More

  RECENTE POSTS

  De walgelijkste dingen die je op de Vrijmarkt kan kopen

  Koningsdag, blablabla, Vrijmarkt. Je kunt de introductie intussen zelf wel invullen. Natuurlijk is de Vrijmarkt een ontgoochelend Nederlands fenomeen, dus alleen al omdat het kàn, de moeite waard om (max een uurtje) doorheen te zwalken. Dat hebben we dan ook maar even gedaan ergens in het pittoreske Fryslân, waar je meer kans hebt dat je mèt je portemonnee thuis komt. Wat voor walgelijks zagen we allemaal te koop?

  Hier de top 5 walgelijkste dingen die je op de Vrijmarkt kunt kopen. LIJSTJE!

  1 Met stip op één: Afgetrapte schoenen

  We hebben ze gezien, en niet zo’n beetje ook. Afgetrapte schoenen. Maar dan ook écht afgetrapt. Zolen half afgesleten omdat de obese eigenaar niet recht kan lopen, afbladderende neuzen en sandaaltjes waar de voetafdruk (lees: zweetafdruk) van de eigenaar duidelijk zichtbaar is. Gadverdegadverdamme! Wie. Koopt. Dat. Nou? Je gaat je voeten toch niet in schoenen stoppen die al veertien keer in de kliko of bij het giftig afval hadden moeten liggen? Hallo, voetaids.

  2 Zelf gefabriceerd voer

  Je kunt hierbij denken aan kindertjens die met bloed, zweet en tranen cupcakes of brownies hebben lopen maken en die dan ‘voor het goede doel’ verkopen voor 50 cent. Die cupcakes zijn natuurlijk gisteravond gemaakt, vanwege redenen, en staan dus al vanaf vanmorgen 7 uur op dat tafeltje uit te drogen. Je weet ook niet hoe vaak dat kindertje er intussen al overheen geniest heeft, dus laat maar. Het idee is wel schattig, maar de praktijk gaan we even heel fijn uit de weg. Een variant die we vandaag zagen was een soort slijmerige bende die je in een bekertje kon krijgen.

  vrijmarkt

  3 Echt gezien: een gebruikte neushaartrimmer

  Uitpuilend neushaar is voor niemand fijn, dus kan het voor bepaalde mensen geen kwaad om daar af en toe eens wat aan te doen. Een neushaartrimmertje is dan een simpele oplossing. Batterijtje d’r in en maaien maar. MAAR! Die ga natuurlijk gewoon vers kopen, niet bij iemand op Koningsdag die nog steeds de bossen onder zijn neusgaten heeft hangen, toch? Kom op effe. Jasses. Hoe iemand een gebruikte neurhaartrimmer überhaupt denkt te verkopen, blijft een raadsel.

  4 Beduimelde spelletjes

  Op deze Vrijmarkt zagen we onder andere een zwaar vergeelde versie van Mens Erger Je Niet (oh, spectaculaire ironie) van zo’n 50 jaar oud waarvan de zijkanten van de doos nog ternauwernood aan elkaar hingen. Wellicht werd het verkocht als antiek, maar daar hebben we maar niet naar gevraagd. Het vingerzweet van twee complete generaties konden we vanaf het kleedje ongeveer ruiken, dat wel. Laat maar zitten.

  5 Afgekloven speelgoed

  De Fischer Price Activity Centre is vermoedelijk wel bekend bij iedereen die tussen 1975 en 1990 geboren is, maar anno 2018 zie je die dingen nog steeds op kleedjes liggen. (Mogelijk intussen ook als antiek, trouwens.) Ook kom je allerhande andere plastic babymeuk tegen, waar je de tandafdrukjes van het betreffende kind, dat inmiddels in de brugklas, zit nog in ziet staan. Hoeveel kwijl, slijm en snot zo’n speeltje over zich heen heeft gehad willen we niet weten. We willen dat afgekloven speelgoed dan ook enorm níet kopen. Een knuffelbeest kan je nog op 90% wassen, maar hoe krijg je de bacillen van drie kinders uit door de tand des tijds week geworden plastic? Okay, doei.

  Vrijmarkt

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  ThE_ED
  Beheerder
  27/04/2018 - 15:13 15:13

  Ik kocht laatst nog een Mandela Effect.

  Roel Zwaar
  Lid
  27/04/2018 - 21:54 21:54

  “maar hoe krijg je de bacillen van drie kinders uit door de tand des tijds week geworden plastic?”

  http://www.veenma.nl/uploads/images/Gallery/Karcher/Karcher-hds-1020.jpg

  Broeder Bolognese
  28/04/2018 - 14:47 14:47

  Met een afgekloven 19e eeuws Activity Center hoef je sowieso niet meer thuis te komen. Zodra ze zijn uitgepoept eisen ze krijsend hun eerste tablet.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN