More

  RECENTE POSTS

  De woningmarkt wordt weer eens gered

  Coalitiepartijen VVD en PvvD dienden woensdag bij nu.nl een voorstel in om de bouw van huurwoningen te stimuleren. Probleem is namelijk dat sinds de invoering van een verhuurdersheffing van 1,7 miljard voor sociale woningbouw – één van de briljante vondsten van succesminister Blok — bekend van de razend populaire Blokhypotheek – de corporaties van hun middelen beroofd zijn om huurwoningen te bouwen. Dat was ook precies wat de corporaties bij invoering van de belasting aangaven. Als oplossing stelt de het duo Monasch & Van de Linde voor dat nieuwe woningen niet onder de verhuurdersheffing vallen.

  YOU’RE GODDAMN GENIUSES – THAT’S THE MOST OUTSTANDING SOLUTION I’VE EVER HEARD – YOU MUST HAVE A GODDAMN IQ OF A 160 – YOU GUYS ARE GODDAMN GIFTED.

  De coalitiepartijen willen de bouw de komende vijf jaar aanjagen door nieuwbouw van sociale huurwoningen. Daar worden er momenteel (ook) zo weinig van gebouwd en tegelijk zoveel van geliberaliseerd, dat we geen asielzoeker meer kunnen huisvesten. Daarnaast moeten investeerders worden geprikkeld om de leegstaande kantoorpanden om te bouwen tot huurwoningen. Voor deze woningen zouden “minder regels” van toepassing moeten zijn. Over het algemeen gaat het dan over daglichttoetreding en isolatie aan de gevel, want dat is altijd een probleem. Ook vervallen regelingen als de huurtoeslag, de huurprijsbescherming en het woningwaarderingsstelsel.
  nieuwe woning

  Niet de nieuwe woning van Monasch en Van de Linde

  Al die leegstaande kantoorpanden die zich zo geweldig goed lenen voor bewoning. Uitgewoonde kantoortuinen langs de A1 (of een andere kutlocatie) met een gebrek aan parkeerruimte die je voor een appel en een ei ombouwt tot blitse studio’s en kleine appartementen op aantrekkelijke plekken. “Mensen nemen dan genoegen met iets dat volgens het woningwaarderingsstelsel misschien een sociaal huurhuis is, maar zijn om andere redenen bereid toch meer te betalen”, aldus Jut en Jul, die de gecreëerde woningnood blijkbaar optimaal willen benutten voor geldelijk gewin van investeerders. “Door het stimuleren van deze transformatie krijgt de bouwsector een belangrijke impuls en wordt ingespeeld op nieuwe woonconcepten en woonwensen van potentiële huurders”, kakelt de VVD-er. Die woonwens is blijkbaar een kippenhok zonder daglichttoetreding voor een godsvermogen en zonder huurdersrechten.

  Grootste grap bleek echter dat het voorstel dat de sociale huisvesting uit het moeras moest trekken, na lang touwtrekken op één A4-tje werd gepresenteerd en geen enkele financiële onderbouwing bevatte. Waarop een D66-er er maar een eigen rekensom tegenaan gooide: als het gaat om 12.500 goedkopere nieuwbouwhuizen, zou dat in 2014 een vrijstelling betekenen van 8,3 miljoen euro op een totaal te innen heffing van 1,7 miljard euro. Die overigens gewoon ingeboekt blijft. En dus op minder huishoudens gedeeld moet worden. Ach, laat ook maar.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Chubbychaser
  30/10/2014 - 17:51 17:51

  Verkoop die leegstaande kantoorpanden liever als goedkope kluswoningen aan mensen die zoiets leuk vinden, en doe iets nuttigs met de opbrengsten.

  Frisco
  Lid
  30/10/2014 - 18:15 18:15

  Wat Chubby zegt. Ik zou momenteel een moord doen voor betaalbare woonruimte, alleen kom ik de komende jaren niet in aanmerking voor een sociale huurwoning of een hypotheek.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN