More

  RECENTE POSTS

  Die zag niemand aankomen: inlichtingendienst tapte te veel satellietverkeer af

  In maart 2018 mocht u raadgevend refereren inzake “de sleepwet”. U kent de afloop en we leefden nog lang en gelukkig. Maar vandaag, donderslagen bij heldere hemelen!

   

  Inlichtingendiensten AIVD en MIVD tapten te breed satellietverkeer af en sloegen te veel data op, ook van onschuldige burgers. Dat schrijft toezichthouder CTIVD in een nieuw rapport. (nos.nl)

  Er werd dus niet genoeg gefilterd: mooie naam hè, Sleepwet. En data werd ook nog te lang bewaard. Waarom zag niemand dit aankomen? HELEMAAL NIEMAND? Had men toen het volk maar om hun mening gevraagd…

  N.B. Vreemd genoeg stond het bericht alleen op nos.nl, en we weten allemaal waar de N van nepnieuws voor staat bij NOS. Gelukkig hebben we zo onze eigen bronnen.
  “Op basis van onderzoek is niet met zekerheid vast komen te staan dat er een onderzoeker gemasturbeerd heeft op per ongeluk gesleepte naaktfoto’s.”
  “Er was niet te veel data verzameld aldus de AIVD, die bijvoorbeeld niets wist van de vliegreizen van Baudet of de nieuwe vriendin van Mark Rutte.”

  En nu? Het Volk: morgen 2 Gele Hesjes op het Malieveld? De AIVD en MIVD: de boete aftikken (van jouw belastingcenten) en doorrrrrrrrrrrrrrrrrrr?

  Afbeelding van Couleur via Pixabay
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Flepz0r
  Beheerder
  04/09/2019 - 08:01 08:01

  Zei Ollongren niet dat wie bovenstaande voorspelde onnodig angst verspreidde?

  Roel Zwaar
  Lid
  04/09/2019 - 13:39 13:39

  Had het op de Chocoloadeletterbode gestaan dan waren er zeker 3 gele hesjes naar het Malieveld gekomen en was Facebook ontploft (u weet toch, daar gebeurt het).

  Jokkebrok
  04/09/2019 - 14:41 14:41

  Wel goed dat de toezichthouder gelijk gaat controleren wat de inlichtingendiensten eigenlijk uitspoken met al die nieuwe bevoegdhe- … Oh nee, satelliet en radioverkeer. Dat mochten ze met de oude wet uit 2002 ook al ongericht verzamelen.

  Bismarck
  04/09/2019 - 20:35 20:35

  “Waarom zag niemand dit aankomen?”

  Mea culpa, mea culpa, mea máxima culpa. Dat had ik inderdaad totaal niet verwacht van de geheime diensten, die immers een voorbeeldig track record hebben op het gebied van het zich netjes houden aan hun bevoegdheden en het goed afwegen van eenieders privacy in hun overwegingen of ze ergens iets moeten afluisteren, hetgeen ze dan ook altijd bijzonder terughoudend hebben gedaan en die bovendien te maken hebben met een minister die ook zeer restrictief omgaat met toestemming.

  Bismarck
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  06/09/2019 - 11:55 11:55

  Het erge is dus dat je makkelijk nog een paar van deze posts kunt maken met linkjes naar andere “incidenten” sinds de vorige inlichtingenwet van 2002.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN