Koningsdag, blablabla, Vrijmarkt. Je kunt de introductie intussen zelf wel invullen. Natuurlijk is de Vrijmarkt een ontgoochelend Nederlands fenomeen, dus alleen al omdat het kàn, de moeite waard om (max een uurtje) doorheen te zwalken. Dat hebben we dan ook maar even gedaan ergens in het pittoreske Fryslân, waar je meer kans hebt dat je mèt je portemonnee thuis komt. Wat voor walgelijks zagen we allemaal te koop?

Hier de top 5 walgelijkste dingen die je op de Vrijmarkt kunt kopen. LIJSTJE!

1 Met stip op één: Afgetrapte schoenen

We hebben ze gezien, en niet zo’n beetje ook. Afgetrapte schoenen. Maar dan ook écht afgetrapt. Zolen half afgesleten omdat de obese eigenaar niet recht kan lopen, afbladderende neuzen en sandaaltjes waar de voetafdruk (lees: zweetafdruk) van de eigenaar duidelijk zichtbaar is. Gadverdegadverdamme! Wie. Koopt. Dat. Nou? Je gaat je voeten toch niet in schoenen stoppen die al veertien keer in de kliko of bij het giftig afval hadden moeten liggen? Hallo, voetaids.

2 Zelf gefabriceerd voer

Je kunt hierbij denken aan kindertjens die met bloed, zweet en tranen cupcakes of brownies hebben lopen maken en die dan ‘voor het goede doel’ verkopen voor 50 cent. Die cupcakes zijn natuurlijk gisteravond gemaakt, vanwege redenen, en staan dus al vanaf vanmorgen 7 uur op dat tafeltje uit te drogen. Je weet ook niet hoe vaak dat kindertje er intussen al overheen geniest heeft, dus laat maar. Het idee is wel schattig, maar de praktijk gaan we even heel fijn uit de weg. Een variant die we vandaag zagen was een soort slijmerige bende die je in een bekertje kon krijgen.

vrijmarkt

3 Echt gezien: een gebruikte neushaartrimmer

Uitpuilend neushaar is voor niemand fijn, dus kan het voor bepaalde mensen geen kwaad om daar af en toe eens wat aan te doen. Een neushaartrimmertje is dan een simpele oplossing. Batterijtje d’r in en maaien maar. MAAR! Die ga natuurlijk gewoon vers kopen, niet bij iemand op Koningsdag die nog steeds de bossen onder zijn neusgaten heeft hangen, toch? Kom op effe. Jasses. Hoe iemand een gebruikte neurhaartrimmer überhaupt denkt te verkopen, blijft een raadsel.

4 Beduimelde spelletjes

Op deze Vrijmarkt zagen we onder andere een zwaar vergeelde versie van Mens Erger Je Niet (oh, spectaculaire ironie) van zo’n 50 jaar oud waarvan de zijkanten van de doos nog ternauwernood aan elkaar hingen. Wellicht werd het verkocht als antiek, maar daar hebben we maar niet naar gevraagd. Het vingerzweet van twee complete generaties konden we vanaf het kleedje ongeveer ruiken, dat wel. Laat maar zitten.

5 Afgekloven speelgoed

De Fischer Price Activity Centre is vermoedelijk wel bekend bij iedereen die tussen 1975 en 1990 geboren is, maar anno 2018 zie je die dingen nog steeds op kleedjes liggen. (Mogelijk intussen ook als antiek, trouwens.) Ook kom je allerhande andere plastic babymeuk tegen, waar je de tandafdrukjes van het betreffende kind, dat inmiddels in de brugklas, zit nog in ziet staan. Hoeveel kwijl, slijm en snot zo’n speeltje over zich heen heeft gehad willen we niet weten. We willen dat afgekloven speelgoed dan ook enorm níet kopen. Een knuffelbeest kan je nog op 90% wassen, maar hoe krijg je de bacillen van drie kinders uit door de tand des tijds week geworden plastic? Okay, doei.

Vrijmarkt

 

3

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
3 Reacties
0 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Broeder BologneseRoel ZwaarThE_ED Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
ThE_ED

Ik kocht laatst nog een Mandela Effect.

Roel Zwaar
Eindbaas!
Roel Zwaar

“maar hoe krijg je de bacillen van drie kinders uit door de tand des tijds week geworden plastic?”

Broeder Bolognese
Eindbaas!
Broeder Bolognese

Met een afgekloven 19e eeuws Activity Center hoef je sowieso niet meer thuis te komen. Zodra ze zijn uitgepoept eisen ze krijsend hun eerste tablet.