More

  RECENTE POSTS

  Demonstratie in Berlijn. Duitsland vindt Nederland lief

  Er was een tijd dat Duitsland en Nederland niet zulke vriendjes waren, maar die tijd is alweer lang voorbij. Tegenwoordig kunnen we onze oosterburen best wel enorm waarderen en andersom ook. Dat Erdogan Erdohan naar aanleiding van de situatie omtrent zijn onwelkome minister de Nederlanders fascistisch en nazi-overblijfselen noemde, viel dan ook nergens in goede aarde. Behalve bij zijn heethoofdige aanhangers dan misschien. Europa steunt Nederland gelukkig volkomen bij dit diplomatieke conflict.

  In Duitsland zijn ze gisteren zelfs nog een stapje verder gegaan. Ruim 5000 pro-Europese betogers lieten in Berlijn hun waardering voor Nederland zien. Er werden bijgoorbeeld borden omhoog gehouden met teksten als ‘Oranje bleib blau’.

  Duitsland
  Vertaling: Duitsland vindt Nederland lief.

  Europa

  De Duitsers hopen dat ook als Wilders aan de macht komt, (wanneer Pasen en het Suikerfeest op één dag vallen dus) Nederland tóch bij de EU blijft. De beweging Pulse of Europe organiseerde de demonstratie in maar liefst 40 Europese steden. De betogers vrezen dat Europa uit elkaar gedreven wordt als populisten als Geert aan de macht komen. Ze vinden dat een slechte zaak met mannen als Trump en Putin elders aan het roer. Betogers zeggen dat die bestreden moeten worden en dat kunnen we als Europa alleen maar samen. Zo kunnen demonstraties dus ook; zonder dat dingen stuk moeten en er politie aan te pas moet komen.

  Turkije

  Duitsland is ook geschrokken van de plotselinge rel met Turkije, maar Angela Merkel heeft al gezegd vierkant achter Nederland te staan. De Europese Commissie geeft daarnaast ook aan dat Erdogan een beetje op zijn toon moet letten. Hij is een nogal doorgeschoten in zijn retoriek. Dit is overigens de eerste keer dat de EU zich uitlaat over dit diplomatieke conflict tussen Turkije en Nederland. We weten nu in elk geval dat Duitsland ons backt en dat is lief.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  althans
  althans
  Gast
  13/03/2017 - 21:46 21:46

  die duitsers toch he. wie had dat ook gedacht. ICH NICHT zoals de duitsers zeggen

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN