More

  RECENTE POSTS

  Dijsselbloem de gakste

  Dat er om je heen steeds meer mensen hun baan verliezen. Dat de prijzen van elektriciteit en gas omhoog zijn gegaan. Net als de prijzen van grondstoffen zodat ook uw dagelijks brood nu rustig boven de twee euro uit stijgt. De benzine prijzen maar blijven stijgen ondanks dat de olieprijs nu stabiel is. Dat er dagelijks bedrijven failliet gaan. Dat de autoverkopen in het slob zitten. De huizenmarkt zit vastgeroest. Er dit jaar een record aantal mensen niet op vakantie gaan. De Voedselbank de enige bank is waar je echt wat aan hebt. Dat er slechts een handjevol mensen lachend goud geld verdienen. Dat is voor onze Jeroentje Dijsselbloem de uitgelezen kans om vanuit Brussel nu met de briljante uitspraak te komen; Dat de Crisis Voorbij is! Ik heb de afgelopen jaren vaker gehoord dat de crisis voorbij is dan dat menig Minister of Econoom is opgevallen dat ons land er vuist-diep inzit. Jeroentje Dijsselbloem, er is crisis in dit land. De midden-inkomens hebben geen geld meer. Het is op, halverwege de maand. Verdwenen in de zakken van Albert Heijn, Shell, Eneco, Aegon en Waternet om er maar even een paar te noemen. De rest gaat op aan de participatiemaatschappij. Aan de eigen bijdrage. voor de dokter, voor school en aan god weet ik niet allemaal die hun hand op moeten houden om het hoofd boven water te houden. En iedere keer dat WIJ denken dat de crisis voorbij is, komen ze weer met nieuwe bezuinigingen, heffingen, belastingen en bijdragen. Nee Dijsselbloem, zolang werkend Nederland kaal geplukt wordt is het crisis in dit land.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  13 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  13 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Jack Random
  Jack Random
  06/05/2014 - 22:10 22:10

  /mompelt iets over in aantocht zijnde verkiezingen en goed nieuws-shows

  De crisis is niet voorbij, maar is here to stay. Als je nog jong bent en niet al te veel bindingen hebt, pak je koffers en peer ‘m naar een regio met meer toekomst.

  E.R. Deoz
  06/05/2014 - 23:02 23:02

  /mompelt iets over in aantocht zijnde verkiezingen en goed nieuws-shows

  Zoals het eerlijker belastingstelsel van Samsom?

  Nog meer gakheid op een stokje: Turkije heeft nog altijd vertrouwen in de JSF en koopt er alvast twee.

  Is een WOB’tje een idee om achter de leverancier van de borden voor de kop te komen?

  G. de Vader
  Gast
  06/05/2014 - 23:31 23:31

  Ik geloof niet dat voor Jeroen ooit crisis is geweest.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  07/05/2014 - 08:56 08:56

  Laten we wel zijn: voor Jeroen is de crisis voorbij, alleen kijkt hij met z’n neo-liberale PvdA-bril naar de gewenste effecten: de middenklasse tot het bot uitgekleed (en waag het niet om je te herstellen want dat levert nog meer lastenverzwaringen op), de top rijker dan ooit en de lagere klassen (wat een ongelovelijk kutwoord eigenlijk) hebben als sociale bijeenkomstplaats de voedselbank en (nog wel) het bijstandsloket.
  Het doel is bereikt: de groep die de rijken aan hun status heeft geholpen wordt bedankt en kan nu afgeschreven worden, abmarsch naar de bijstand en je onverkoopbare woning uit om bij je van elke hulp gespeende ouders in te trekken, waarbij alle inkomens gemakshalve worden opgeteld en alles boven bijstand in totaal wordt teruggevorderd.

  Charlietoffert
  07/05/2014 - 08:58 08:58

  Dijsselbloem leeft dus in een wereld van definities, niet van realiteit of mensen.
  In dat geval de nieuwe realiteit:
  – Crisis is wanneer de 1% rijkste mensen nog niet meer extra verdienen dan wat de verarmde niksverdienende 99% kosten.
  – Werkloosheid is wanneer mensen nog zo stom zijn om werk te willen zoeken.
  – De definitie van beoordeling wordt gewijzigd als deze crisis niet wijzigd voor de volgende verkiezing.

  barq
  Lid
  07/05/2014 - 09:07 09:07

  Dat de benzineprijs hier bij sommige pompen op 1.80 staat, en op Gran Canaria op 1.05 goedgloeiendegoedverredoemme!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  07/05/2014 - 09:43 09:43

  Wie werkelijk denkt dat je uit de crisis bent als het begrotingstekort onder de 3% is gekomen en je met wat boekhouden weer wat economische groei mag noteren mag geen minister van Financiën zijn.
  Maar dat vindt Jeroen ook niet.
  Dit is verkiezingspropaganda gekoppeld aan de hoop dat als je maar hard genoeg schreeuwt dat het goed gaat, men het vanzelf wel gaat geloven. (Ger Hukker is het bewijs dat die laatste stelling niet altijd opgaat).

  G. de Vader
  Gast
  07/05/2014 - 09:51 09:51

  Wie werkelijk denkt dat je uit de crisis bent als het begrotingstekort onder de 3% is gekomen

  Daar was een aanpassing van de rekenregels voor nodig, anders was ook dat niet het geval.
  Maar het kabinet staat aan de vooravond om tenminste 50.000 mensen in de zorg eruit te flikkeren. Ik ben benieuwd of voor die mensen de crisis ook voorbij is.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  07/05/2014 - 10:43 10:43

  Ach, die mensen die nu nog in de zorg werken kunnen straks mooi voor hun seniele oma gaan zorgen.
  Participatiemaatschappij, je-weet-toch…

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  07/05/2014 - 12:44 12:44

  Voor die 50.000 is straks alles voorbij. Dus ook de crisis.

  MadDieu, drukt zijn snor
  07/05/2014 - 20:15 20:15

  Wat is de definitie van middeninkomen of middenklasse?

  Middeninkomen is een definitie van het CBS gekoppeld aan je belastbaar inkomen; zeg maar tussen twee constanten als product van het modaal inkomen. Dat zegt niks over uitstaande schulden en/of andere verplichtingen. (Heeft een hoop kak en schijt geen stront. Just keeping up appearances)

  Middenklasse zijn die mensen die hun eigen broek ophouden, dus grotendeels afbetaalde woning, eigen zorg- en pensioenverzekering, kan maandelijks van het inkomen sparen, kan zelf enkele maanden zijn kosten betalen als er geen inkomsten zijn, heeft geen ondersteuning van de overheid nodig om op het huidige peil te leven, kan ontwikkeling en opleiding van de kinderen betalen, de kinderen kunnen later verder met de levensstandaard van hun ouders.

  De crisis heeft de middenklasse gehalveerd.
  En Spekman en kompanen roepen “Nivelleren is een feest”. Nee, dit soort politici zijn de slavendrijvers voor de rijksten.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  08/05/2014 - 10:31 10:31

  Dat.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  08/05/2014 - 11:08 11:08

  Als gezinnetje met twee jonge kinderen en een huisje met een tuintje in een redelijk nette buurt red je het in de Randstad haast niet meer van je middeninkomen.
  In Groningen kun je zonder kinderen als een vorst leven van datzelfde middeninkomen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN