More

  RECENTE POSTS

  Deze maatregelen maken Nederland zo goed als coronavrij in januari

  Morgenavond mogen Mark Rutte en Hugo de Jonge de vervelende boodschap brengen dat het er niet goed uitziet voor de kerst. De cijfers zijn de laatste dagen weer omhoog aan het klimmen, dus het versoepelen waar iedereen naar snakt zit er niet in.

  Ook de horeca hoeft voorlopig tenzij er iets radicaal veranderen gaat te hopen op een vlotte heropening. Nu is Nederland een van de meest relaxte landen in Europa (en zelfs breder) qua hoe de coronette aangepakt wordt, maar het lijkt er nu even op dat die “zelf nadenken aub” methode even minder effect heeft. Vandaar dat het RC-OMT hier een pakket maatregelen presenteert die extragratis overgenomen kunnen worden door @MinPres zodat Nederland januari zo goed als coronavrij in kan.

  Nederland is toe aan een lockdown. De regering heeft het steeds weten te voorkomen en met (soms wat onlogische) maatregelen de boel best prima in de hand weten te houden. De volledige lockdown, nog strenger dan die intelligente lockdown in maart is namelijk (zo zie je in naburige landen) desastreus voor de economie.

  Maar, het gaat niet lekker momenteel en de aankomende paar weken zijn ideaal om door te pakken. Daarom moet Nederland van 23 december 20:00 tot 4 januari 06:00 in een volledige lockdown. Alle winkels dicht, alle kantoren dicht, alleen essentiële beroepen komen buiten. Iedereen heeft van komende woensdagochtend tot woensdagavond 20:00 de week erna de tijd om voor de kerst en nieuwjaar in te kopen. Maak vast zaken vooruit, vries spullen in en bestel bij de horeca. Want omdat alle winkels dicht zijn voor 11 dagen (buiten bezorging) krijgt de horeca de kans om te schitteren. En ter ondersteuning hoeft de horeca tijdens deze lockdown periode over de omzet geen BTW en over de salarissen geen loonheffingen af te dragen. Maak extra uren, verkoop extra kerstmenu’s, laat iedereen “gewoon” thuis genieten, geen moeilijke regelingen, meer omzet -> meer knaken in de knuistjes, je bent ondernemer dus als je niets doet krijg je nu ook niets, de supermarkten kunnen zoals normaal met bezorgen werken en alle jongeren (die in de supermarkt werken èn veel besmettingen veroorzaken) zijn dan dus doorbetaald thuis. Ja, jammer de bammer dat je dan dat ene pakje room niet kunt halen op kerstavond, leer maar plannen of eet wat anders.

  Daarmee krijgt Nederland een periode van 11 dagen (een dag meer dan de voorgeschreven quarantaineperiode) de tijd om “uit te zieken”. Handhaving is enorm simpel. Als je buiten bent moet je daar een verklaring van je werkgever voor hebben en anders wordt je naar huis gestuurd. Tweede keer niet binnen is een boete. En waar bij een normale lockdown de economie volledig vastloopt (zie de rest van de wereld) is in dit geval van de 11 dagen vier dagen weekend, vier al sowieso vrije dagen (kerst en oud & nieuw), dus netto leggen we het land slechts 3 dagen meer stil dan normaal. Vuurwerk mag niet, er is geen horeca open dus ook oud en nieuw kan iedereen gewoon thuis blijven.

  De voordelen zijn legio:

  • Geen teringeind rijden om dan slechte conimexgerechten te eten bij familie die u toch al niet wilde zien.
  • Niemand hoeft naar de woonboulevard of de IKEA.
  • Januari begint zo goed als coronettevrij.
  • Horeca kan dus ergens in januari weer met wat beperkingen open.
  • De kijklijst van Meneer van Dale wordt een stuk korter waardoor er meer Zondagsfilmpjes te bespreken zijn.
  • Niemand krijgt ongevraagd (dixit Der Webmeister) Top 2000 bagger te horen.
  • Niet iedere keer aanmodderen met beetje bijsturen hier en daar, gewoon ram, dicht, en we beginnen 2021 met en schone lei.
  • In plaats van bij familie op bezoek of winkelen kan iedereen iedere dag genieten van alweer het achtste seizoen van de Retecool’s Zalige Kerstkneiters.

  Bijkomend voordeel is dat de ambtenaren van VWS nu er niets nieuws bedacht hoeft te worden gewoon voltijd bezig kunnen met het uitrollen van de coronetteprikacties, dus 4 januari als alles weer open gaat staat de vaccinatiemachine klaar en zijn we mits er genoeg geleverd kan worden begin maart uit de pandemie.

  En inderdaad, beweging is belangrijk, dus iedereen kan gewoon wel een wandeling maken, zou je onderweg gecontroleerd worden dan heb je nog een uur om thuis te komen voor een tweede controle je wèl een prent oplevert.

  4.4 7 stemmen
  REET DEZE POTS!

  21 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  21 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Wobbe
  Wobbe
  Lid
  07/12/2020 - 12:42 12:42

  Goed plan. Kunnen we er niet een jaarlijkse traditie van maken?

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Wobbe
  07/12/2020 - 13:42 13:42

  Maandelijkse?

  Der Webmeister
  Beheerder
  Antwoord aan  Wobbe
  07/12/2020 - 13:44 13:44

  Goed plan! En dan over tien paar jaar deze traditie van demense afpakken en aan de allochtonen geven!
  Ook in 2030 moeten mensen wat te zeiken hebben tenslotte

  Roel Zwaar
  Lid
  07/12/2020 - 13:00 13:00

  Alle zelfstandigen schrijven uiteraard zelf hun briefjes waarin ze stellen dat ze door zichzelf als essentieel beroep worden bestempeld. Logisch.

  Roel Zwaar
  Antwoord aan  Flepz0r
  07/12/2020 - 20:28 20:28

  Van sommige bloggers wil je juist wel dat ze buiten zijn. Om daarna nooit meer binnengelaten te worden.

  Der Webmeister
  Beheerder
  07/12/2020 - 13:42 13:42

  Alle winkels dicht
  ik heb al moeite om voor 3 dagen vooruit boodschappen te halen, en dan zou ik nu voor 14 dagen in één keer moeten inslaan??!
  ik voel nu al planningstress

  Der Webmeister
  Beheerder
  Antwoord aan  Flepz0r
  07/12/2020 - 13:45 13:45

  jamaar die AH bezorgers moeten toch ook in Lockdown?

  Roel Zwaar
  Antwoord aan  Flepz0r
  07/12/2020 - 20:29 20:29

  Nogal. Je moet je condooms toch ergens betrekken (/Seth).

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  07/12/2020 - 21:54 21:54

  Er is in de buurtsuper geen schap met aantrekkelijke kassameisjes.

  Kreeg laatst bij de voordeeldrogist een behoorlijke burn.
  Of ik condooms mee kon nemen was thuis de vraag. De winkel was behoorlijk druk en die rubbers staan op de balie. Het meisje achter de kassa is voor mij een paar generaties te jong, maar ik zeg dat ik twijfel tussen de verschillende uitvoeringen. Zij maakt resoluut een keuze voor mij en zegt luid en duidelijk “Als u wilt, dan kunnen we achter een paar verschillende condooms gaan proberen”. Auw…, daarvan had ik niet terug.

  Laatst bewerkt op 3 jaren geleden door MadDieu, drukt zijn snor
  hangmat
  hangmat
  Gast
  Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
  08/12/2020 - 00:06 00:06

  hehe 🙂

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  07/12/2020 - 14:26 14:26

  Goed plan! Kan je gewoon 11 dagen met betaald verlof naar de wintersport in Oostenrijk. (Moet je natuurlijk wel voor 23 December 20:00 uur de grens over zijn.)

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  07/12/2020 - 14:55 14:55

  Helaas is die 11 dagen niet voldoende.
  In gezinssituaties gebeurt het dat zoonlief mamma aansteekt, die vervolgens pappa en die weer zijn dochter. Allemaal met een dag of 5 ertussen en allemaal met hele lichte symptomen… zal wel een verkoudheidje zijn Na de 11 dagen gaat de dochter weer terug naar haar studentenhuis en besmet de halve campus, want hey, waarom zou ze voorzichtig zijn na 11 dagen thuiszitten?

  Maar helpen zal het absoluut. Het aantal besmettingen kan er zo een factor mee 10 dalen; iets dat anders bij een R=0.9 (veel lager komen we helaas op dit moment niet; in tegendeel) maanden duurt.

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  07/12/2020 - 21:36 21:36

  Gaat al mis sinds de COVID noodwet.
  Studentenhuizen (met 18 man/vrouw op kot) zijn een huishouden. Met allemaal een eigen fuckbuddie partner, die ook op een studentengang woont.
  En nu allemaal een week naar thuis-thuis. (Hoi, oma. Lang niet gezien.)

  Laatst bewerkt op 3 jaren geleden door MadDieu, drukt zijn snor
  Bismarck
  Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
  09/12/2020 - 18:41 18:41

  Studentenhuizen (met 18 man/vrouw op kot)

  …bestaan al lang niet meer. Nederlandse studenten zitten tegenwoordig allemaal op studio alleen (want huursubsidie) en alles waar 18 mensen in mogen, zit al vol met 54 MOEland gastarbeiders.

  MadDieu, drukt zijn snor
  07/12/2020 - 21:27 21:27

  Goed plan. Alleen al daarom doen we het niet!

  Wie zijn in de huidige regering de grootste partijen? Wat zijn hun kiezers?
  Wat moet er gebeuren om deze kiezers te behouden? Wat mag er gebeuren om de kiezers van andere partijen te laten overlopen van frustratie t.o.v. de eigen partij?

  Opa en oma stemmen niet op Mark of Hugo als de (achter)kleinkinderen niet langs mogen komen. Want het kan de laatste kerst zijn, je weet maar nooit met die enge ziekte.

  Bismarck
  07/12/2020 - 23:05 23:05

  dus het versoepelen waar iedereen naar snakt zit er niet in

  Nou ja, iedereen… Ik zou het niet supererg vinden als familiekerstdiners (met obligate Mariah Carry, Band Aid, Wham en Paul McCarthy op de achtergrond) uit den boze waren.

  Oh wacht, dat suggereren jullie verderop ook. Alleh dan, 5 sterren voor die pots!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN