More

  RECENTE POSTS

  Democraat Adam Schiff vat prima de impeachment trial samen

  Terwijl in Nederland men zich druk maakt over een incasso-oeps van de NS en of Pisvee nog wel wat gaat doen dit seizoen na de terechte nederlaag tegen de boys van de Noad Advendo Combinatie, zijn ze in de U Naait Het Steeds druk bezig met de impeachment trial van Donald J (staat voor Genius) Trump in de Senaat.

  Nu lijkt het er vooralsnog op, niet onverwachts, dat along party lines er gestemd gaat worden en de boel dus voor de Prezzi met een sisser afloopt. De democraten hebben nog niet opgegeven en Adam Schiff sloot zijn bijdrage af met een prima opgebouwd stuk over waarom ondanks verdeeldheid Trump toch weg moet.

  En na die video staat hier een beschouwing door USA Today over hoe de zaal reageerde op de speech.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  24/01/2020 - 09:24 09:24

  Een mooi betoog, maar wat hij vreest is allang waarheid geworden. Dat land is verloren. Er is geen onafhangelijke rechtspraak, de scheiding van kerk en staat bestaat alleen nog op papier en de politiek omvat niet meer dan een schijndemocratie, want 2 keuzes is ongeveer hetzelfde als geen keuze in het geval van de US. Er zijn geloof ik 6 swing states, zij bepalen de uitkomst van de presidentsverkiezingen. 6! van de 50! Dus 44 staten doen voor spek en bonen mee, het is vrijwel uitgesloten dat zij iets anders stemmen dan de kleur waarmee ze al jaren getatoeëerd zijn. Hoe kan je zoiets in hemelsnaam een functionerende democratie noemen? Dat land is tot op het bot verrot en het is maar goed dat de EU hard aan het werk is om de afhankelijkheid van de US terug te dringen. Zo lang daar niets veranderd moeten we ze “at arms length” houden, want waar je mee omgaat, wordt he mee besmet.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  24/01/2020 - 11:57 11:57

  Het blijft stuitend om het verschil in intellect te zien tussen de Democraten en Republikeinen.
  Schiff is een duidelijk voorbeeld van iemand met een goed steekhoudend verhaal, die dat kalm en overtuigend vertelt.

  Republikeinen doen alleen maar verongelijkt en gaan nergens inhoudelijk op in.
  (Misschien is dat ook wel de enige optie, als alle bewijs tegen je is.)

  De uiteindelijke stemming is al een gelopen race. 2/3 meerderheid komt er nooit. De vraag is alleen of dit bij de kiezers blijft hangen.
  Straks zijn er presidentsverkiezingen waarbij Trump gewoon weer compleet de boel bij elkaar liegt, er een trollenleger klaarstaat om de sociale media te beïnvloeden, Fox-news het rechtse orgel bespeeld en de democraten weer in het verdomhoekje komen.

  Tegelijkertijd zijn er de senaat-verkiezingen. Al die Trump hielenlikkers moeten zich dan tegenover het volk verantwoorden. Een deel gaat dat zeker hun zetel kosten waardoor een republikeinse meerderheid niet direct vanzelfsprekend is (ook al weet Trump zich er doorheen te liegen).

  Waar het op neerkomt is dat er 4 soorten Amerikanen zijn.
  1) de superrijken; die stemmen Trump, maar stellen electoraal qua aantal niet veel voor. Ze kunnen middels donaties welk de Trump-campagne steunen en zo een van de volgende groepen beïnvloeden.
  2) de intelligentsia. Midden en bovenklasse. Ze prikken door de Trump-leugens heen en lezen wel eens een krant. Die stemmen bijna zonder uitzondering Democratisch.
  3) De blanke midden en onderklasse. Luisterend naar de onderbuik en dol op Fox-News. In NL zouden ze FVD of PVV stemmen.
  4) De arme onderklasse. Stemt niet (of mag niet stemmen omdat ze ooit een overtreding hebben begaan) of stemt Democratisch, hoewel zelfs hier nog mensen tussen zitten die denken dat ze onder Trump beter af zijn.

  Kortom… het wordt nog spannend.
  Trump heeft als erfenis van Obama een opbloeiende economie meegekregen en die ondanks z’n geblunder met China nog niet helemaal kapotgemaakt. Door het begrotingstekort op te laten lopen, kan hij zich er nog een tijdje doorheen bluffen, maar uiteindelijk gaat hij op z’n bek. Als dat pas over 4 jaar is, laat hij een land na dat door China overlopen is en alleen nog met z’n wapenarsenaal ontzag af gaat weten te dwingen. daar over gesproken; het risico dat Trump deze zomer een oorlog begint tegen Iran is verre van denkbeeldig.

  N=1
  N=1
  Lid
  26/01/2020 - 10:03 10:03

  Lees https://www.meiguo.nl/ van Frans Verhagen. Aanradertje als je de carcrash in slowmotion die USA heet wil volgen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN