen neem je meerdere rijen mee, zodat je toch ook weer verticaal moet scrollen. Dus beetje naar rechts, naar beneden, weer beetje naar rechts weer omhoog, weer een beetje naar rechts etc. Zoals het bedacht is zal het vast wel heersen en de pan uit wokken, maar zoals het in de praktijk werkt, zuigt het toch harige apeballen… Met retecool/blog is echter (nog) wel te leven.

  Bas Taart
  Lid
  06/09/2015 - 14:38 14:38

  JOHNNY! WE’RE SORRY! WON’T YOU COME ON HOME? WE’RE WORRIED!

  Chubbychaser
  06/09/2015 - 14:42 14:42

  Maar waar-o-waar is de goudlul sectie?

  Jake
  Lid
  Antwoord aan  Chubbychaser
  06/09/2015 - 14:44 14:44

  Ehm ja, ik denk bij het Archief

  Der Webmeister
  Beheerder
  Antwoord aan  Jake
  06/09/2015 - 16:45 16:45

  Maar waar-o-waar is het Archief?

  Flappie
  06/09/2015 - 14:48 14:48

  Je merkt wel dat Rcool wel op leeftijd komt. Of is het mijn computer die zo vreeeselijk traag is geworden?

  L B
  L B
  Beheerder
  Antwoord aan  Flappie
  06/09/2015 - 16:46 16:46

  Aan het optimaliseren van de server/caches wordt nog gewerkt.

  Xloph
  Antwoord aan  Flappie
  06/09/2015 - 18:45 18:45

  Met Adblock Plus aan, is er niets aan de hand.

  valve
  valve
  06/09/2015 - 16:32 16:32

  Natuurlijk superdehip al die effecten, maar de UX gaat er niet op vooruit. Voorbeeld: de artikelen op de homepage (_”Nu op Retecool”_ *ARGH GEEN MARKDOWN?*). De titel is klikbaar. Ik ga er met de muisaanwijzer naartoe. Floep, titel vliegt omhoog want effect om meer tekst te tonen. Moet ik weer helemaal opnieuw mikken! Maak dan gewoon het hele blok klikbaar.

  Maar verder lijkt het sprekend op alle Wegener dagbladenwebsites (of was dat niet de bedoeling…?).

  kenny013
  kenny013
  Gast
  06/09/2015 - 16:35 16:35

  ‘k vind het helemaal niks, al dat drukke gedoe met pop-up’s enzo.
  Ik zal er wel te oud voor zijn, maar ach alles “went” op den duur.

  trackback
  06/09/2015 - 17:13 17:13

  […] View original post here: Dit is een post over de nieuwe lay-out van Retecool: 14.14! – retecool (satire) […]

  Bismarck
  06/09/2015 - 18:49 18:49

  Johnny heeft gewoon gelijk!

  Meneer van Dale
  Beheerder
  Antwoord aan  Bismarck
  06/09/2015 - 19:58 19:58

  Er is er maar één die gelijk heeft en dat is Sha-baz. En al verandert de layout nog 14 keer. Dat is en blijft een vaststaand feit.

  Illuminatus Magnus
  06/09/2015 - 20:04 20:04

  Ik vind de nieuwe layout kut. Wat was er mis met een beetje tekst en een chronologische volgorde? Was dat te moeilijk voor de door Alzheimer, Korsakov en andere ziekmakende buitenlanders geplaagde redactie? Ik merk in elk geval dat ik nergens meer op klik.

  Ome Mc
  Lid
  Antwoord aan  Illuminatus Magnus
  06/09/2015 - 21:04 21:04

  En toch op deze pots kunnen commenten. Ik vind het knap.

  Hangmat
  Lid
  06/09/2015 - 20:45 20:45

  t was ff wennen, maar ik vind het wel ok geloof ik. Ik heb de indruk dat je minder snel bent uitgekeken zo, ook omdat er soms nieuwe posts staan op onverwachte plekken. Maar dat laatste kan ook liggen aan de tsunami van posts de afgelopen week. Op je telefoon en tablet ook handig die horizontale indeling. Handig horizontaal scrollen.Pop ups krijg ik niet, ook al heb ik geen adblocker geïnstalleerd.. (microsoft edge). De oude indeling was toch meer de klassieke “wc rol” van boven naar beneden.

  McKenna
  McKenna
  06/09/2015 - 20:58 20:58

  Waarom staat “eerder op retecool” prominenter in beeld dan “nu op retecool”?
  En wat is het verschil tussen eerstgenoemde en de “meer meer meer”?

  Die “nu op retecool” blokjes lijken klikbaar maar zijn het niet. argh. Lijkt ook wel alsof het van die clickbait achtige dingetjes zijn in plaats van de meest actuele content.

  Het ziet er leuk uit maar ik vind het kut.

  McKenna
  McKenna
  06/09/2015 - 21:04 21:04

  En het reactie invoerveld onder de andere reaguursels is weg. Misschien ben ik de enige maar ik lees nog wel eens de comments van anderen voordat ik zelf iets erbij knal.
  Ik haat veranderingen!
  /moppersmurf

  Puh!
  Redacteur
  06/09/2015 - 23:12 23:12
  Broeder Bolognese
  07/09/2015 - 08:04 08:04

  Ik lees al sinds v1 de Retencools via een RSS-readert, een lay change gaat sinds die tijd nagenoeg aan mij voorbij. Ik krijg ook, met v14.14, alle posts netjes synchronologisch onder elkaar.
  Ik ben wel blij dat die Facebook likes begraven zijn! Deze side is top!

  xaderp.
  Redacteur
  07/09/2015 - 13:19 13:19

  Hee wat leuk! Volkomenkut heeft een nieuwe lay!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN