More

  RECENTE POSTS

  Dit is dus waarom de regering Trump binnen twee jaar oorlog met Iran begint

  Het is inmiddels een ruim jaar sinds de U Naait het Steeds mag genieten van de Cheetos-In-Chief oftewel Commander-in-Tweet. Nu hebben we al best hier en daar wat gepend over Trump, maar tenzij je een nieuwsblog bent, is het lastig om over de dagelijkse facepalmmomenten van Trump iedere keer wat te pennen.

  Je hebt dan ook eerder de neiging om even in een kratje cavia’s te gaan dansen op een van de 14 setjes kisten van Meneer de Greef, danwel een granaat in dat dikke oranje hoofd te stompen in plaats van genuanceerde dingetjes te gaan tikken. Want leuk dat Kim Jung Trump iedereen die niet voor hem klapt tegen de muur wil zetten, maar gaap, want niet heel schokkend meer, helaas.

  Nu moet die pre-emptive vermoeidheid even aan de kant omdat de US of A weer een oorlog in gerommeld gaat worden, ditmaal niet tegen Irak maar Iran, wat handig is, dan hoeven ze met control+H maar 1 letter te vervangen in alle documentatie. Lawrence Wilkerson schrijft in een column in de New York Times dat de VS momenteel daarop voorsorteert en exact hetzelfde stappenplan gebruikt als destijds voor de Irakoorlog. Lekker boeiend, zult u denken, een Amerikaan met een mening, woo-fucking-hoo. Yes, eensch. Ware het niet dat dit de Amerikaan is die Colin Powell persoonlijk hielp bij het opbouwen van het dossier dat gebruikt werd om de VS de Irakoorlog in te rommelen.

  De Trumpregering negeert rustig dat er geen Iraniër bij de kapers van 9/11 zat, of dat de grootste sponsor van terrorisme aan de andere kant van de Persuasieve Persische Golf zit, nee, er moet een oorlog komen met Iran, dus ramt men als een dolle loshangend zand de lucht in, in de hoop dat mensen het gaan geloven. De vraag is dus wanneer Trump de troefkaart gaat inzetten, bijvoorbeeld richting de verkiezingen over minder dan 3 jaar, waarvoor de campagnes over 2 jaar van start gaan.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Monade
  06/02/2018 - 20:34 20:34

  [Leurt maar weer eens met de niet altijd (politiek-)correcte maar altijd amusante Fred Reed]

  “${RandDebieleSenator} had better be very sure that Iran couldn’t block the Strait of Hormuz in retaliation. Enough of the world’s petroleum comes from the Gulf that the price would rise drastically if the Straits were blocked. Some economies would simply stop. How many supertankers going up in flames would be tolerated before operators of tankers refused to risk it?”

  en

  “The Air Force always believes that air power can do anything and everything—make coffee, win at marbles, everything. After all, don’t its airplanes say “Vrooom!” and “Swoosh!”? Don’t cockpits have lots of portentous buttons and spiffy little screens? Unfortunately the Air Force is regularly wrong.

  In fact the entire military is regularly wrong about the ease and duration of its adventures. For example, it had no idea that Viet Nam would turn into an endless war ending in defeat (if that makes sense). Iraq notoriously was going to be a walk in the park. That the war on Afghanistan would last ten years with a distinct possibility of defeat…this never occurred to the soldiers.”

  Etc etc etc. Geschreven in 2010(!)

  Andere doelen zijn ook niet echt haalbaar voor Uncle Sam’s Misguided Children.

  Misschien is proberen om de USA van een tweederangs derdewereldland te verheffen naar een reserve-Canada een betere optie? En Cheetos voortaan te gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn in plaats van als trailer trash gezichtsbruiner?

  Bismarck
  Antwoord aan  Monade
  06/02/2018 - 22:52 22:52

  “Etc etc etc. Geschreven in 2010(!)”
  Wat een vooruitziende blik had die man, nadat de VS pas een jaar of 7-8 verwikkeld waren in de burgeroorlogen van Irak en Afghanistan.

  Monade
  Antwoord aan  Bismarck
  07/02/2018 - 12:35 12:35

  ‘t Is meer dat de USA al bijna tien jaar bezig is om zichzelf in een oorlog met Iran te rommelen, ondanks de overweldigende stupiditeit van het voornemen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN