More

  RECENTE POSTS

  Dit gebeurt er als Donald Trump overlijdt aan corona vóór of ná de verziekingen

  Nou, onverwachts zeg, met z’n mondkapjes zuigen harige apenklootjes en social distancing is voor hosmo’s, dat die oranje poef met dat gezicht erop getekend aan de coronette is.

  Hope Hicks, de adviseur voorliegster van het Witte Huis, heeft “gewoon een griepje”-virus binnengebracht en inmiddels zitten zowel Hope, Donald en Melania in quarantaine met een positief testresultaat in de knuistjes. Nu is de vraag, is er nog Hope, een hele goeie.

  Overigens mompelde de beheerder van de xaderp-portfolio hier in de bunker dat dit vermoedelijk een verkiezingsstrategie is om te zorgen dat Donnie niet opnieuw als een treinwrak door nog twee debatten moet struikelen. Maar laten we er vanuit gaan dat het geen karma is, noch een compôtetheorie, maar dat hij gewoon ziek is.

  Kritische vraag is vervolgens wat er gaat gebeuren als nummer 45 het loodje legt, en dan specifiek voor de verkiezingen en erna.

  Allereerst ervoor, dat is betrekkelijk eenvoudig, dan wordt volgens dit schema Mike Pence de acting president, waarna die een VP spot mag nomineren. Die mot dan nog wel goedgekeurd worden door zowel het Huis als de Senaat, waarmee bij een volbloednazi, een van beide tegen zal stemmen. Wanneer ook Mike Pence de bapaoblaf heeft en overlijdt, dan wordt Nancy Pelosi (het enige blauwe regeltje in de rode zee hierrr) de speaker of the house, de eerste vrouwelijke president van de U Naait het Steeds.

  Wanneer de verkiezingen gewonnen worden door Trump, die dan de titel “president-elect” draagt tot de inauguratie op 20 januari, en hij overlijdt daarvoor, dan neemt Pence de titel van president-elect over en mag die de VP kiezen. Vergelijkbaar met de vorige optie.

  Maar, en dan komt er een bijzonder interessant onderdeel van het Amerikaanse kiessysteem om de hoek, het Electoral College. De Amerikanezen kiezen niet de president, maar kiezen kiesmannen die dan op hun voorkeur stemmen. Maar als Trump wint, maar omvalt voor het Electoral College heeft gestemd in December dan is het nog maar te bezien wat er gebeurt. Dit prima artikel legt dat uit en we citeren het belangrijkste:

  Quite a few states — including Arizona, Arkansas, Georgia, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Missouri, North Dakota, Pennsylvania, Tennessee, Texas, Utah and West Virginia — do not have laws binding their electors, which means that in the event that the president-elect dies, those electors could cast their vote for someone else.

  As far as the 29 remaining states (plus Washington, D.C.) are concerned, federal law does not dictate that they must continue to cast their vote for the deceased president-elect. Nor does it say that these 29 states must vote for the vice president-elect in the president-elect’s stead. Technically, these electors could vote for whomever they wanted — and that’s where some serious questions arise.

  Het kan dus zomaar zijn dat zombietrump de verkiezingen wint ook als hij een Pim heeft gepulled, of dat juist de winst aan de neuzen van de Republikeinen voorbijgaat als genoeg kiesmannen er het hunne van denken.

  Of hij wordt beter, of Biden wint, kijk maar!

  5 5 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  02/10/2020 - 13:45 13:45

  Even voorop gesteld; ik ben een vreedzaam persoon en wens niemand de verstikkingsdood of een ernstig ziekbed toe.
  MAAR ALS JE DAN GODVERDOMME TOCH IEMAND AAN MOET WIJZEN OM DE CORONABLAF TE KRIJGEN DAN IS HET WEL TRUMP!

  Hoewel?… Iets zegt me dat ie hier op een of andere manier weer extra support mee krijgt. Mensen die massaal voor hem gaan bidden en ter ondersteuning ook maar even op hem stemmen omdat ‘ie het al zo moeilijk heeft”.

  Ook al zit Trump in een risicogroep, meest voor de hand liggend is dat hij met een dag of 10 weer helemaal virusvrij is. Daarna volgt uiteraard een “Oh wat was dat erg, maar ik heb me er voor jullie doorheen gevochten!” en een “zie je wel hoe sterk ik ben; Biden was er waarschijnlijk aan overleden”

  Natuurlijk is de enige juiste conclusie die je hieruit kunt trekken dat eens te meer blijkt dat zo’n roekeloze feiten-ontkennende houding je uiteindelijk opbreekt, maar ik ben bang dat een groot deel van het VS-electoraat een te beperkt denkraam heeft om dat zo te zien.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  02/10/2020 - 15:06 15:06

  Net zoals “Pim” bijna posthuum Premier werd, klappen voor de lijkwagen!

  Reet
  Beheerder
  02/10/2020 - 14:19 14:19

  “The Doctors were VERY surprised with my Results! They said, ‘Sir, nobody’s ever had a more Positive Test than you! You Aced the Test!’ The Big, Strong Doctors then started crying Very Strongly.”

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  02/10/2020 - 15:05 15:05

  Maar is die covid van hem geen dog wagging ivm zijn belastingschandaal? Iedereen heeft het nu over besmetting, en daarvoor over de proud boys… slim!

  WhatsApp Image 2020-10-02 at 14.29.50.jpeg
  Bismarck
  03/10/2020 - 14:52 14:52

  Bovenstaand stukje mist nog een belangrijk detail: Als Trump dood is voor de verkiezingen, wordt Pence weliswaar eventjes president, maar de Republikeinen mogen gewoon iemand anders ter vervanging van Trump nomineren voor de presidentsverkiezingen. Lukt dat niet op tijd (en dat is heel waarschijnlijk, vanwege hun eigen ingewikkelde regels en omdat mensen nu al kunnen stemmen in meer dan de helft van de staten), dan geldt nog steeds dat het kiescollege na de verkiezingen gewoon mag kiezen (afhankelijk van de regels in de staat waar de kiesman vandaan komt, eventueel ook geheel vrij, als die staat in meerderheid voor Trump heeft gestemd). Overigens zijn er (best wel veel) staten waar de kiesmannen sowieso mogen stemmen op wie ze willen, inclusief mensen die zich helemaal niet kandidaat hebben gesteld voor de presidentsverkiezingen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN