More

  RECENTE POSTS

  Deze Messcherpe Analyse Van De Oekraïnecrisis Zal Je Brein Tot Pulp Vermalen

  …hij is dan ook geschreven door xaderp. Welnu, militair gezien is de burgeroorlog voorbij. Het leger van de Kiev-junta is verslagen, aldus een anonieme NAVO-generaal. Tot zover geen verrassing voor de nieuwsjunkies die dagelijks het Oekraïne-kanaal op LiveLeak hebben gevolgd. Want GoPro + burgeroorlog + LiveLeak is een gouden combinatie: elke schermutseling, bombardement en op een landmijn rijdend pantservoertuig is een paar uur later online terug te vinden. Van de eedafname van fascistische junta-brigades in Kiev, die daarna hun “overwinningen” im Osten online plaatsen, totdat ze zelf worden omsingeld in “Slavjanskgrad” en wekenlang zonder versterking en bevoorrading moeten overleven onder een constant bombardement van GRAD-raketten (jaren ´70 versie van het beroemde Stalinorgel) totdat ze in totale ontreddering in burgerkleding de omsingeling proberen te doorbreken of in groepen de Russische grens overvluchten terwijl de rebellen het achtergelaten wapentuig in beslag nemen, het is allemaal te zien in 1st person. Het Oekraïense leger is bijna vernietigd ondanks de nu al vierde mobilisatiegolf waarbij mannen tot 60 jaar onder de wapenen worden geroepen. De luchtmacht heeft geen grondaanvalsvliegtuigen (SU-25) meer en zet nu high-altitude fighters (MiG-29) in tegen gronddoelen. Die vervolgens óók worden afgeschoten. De totale waanzin van een land dat de-facto failliet is, de IMF-leningen gebruikt om wapens te kopen en enorme schulden heeft aan buurland Rusland terwijl het datzelfde Rusland nu beschuldigt van een invasie met als enig bewijs een door de NAVO (u weet wel, die organisatie die in de koude oorlog werd opgericht om tegen Rusland te vechten) vrijgegeven satellietfoto waarop werkelijk NIETS te zien is wat als bewijs kan dienen. Ook CNN ter plaatse ziet geen Russisch leger. Zijn er dan geen Russische soldaten die de rebellen steunen? Toch wel. Er zijn veel Russische (maar ook Europese) vrijwilligers actief in het conflict, en de rebellen worden zeker gesteund door Russische militaire inlichtingen. Ook worden de rebellen waarschijnlijk getraind op Russisch grondgebied. Dat is echter iets anders dan Russische tankdivisies op Oekraïense bodem.

  Maar de junta heeft geen andere optie dan heel hard HELP HELP roepen; want als die in allerijl samengeraapte “NAVO-interventiemacht” (wtf) niet komt helpen dan hangen de Juntaleiders straks aan de lantarenpalen van Kiev.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Illuminatus Magnus
  02/09/2014 - 16:47 16:47

  Niet echt een analyse, meer een slechts door GoPro+LiveLeak gevoede beschrijving. Ik denk dat xaderp aandeeltjes GoPro heeft gekocht.

  Bismarck
  02/09/2014 - 17:20 17:20

  Geen Russische militairen in Oekraïne. Kom maar op met de smoezen: Waren ze op vakantie? Of hadden ze zich verlopen (en wel tot halverwege Donetsk, vanuit Rusland)? In ieder geval hebben we niet alleen satellietbeelden. Al meer dan twee weken geleden zagen journalisten Russische militaire Oekraïne inrijden. Van bombardementen vanuit Rusland op Oekraïense troepen hebben we al meer dan een maand beelden.

  Laat je niet Xaderpen, dit hele conflict kan samengevat worden met: Rusland is bezig met de tweede invasie van Oekraïne binnen een jaar (kennen jullie de groene mannetjes nog? Ze zijn weer gezien).

  Vilmer Ramone
  02/09/2014 - 17:43 17:43

  En of ik die groene mannetjes nog ken, altijd leuk in de revu in de leesmap

  Betsy
  Betsy
  02/09/2014 - 20:37 20:37

  Ik ga gek doen en xaderp gelijk geven, het conflict heeft er alle schijn van volgens mij.

  wout
  wout
  03/09/2014 - 13:09 13:09

  Er zijn aan beide zijden zo’n 2000 doden en 5000 gewonden.

  http://www.huffingtonpost.com/2014/08/13/ukraine-crisis-death-toll_n_5674328.html

  Het Oekraïnse leger telt in de 100.000, met 1.000.000 reservisten en 7.000.000 dienstplichtigen.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Armed_Forces_of_Ukraine

  Het Oekraïnse leger is dus bij lange na niet vernietigd, al kan het zijn dat de mogelijkheden om het conflict tot een spoedig einde te brengen afnemen.

  Ik ben trouwens benieuwd wat je bedoelt met “Europese vrijwilligers”? Is dat een groep van dezelfde orde als de Russische paramilitairen die zo’n beetje de hele strijdmacht van de ‘rebellen’ opmaakt?

  wout
  wout
  03/09/2014 - 17:26 17:26

  Nee Xaderp, de seperatisten bestaan voor het overgrote deel uit burgers en Russische ‘vrijwilligers’. Het leger staat aan de kant van de West-Oekraine, inclusief het grootste deel van het arsenaal en het grootste deel van de reservisten en de dienstplichtige bevolking. Ongeveer 30% van de Oekrainers spreekt russisch, dus dat percentage kun je eventueel van de beschikbare reservisten en dienstplichtigen aftrekken. Blijft nog een boel over voor een ‘war of attrition’. 30.000 is trouwens niet voor niets een ‘onofficieel’ aantal. Je hoeft de regering van Kiev niet te geloven, maar een ander uiterste opzoeken is natuurlijk net zo dom.

  En een paar Franse vrijwilligers maken geen leger. Blijft lastig he, verhoudingen in het oog houden als je alleen maar videootjes bekijkt.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN