More

  RECENTE POSTS

  Dijkhoff (VVD): Schedelmeten is OK, olé olé

  Staatssecretaris Dijkhoff (VVD) wil in de strijd tegen criminaliteit nu ook naar andere dingen kijken dan opvoeding, Tokkiegehalte en/of ‘foute vrienden’. Hij gaat nu voor schedelmeten en DNA-structuur, om te bepalen wie er al dan niet crimineel is of gaat worden. Retecool belde absoluut niet met Dijkhoff en interviewde hem dan ook niet.

  Meneer Dijkstra, What. The. Fuck?

  Nou, meneer Retecool, volgens het wetenschappelijk onderzoeksbureau van het ministerie van Veiligheid en Justitie, het WODC, kun je aan iemands hersenen zien dat ze later je fiets jatten. Ook hormonen spelen een rol in drugs dealen en andere vormen van criminaliteit.

  U doelt hier ook op dingen als bankfraude, meneer Dijksma?

  Nou, nee. Dat niet. Want dat is heel erg VVD. En VVD zit meer in de genen dan in de hersenen.

  Dus eigenlijk zegt u dat u Duitsers kunt herkennen aan hun hersenen?

  Duitsers roofden inderdaad vroeger verbazend veel fietsen, maar daar zijn ze al tijden geleden op teruggekomen. Dat stukje neurologie hebben ze qua evolutie doorgegeven aan daklozen, Marokkanen en negers.

  ‘Fucking Krauts’

  Zegt u nu echt dat Marokkanen en negers fietsen jatten? En zei u nu echt ‘negers’?

  Nou, dat moet u anders zien. Kijk, onze laatste Minister van Justitie, op wie wij verbazend trots zijn en wiens aftreden mij niet geschaad heeft, kent mensen die zijn overleden aan fietsen. Zo is Jaap Eden volledig naar de klote gegaan en Joop Soetemelk is ook al dood. Maar dat is dus het punt niet. Wij bij de VVD zijn ervan overtuigd dat je aan iemands schedel kunt zien..

  Aan de rand van de afgrond is het uitzicht het mooist.

  Wacht… Zei Joost Niemöller dat niet ook, meneer Dijksman? Of, we noemen maar iemand, Mengele?

  Meneer Retecool, u moet nu niet meteen met Godwin of Mengele gaan gooien. Het is gewoon een feit dat je aan de hersenen en de lengte van een penis kunt zien hoe goed iemand kan basketballen. Dat is gewoon bewezen en anders zijn feiten ook maar een mening. Dat zegt de leider van de vrije wereld ook.

  Yes, we’re fucked

  Luister, meneer Retecool. In één van de proeven wordt de hartslag gemeten om stress en oplopende agressie te signaleren. Ook worden er hormoonmetingen gedaan bij de proefpersonen. En het viel dus enorm op dat als we gingen schreeuwen tegen negers, hun hartslag sneller steeg dan mijn erectie als ik op tv kom. Ook bleek dat mensen heel agressief werden als je ze stress bezorgt. Dit is dus heel behulpzaam en daarom geven we agenten nu tasers om die mensen te helpen.

  Helaas is het plan van mijn allerschattigste collega Edith Schippers om mensen gewoon op te sluiten en plat te spuiten er niet door gekomen. We hebben met de gehele VVD-fractie zeker een halve minuut zitten huilen om die progressieve teringlijers die dat idee niks vonden. Daarna trokken we gewoon een fles sherry open en luisterden naar Dixieland-muziek.

  Eén van de onderzoeksters, Katy de Kogel, zegt: “Sociale en psychologische factoren krijgen volop aandacht in de huidige behandelplannen. Maar die biologische factoren maken ook deel uit van de puzzel. Je hebt ze alle drie nodig om een goed behandelprofiel te maken.” Wat bedoelt ze precies? Is je darmflora verantwoordelijk voor fietsen jatten?

  Meneer Retecool, ik heb geen idee. Wij kozen deze dame wegens haar naam.

  ‘Katy’

  OK, dat snappen we hier in de bunker. Prachtnaam. Maar ze zegt ook: “Je zou zelfs bij hele kleine kinderen al kunnen kijken of er factoren zijn die probleemgedrag in de hand werken. Die kun je al vroeg in kaart brengen, zodat je de ouders en het kind kan helpen zodat het niet overgaat tot criminaliteit.” Wat betekent dat?

  Nou, meneer Retecool, dat betekent dat we in de toekomst gewoon kunnen kijken naar hoe een koter biologisch in elkaar zit en ze dan preventief kunnen opsluiten. Want biologisch gezien gaan ze dan fietsen jatten en dat moet je voorkomen.

  ‘Genetisch’

  Minority Report much?

  Ja, dat was een fantastische documentaire. Maar we gaan meer voor het in de baarmoeder testen van de criminele inslag van het kind. Dit zorgt er ook direct voor dat de ouders minder comfortabel zijn en dat is, zeker bij bijstandsgezinnen, waar de VVD voor staat.

  Kijk, meneer Retecool. Als we van tevoren al weten of een kind crimineel wordt, dan kunnen we dat sturen, zodat het een VVD’er wordt en het kind alleen bankfraude pleegt en dus niet uw fiets steelt.

  ‘Innocent bystander’, volgens staatssecretaris Dijkshoef

  U begrijpt dat dit erg hard tegen eugenetica aan schuurt?

  Zolang ze dat alleen in uitkeringsgebieden doen, zien wij bij de VVD het probleem niet.

  Ik dank u voor dit gesprek.

   

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Terra Incognito
  Lid
  02/02/2017 - 14:17 14:17

  Die Dijksbos, toch. Man, man. Minority Report was trouwens inderdaad een hele boeiende docu, daar heeft Dijksen wel een punt. Dat storagesysteem voor to be-killers zou Dijkszwaag misschien wel willen invoeren op den duur. Scheelt wel ruimte.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  02/02/2017 - 16:06 16:06

  Klaas Dijkie is toevallig WEL de slimste mens, dus als hij iets zegt is dat niet zomaar een natte hersenwind.

  In een tweede stadium zouden ze eens zo’n crimineel brein in een opgegraven dode moeten plaatsen. Vervolgens wat opgevangen bliksem erover en als ie zwart wordt is er toch weer mooi een causaal verband tussen criminaliteit en het lijden aan Neger gelegd.

  Turbo
  Turbo
  Lid
  02/02/2017 - 16:25 16:25

  En toch hè; mocht er een neurotransmitter/hormonale afwijking in de hersenen zijn, dan is het wellicht handig om dat te behandelen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Turbo
  02/02/2017 - 16:52 16:52

  Probleem is dat het een hellend valk is.
  Stel dat iemand potentieel crimineel is vanwege een bepaalde hersentoestand. Ga je die dan ‘behandelen’? Dan ben je een flink eind op weg naar preventieve lobotomie voor kutmarokkaantjes.

  Monade
  Antwoord aan  Turbo
  02/02/2017 - 17:00 17:00

  Maar mag je dat afdwingen?, dat is de vraag. Zelfde geldt voor bijvoorbeeld verslavingsgevoeligheid.

  Feit blijft dat psychologische en neurologische factoren misschien de kans op criminaliteit of verslaving vergroten, maar niet voorspellen, laat staan garanderen.

  We bevinden ons dus op een hellend vak dat, zoals Bas Taart terecht aangeeft, vakkundig wordt ingezeept door kraimfaitende VVD’ers als Dijkstra.

  Turbo
  Turbo
  Lid
  Antwoord aan  Monade
  02/02/2017 - 17:20 17:20

  Nou ja, je kunt wel de keuze voorleggen; lang in de bak zitten, of korter in de bak/schoffelen maar wel je pilletjes innemen. Het zou mij niet verbazen als het voor de persoon zelf ook prettiger is.
  Het moet dan natuurlijk niet gaan over iemand platspuiten ala one flew over the cuckoo’s nest.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Monade
  02/02/2017 - 21:45 21:45

  Daarnaast, eigenlijk is dat hellend vlak toch ook best een kut argument in het algemeen. Ik heb het zelf ook zat gebruikt, daar niet van, maar “we moeten dit niet legaliseren omdat je van daaruit iets anders kan legaliseren dat duidelijk een slecht idee is” blijft toch een beetje een vreemd verhaal. Van coffeeshops kom je niet automatisch bij cokeshops, jeweetoch.

  Dus, staat hierbij genoteerd, geen preventieve lobotomie voor kutmarokkaantjes.

  Van de andere kant, hoeveel verkiezingen zou de PVVD in een rij kunnen winnen? Misschien heb je toch gelijk, blijf daar maar een aantal stappen vandaan.

  Weirdoinventor
  Lid
  02/02/2017 - 21:39 21:39

  Toch zit er ook wel wat in, in ieder geval het stuk dat over in de gevangenis/het re-integratietraject gaat. Depressiviteit, angststoornissen of agressieve stoornissen zijn niet altijd bevorderlijk voor het proces of de kwaliteit van leven van de verdachte. Meten aan bepaalde waardes kan helpen bij de diagnose, en het geven van medicatie of zelfs gewone voedingssupplementen (al is het daar altijd mee uitkijken, daar zit namelijk nauwelijks regulatie op, het is een stuk moeilijker om het voor elkaar te krijgen dat je “verlaagt cholesterol” op je boter mag zetten dan om een voedingssupplement waarvan je gegarandeerd afvalt echt waar beloofd op de markt te brengen) kan helpen bij de behandeling. Niet altijd, en vaak niet veel, maar het is fijn om andere opties te hebben dan een niet psychiatrisch getrainde bewaker nog wat extra naar zo iemand te laten roepen door de tralies.

  En nee, ik krijg niet de indruk dat de minister goed begrijpt wat zijn adviseurs eigenlijk probeerden te zeggen tijdens wat ongetwijfeld een erg leuk gesprek is geweest, maar er zit soms wel degelijk een voordeel aan nieuwe dingen proberen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN