More

  RECENTE POSTS

  DENK – of, anders gezegd: accepteren met je witte giechel

  We weten het, het is wellicht nog wat vroeg in de morgen om over een zetelroofpartij te beginnen die iets doet met standpunten. Maar laten we het maar gedaan hebben, dan kan de rest van de dag alleen maar beter worden. Dat mensen dat ook dachten toen ze vorige week gingen stemmen in de VS doet daar niet aan af.

  DENK heeft een zootje standpunten het internet opgeslingerd en iets wat ze een ‘manifest’ noemen. Over dat laatste later wellicht meer. Voor nu, even de standpunten:

  Vóór het invoeren van een Minister van Wederzijdse Acceptatie

  Okay. Dus we gaan een duur ministerie oprichten om acceptatie te forceren. Misschien niet de meest efficiente manier, maar prima. Het zal niet het eerste symboolministerie zijn. Dat ‘wederzijdse’ leggen we even op de plank.

  Invoering Nationale Dag van het Staatsburgerschap

  Dit om ons bewuster te worden van een verbindende kracht van ons burgerschap. Ook prima, als we maar vrij krijgen. Het is niet alsof we door koningsdag ineens overtuigd monarchist worden. Wel dronken, maar dat is een andere zaak.

  Invoering Racismeregister (R-register)

  Hier begint het al een beetje scheef te lopen. Zoals u hier eerder kon lezen is het massaal registreren van dingen nou juist de reden dat Trump een gevaar voor de privacy is. En iets met Hitler, Joden en treinen, ook.

  Invoering diversiteitsquota en loksollicitaties

  Ja, dat je dus verplicht Mo die nog geen 14 woorden fatsoenlijk Nederlands spreekt op je callcenter moet zetten omdat het wel eens een loksollicitant zou kunnen zijn gaat natuurlijk enorm helpen met die wederzijdse acceptatie. Oh ja, daar zouden we op terugkomen. We slaan even het gedeelte over waar de straffen op alles waar Sylvana allergisch van wordt worden beschreven en scrollen door naar het einde:

  Vóór het afschaffen van de racistische elementen in de karikatuur van ‘Zwarte’ Piet

  Waarbij de racistische elementen uiteraard worden bepaald door pure subjectieve beleving van minderheden die Zwarte Piet niet willen accepteren.

  Vóór het dekoloniseren van onze straatnamen, bruggen, tunnels en musea, door kolonisatoren niet meer te vereren

  Ah, nog meer geschiedenis die de deur uit moet om het voor mensen met een potentiële slavernij-achtergrond aangenamer te maken. Hoe zat het ook alweer met dat ‘wederzijds’ accepteren? Klinkt eerder als “accepteer ons nou gewoon, witmans. Of anders krijg je straf!”

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  12 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  12 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Weirdoinventor
  Lid
  15/11/2016 - 11:30 11:30

  Vrij typisch doelgroepprogramma inderdaad. Zie je ook bij 50+. Er is nog geld dat niet aan babyboomers wordt besteed, dus doe ons maar een TV-campagne voor opstaan voor ouderen in de bus. We weten het, iedereen doet dat al, maar hoeveel stemmen wij krijgen hangt direct af van hoeveel wij onze doelgroep bevoordelen. DENK zet zichzelf dus als de allochtonenpartij in de markt. Hoe meer dingen die mogelijk bepaalde groepen allochtonen aanspreken ze beloven hoe beter.

  Mijn keuze is dit jaar hoe dan ook al gemaakt. In een van de Trump draden zei ik al dat ik toch maar eens voor het minst slechte alternatief ging campaignen dit jaar, om te voorkomen dat we uit onvrede over een jaar of zes Emile Ratelband in een oranje pruik tot premier verheffen. En nu ben ik dus lid van d66. Verdomme, look what you made me do. Blijft toch de partij met de basisfilosofie die het best bij die van mij past, en van bijna alle standpunten die ik zelf niet had ingenomen (als ik een stemwijzer invul is mijn beste match misschien rond de 70%, en dat kan net zo goed de SP ofzo zijn) kan ik in ieder geval wel het nut inzien als ik de uitleg tot me neem. Stiekem zijn ze toch best wel nadenkend maar ook pragmatisch.

  Verwacht dus een compleet gebrek aan cynisme over d66 van mij de komende maanden, daar begin ik wel weer mee na 15 maart. Tot die tijd kunnen ze bij mij weinig meer fout doen, daar ben ik al te pot committed voor. Partij fanboy modus aan.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  15/11/2016 - 13:37 13:37

  Dat straatnamen omkatten kan nog lastig worden. Want wie garandeert je dat het alternatief niet binnenkort ook voor anderen kwetsend kan zijn?
  De held van vandaag kan morgen alweer van z’n voetstuk gevallen zijn.

  Verder zat Sylvana eergisteren bij Pauw. Ze kwam met een quote van Trump over de domheid van Republikeinse kiezers. Toen de echtheid ervan in twijfel werd getrokken beweerde ze heftig daar zelfs video beelden van gezien te hebben. Nu diezelfde quote een hoax blijkt te zijn, vraag je je toch af of Sylvana feiten en fictie door elkaar heeft lopen of dat ze met een aandik-leugentje haar standpunt overeind probeerde te houden.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  15/11/2016 - 20:42 20:42

  “Sylvana Simonstunnel” in plaats van de Coentunnel. Iets zegt mij dat er dan weer enorm geblaat gaat worden over seksisme.

  Bismarck
  15/11/2016 - 14:17 14:17

  “Vóór het invoeren van een Minister van Wederzijdse Acceptatie”
  Dus we gaan een duur ministerie oprichten

  Dit zal een verrassing zijn op een site als Retecool (waar politiek zich gewoonlijk beperkt tot hoe kunnen we nog wat PvdA stompen, bij deze gelegenheid uitgebreid naar ex-PvdA), maar niet elke minister heeft een eigen ministerie. De invoering van een nieuwe minister gaat zelden gepaard met de invoering van een nieuw ministerie (behoudens naamwijzigingen en fusies, waarbij ook niet echt nieuw ministerie wordt gevormd).

  “Invoering Nationale Dag van het Staatsburgerschap”
  Dit om ons bewuster te worden van een verbindende kracht van ons burgerschap. Ook prima, als we maar vrij krijgen.

  Je krijgt nu toch niet vrij op 15 december, de dag waarop uitsluitend niet als Nederlander geboren nieuwe Nederlanders met hun neus op de plichten worden geduwd die bij het Nederlanderschap horen.

  “Invoering diversiteitsquota en loksollicitaties”
  Ja, dat je dus verplicht Mo die nog geen 14 woorden fatsoenlijk Nederlands spreekt blablabla racisme goedpraterij.

  Je weet heel goed dat Mo wordt geweerd omdat ie Mo heet, terwijl Kees, die ook geen 14 woorden fatsoenlijk Nederlands spreekt wel wordt aangenomen.

  Eigenlijk best een goed idee om dat soort praktijken vast te leggen in een soort register. Noem het een racismeregister.

  Valentijn, mede namens de gehele Nederlandse bevolking
  15/11/2016 - 16:38 16:38

  Het bijzonderste nieuws vond ik dat ze een racismepolitie willen oprichten. De PVV moest ook al zo nodig – met de dierenpolitie. Waarom? Na 114 straks ook 119?

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Valentijn, mede namens de gehele Nederlandse bevolking
  16/11/2016 - 07:16 07:16

  Maar dat rijmt toch helemaal niet?

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  Antwoord aan  Ome Mc
  16/11/2016 - 10:32 10:32

  Naambellen gaat het helemaal worden in 2017.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  16/11/2016 - 09:43 09:43

  Dat een single issue partij aan tunnelvisie doet om z’n specifieke electoraat te benaderen begrijp is wel. Dat je daarom in je verkiezingsprogramma focust op dat ene dingetje en daar alle aandacht voor opeist… nou vooruit.
  Maar als ieder 2 zetel partijtje een eigen minister krijgt wordt het nog druk tijdens het overleg in het torentje.

  Weirdoinventor
  Lid
  16/11/2016 - 15:13 15:13

  Overigens wel kudo’s dat ze Piet niet gewoon helemaal af willen schaffen, en afhankelijk van hoe je het interpreteert zou hij misschien zelfs zwart mogen blijven, maar dan nog cooler dan nu en zwart. Misschien kunnen Samuel L Jackson en Mister T wel met wat tips komen. Wat mij betreft zou dat een prima oplossing zijn.

  Maar dan gaan we ook allemaal stoppen met erover zeiken he?

  Friezegast
  Friezegast
  Gast
  20/11/2016 - 18:00 18:00

  ach ja onze geschiedenis moet gewoon helemaal vergeten worden mar hun verleden moeten we tot in de eeuwigheid aanhoren. ik mis wel een paar standpunten tegengaan van kindhuwelijken in de moslim gemeenschap en andere, niet meer invoeren van producten die door kinderarbeid zijn vervaardigd, het aanpassen/afschaffen van een gedoogbeleid die overduidelijk niet werkt en zo heb ik nog wel 101 andere punten die onze aandacht verdienen om zo een leefbaarder Nederland te creëren.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN