More

  RECENTE POSTS

  Diedel weer met zijn Eerlijke Verhaal

  Ik kan natuurlijk schamper doen om die enorme Pavlov reactie van de PvdA op het opzetje van de SP om vermogens zwaarder te belasten (“het is niet het goede moment”), maar veel grappiger was natuurlijk de volkomen geflopte peptalk van Samson, vrijdag. Daags tevoren hadden de leden email ontvangen met Lijst van Enorme Successen die de PvdA in dit kabinet heeft geboekt. Helaas ontbrak het attachment maar als ik even nadenk dat zou dat moeten gaan over al die PvdA-ers die nog gauw een bestuursbaantje pakken voor het te laat is.

  Op de avond zelf kwam Diedels gehandicapte dochter weer goed van pas. Ook voor haar worden maatregelen die voor haar slecht uitpakken gepresenteerd als een cadeautje, nota bene door haar eigen (weggelopen) vader. Als er bezuinigd wordt op het speciale onderwijs en bezuinigd wordt op de sociale werkvoorziening, waardoor kinderen niet langer kunnen rekenen op specialistisch onderwijs en duizenden arbeidsplaatsen vervallen voor mensen die nooit een reguliere baan zullen krijgen, dan is dat in háár belang. Het beleid om ze te betrekken in de maatschappij: dat is nou precies wat de PvdA altijd gewild heeft. Straks heeft ze ook kans op werk, bij een gewoon bedrijf, tussen collega’s, met een salaris, zoals alle anderen. Een langgekoesterde sociaal-democratische wens kan in vervulling gaan! Dat is het verhaal van de Partij van de arbeid. Het verhaal waar Samson voor kiest.
  En dat allemaal dankzij een taakstellende bezuiniging uit Brussel.

  Z’n leden waren iets minder overtuigd. De PvdA heeft alle reacties op haar eigen website er maar gauw van afgeflikkerd, want het partijbureau heeft geen zin meer in gezeik. Maar om toch een beeld te krijgen van het enthousiasme bij de achterban, gluren we even bij de afdeling in Lochem. Daar heeft de plaatselijke fractie rondvraag gedaan naar zo’n andere onbeschofte bezuiniging, namelijk die op de huishoudelijke hulp. Die wordt overgeheveld naar de gemeenten, volgens Van Rijn omdat die zo goed “maatwerk” kunnen leveren. In Lochem betekent dat maatwerk dat, zoals in veel meer gemeenten, niemand meer huishoudelijke hulp krijgt. Mensen moeten maar bij de buren aanbellen. Dat is ongetwijfeld in hun eigen belang, maar ook die mensen zijn nog niet enthousiast. Eerder een beetje radeloos.

  – Mevrouw heeft een zware rugoperatie gehad in het voorjaar en loopt met een rollator. Ze kan het huishouden niet meer zelf doen. Er wonen alleen senioren in de buurt en die kunnen niet helpen. Kinderen wonen in Ierland. “Waar zijn ze mee bezig, ze laten ons barsten.” Mevrouw heeft ook zorgen over de hulpen die mogelijk hun baan verliezen en die nu al veel in korte tijd moeten doen.
  – Mevrouw is 87 jaar en is weduwe. Ze heeft rugklachten en loopt slecht. Ze heeft 2 kinderen die in Brielle en Arnhem wonen. Ze heeft alleen AOW en krijgt 5 uur hulp in de 2 weken. Haar sociale omgeving bestaat uit mensen die nog ouder zijn dan zij.
  – Mevrouw is 75 jaar en heeft Parkinson en beweegt zich voort in een rolstoel. Haar echtgenoot is 90 jaar. Ze hebben 3 uur hulp per week. Ze hebben AOW en een klein pensioen, particuliere hulp is niet te betalen. Met de kinderen heeft ze een moeizame relatie die net een beetje weer aantrekt. Ze durft geen beroep op de kinderen te doen die psychisch ook belast zijn.

  Oei. Samson, succes met je Eerlijke Lulverhalen verder. Misschien moet je nog eens langs de deur met een roos.
  gehandicapt

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  19 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  19 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  behanger
  Beheerder
  27/10/2014 - 10:33 10:33

  Ik heb me nog geen mening gevormd over de aanpak van scheefheid. Maar ik wil wel de volgende feitjes delen.

  1. Inkomensongelijkheid is in Nederland veel schever verdeeld dan mensen denken. De discussie gaat over mensen die 150-200 k verdienen, maar daar zit nog een hele kaste boven. Zij zien een directeur van het Rijks net zo goed als hobbyist als de vrijwillige communicatie-medewerkster van het Rijks (36u p/w, voorheen een betaalde functie.)

  2 vermogensongeljjkheid is nog veel groter in Nederland. De helft van het bezit is in handen van slechts enkele families. Het is niet heel gek gedacht om hen wat mee te laten betalen. En die lui hebben ook gewoon hypotheekrenteaftrek etc. Vermogensongelijkheid wordt inmiddels weer zo groot, dat we weer afstevenen op een feodaal stelsel.

  Anders gezegd: als je rijk wilt worden, kun je beter omhoog trouwen dan je omhoog werken.

  Ome Mc
  Lid
  27/10/2014 - 10:50 10:50

  Zo’n achterban is maar lastig en moet gewoon PvdA stemmen en verder niet zeiken over triviale dingetjes als een verkiezingsprogramma en grondbeginselen van een partij en zo.

  kenny013
  kenny013
  Gast
  27/10/2014 - 10:54 10:54

  “Wij kiezen voor het andere verhaal. Het verhaal van verbeteringen in de zorg …”
  http://www.npo.nl/zembla/23-10-2014/VARA_101369806

  Oh dat zijn verbeteringen, ze zouden zich kapot moeten schamen.

  Poligraf Poligrafovich Sharikov
  27/10/2014 - 11:25 11:25

  Misschien dat dat zwakbegaafde dochtertje van Samsom nog ergens burgemeester kan worden. Utrecht of zo. Ze heeft een pappie die bij de PvdA zit, dus die regelt wel een postje voor haar. Ik heb begrepen dat ze inmiddels kan lezen, dus veel slechter dan Aleid Wolfsen kan het niet worden.

  Illuminatus Magnus
  27/10/2014 - 11:34 11:34

  In Lochem tel ik 41 reacties. Lochem telt 33,227 inwoners, Nederland 16.877.351. Als Lochem representatief is, dan komen we dus op zo’n 21000 van dergelijke klachten op landelijk niveau. Die klachten zijn ongetwijfeld het topje van de ijsberg. Als je daar de directe omgeving van de betrokkene bij optelt, dan zit je toch al gauw op een stuk of 3 à 5 kamerzetels.

  Incator
  Incator
  27/10/2014 - 12:49 12:49

  Waarom Utrecht? Dat heeft jullie toch niets misdaan?

  G. de Vader
  Gast
  27/10/2014 - 12:50 12:50

  Het is niet eens zozeer het aantal reacties, als wel de aard van de reacties. Het zoek-het-maar-uit beleid is makkelijk bedacht, maar levensgevaarlijk. En zijn mensen waarvoor straks niets geregeld is en die buiten ieder blikveld vallen. Er gaan doden vallen. Op 9 oktober – 9 dagen na de deadline waarvoor gemeenten contracten hadden moeten sluiten met zorgverleners – heeft Van Rijn besloten de zorg voor 10.000 zeer zwaar gehandicapten alsnog bij het Rijk te laten omdat het helemaal fout dreigde te gaan. Inmiddels geeft 94 (!!) procent van de gemeenten nu aan niet uit te komen met de beschikbare middelen, en dat ze geld uit de rest van de gemeentekas moeten trekken. Voorspelling: de lokale lasten zullen gaan exploderen zonder dat de Rijksbelastingen omlaag gaan. En het voorzieningenniveau binnen de gemeente vliegt achteruit. Bibliotheken, kinderboerderijen, buurthuizen: alles gaat dicht. Misschien kan Samson alvast een lulverhaal verzinnen waarom ook dat beter is voor iedereen.

  Incator
  Incator
  27/10/2014 - 12:57 12:57

  G. Maar Rozendaal, Aerdenhout en Blaricum hebben daar helemaal geen last van! Die andere gemeenten doen gewoon iets fout! En daarom is het veel beter dat dergelijke lasten per gemeente gaan – anders zouden de inwoners van die gemeenten zomaar moeten betalen voor anderen.

  Wel hebben ze alvast een megaorder voor een goed hek geplaatst.

  Ome Mc
  Lid
  27/10/2014 - 13:32 13:32

  De markt lost het wel op: we zetten gewoon 30 van die bejaarden die geen kinderen hebben met z’n allen op één zaaltje, a donatie van 60% van hun AOW. Eten regelen ze in groepsverband, schoonmaken laat je doen door een participatiebijstander. Het geheel in het kader van new business door vastgoedbedrijven die hun leegstaande kantoren gaan herbestemmen.

  Kan je mooi meteen ook de sociale woningen waar die oudjes nu in zitten in de vrije verkoop gooien.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  27/10/2014 - 13:35 13:35

  Stel je even twee gemeenten voor:
  1) veel nieuwbouw; huizen in het duurdere segment; jonge bevolking
  2) veel oudere wijken met kleinere huisjes; vooral bewoond door bejaarden of lieden uit de sociale onderklasse.

  Welke zit nu al beter bij kas en welke gaat straks veel meer geld voor zorg nodig hebben?

  Dit gaat een drama worden. Een drama dat overigens het makkelijkst opgelost wordt door niets te doen.
  Waar bij een financiële crisis het doneren van miljarden belastinggeld het enige middel is om een ineenstorting van de economie te voorkomen is bij een crisis in bv de ouderenzorg niets doen de oplossing om te zorgen dat het probleem zichzelf oplost. Een dode bejaarde kost immers nog minder dan een slecht verzorgde.
  Het enige risico is electoraal. Maar ook hier geldt dat het laten versterven van een paar honderdduizend bejaarden vooral betekent dat er minder stemmen naar het CDA gaan. Dat valt dus ook nog wel mee voor de VVD. (en VVD bejaarden hebben sinds de verkoop van hun villa voldoende geld in kas om de boel zelf te regelen)

  G. de Vader
  Gast
  27/10/2014 - 14:24 14:24

  @Incator
  Ook daarin is inmiddels voorzien. Het kabinet heeft bij wet geregeld dat in “aantrekkelijk woongebieden” de huren nog wel wat hoger mogen http://www.nul20.nl/woz-waarde-volgend-jaar-onderdeel-huurprijs
  Formeel heeft dat allemaal hele edele motieven, maar het is vooral bedoeld om Aerdenhout en Laren te zuiveren van sociale pauperhuur en klantjes waaraan Ons Seurt Mensen straks zoiets als ‘belasting’ kwijt is. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

  MadDieu, drukt zijn snor
  27/10/2014 - 16:12 16:12

  Er staan hierboven vele waarheden, maar ook een stel dure fabels.

  Als voorbeeld: @behanger: “De helft van het bezit is in handen van slechts enkele families. …En die lui hebben ook gewoon hypotheekrenteaftrek”
  Dat is een fabel. Als je geld hebt ben je gek als je een hypotheek neemt. Je spaargeld wordt fictief belast en zonder hypotheek geen huurwaardeforfait. Dus zelfs voor een beetje rijkere geldt, geen hypotheek is beter.

  En ook nog de waarschuwing:
  Klagen is een self fulfilling prophecy. Als je een ander niks gunt, hou er dan rekening mee dat je altijd minder zult hebben. Jij kunt niet eerlijk,rijk worden van anderen

  Incator
  Incator
  27/10/2014 - 19:00 19:00

  MadDieu, je moet natuurlijk ook niet je spaargeld gewoon op je eigen spaarrekening laten staan, dan ben je best een lutser. Maar een beetje handige accountant weet daar vast wel een oplossing voor.

  (En ik hoef niet rijk te worden, en ik gun anderen heel veel. Alleen niet per se een gigantisch kapitaal als dat ten koste van heel veel anderen gaat en ze ook nog doen alsof ze er hard voor gewerkt hebben ipv het systeem naar hun hand gezet. Je kunt inderdaad niet eerlijk rijk worden van anderen. Dat zegt iets over de werkelijk rijken.)

  Poligraf Poligrafovich Sharikov
  27/10/2014 - 21:10 21:10

  dus.

  happysolo
  happysolo
  Lid
  28/10/2014 - 02:54 02:54

  Wij zijn overgeleverd aan een overheid die Oost-Indisch doof is, en ons met beeldspraak willen doen geloven dat alles onder controle is, wij hebben een regering die door kiezers bedrog aan het bewind is gekomen en nu zelfs geen 10 zetels meer zou overhouden. We hebben een overheid die beloftes maakt, om ze vervolgen niet
  na te komen, we hebben een overheid die denkt dat nog meer belasting heffen de oplossing zal zijn. Intussen loopt het leger werkelozen weer op, alleen al door de btw en accijns verhogingen zijn nog eens duizenden mensen zonder werk komen te zitten. Overduidelijk hebben wij een regering die totaal niet integer is en die de samenleving, met haar doortrapte ambtelijke top, keer op keer beduvelt. Daarnaast gaf zij de grote rovers die, mede dankzij de privatisering konden opbloeien, hier schaamteloos vrij spel. Die rovers blijven hier opvallend gevrijwaard van de rechtshandhaving.

  Nederland krijgt steeds meer mediterrane trekjes. Dagelijks wordt deze samenleving geconfronteerd met de absurde uitspattingen, die het rechtstreekse gevolg zijn van dit wanbeleid, omdat vrijwel altijd al vooraf vaststaat wie de rekening daarvan gepresenteerd krijgen en welke maffiosi van bovenaf schaamteloos buiten schot worden gehouden.

  G. de Vader
  Gast
  28/10/2014 - 10:02 10:02

  Nederland krijgt steeds meer mediterrane trekjes.
  Nou, dan hebben we in ieder geval mooi weer en lekker eten.

  BIokhuthypotheek
  BIokhuthypotheek
  Gast
  28/10/2014 - 11:32 11:32

  Behalve die oudjes dan natuurlijk; die zitten, van god en alles verlaten, in hun bed te wachten tot een buurvrouw hun lidl-blikje erwten op komt warmen.

  Poligraf Poligrafovich Sharikov
  28/10/2014 - 12:03 12:03

  Hier moet ik altijd aan denken als het over de participatiemaatschappij gaat: Spulletjes uit je aalmoestuin verpatsen om rond te komen.

  Ome Mc
  Lid
  28/10/2014 - 12:25 12:25

  Ja, ho eens even, da’s ondernemen! Hoe zit het met die kwartaalaangifte?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN