More

  RECENTE POSTS

  Delftenaren willen referendum over AZC

  Twee inwoners van Delft hebben een referendum aangevraagd over het meewerken aan het vestigen van een AZC in Delft. Ze willen hiermee bereiken dat de gemeente stopt met het zoeken naar een locatie en niet meewerkt aan het vestigen van een AZC in Delft.

  Een referendum moet volgens Frans Verbeek (78) en Carla van Tricht (55) de kiesgerechtigde Delftenaren de kans bieden zich uit te spreken over een asielzoekerscentrum in Delft. Delft heeft een Referendumkamer – dit is een onafhankelijk adviesorgaan van de gemeenteraad.

  De twee Delftenaren hebben om de aanvraag in te mogen dienen 300 handtekeningen verzameld. Als de vraagstelling van het referendum is vastgesteld moeten de aanvragers van het referendum 4.000 handtekeningen verzamelen voordat het referendum daadwerkelijk door gaat.

  “Het loopt in Nederland nu gewoon uit de klauwtjes met zoveel vluchtelingen, zo ver willen wij het niet laten komen in Delft.” ~Frans Verbeek.

  Het referendum is, als het er komt, geldig bij een opkomst van 25%. De uitslag wordt voorgelegd aan de gemeenteraad, die naar aanleiding daarvan een besluit neemt over de uitslag. Frans Verbeek, die zelf ooit bedelde om eten tijdens de hongerwinter, wil geen optochten of andere taferelen, maar is sceptisch over te hulpbehoevendheid van asielzoekers.

  Ik zie nu vooral beelden van kerels tussen de 20 en 40 die naar Nederland komen. Ze moeten hun eigen zooitje opknappen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  18/04/2016 - 17:32 17:32

  Misschien maar meteen een referendum over de AOW daar in Delft erbij doen?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN