More

  RECENTE POSTS

  De vrouwenpartij: Filter die Reet van de Dag!

  De Vrouwenpartij: een geniaal concept, want alvast de helft van het electoraat ligt binnen handbereik. Slechts nog wat programmapunten formuleren, wat kan er mis gaan? Ome Mc legt het uit in zijn gastbijdrage.

  Op RC14 zijn we natuurlijk fan van zelfstandige vrouwen die zich in de hedendaagse politiek willen mengen. Tenslotte maken de mannen er tegenwoordig ook maar een zootje van, dus wat kan er nou misgaan als vrouwen besluiten een op gelijke kansen gebaseerde partij op te richten? Vandaar dat Nyenrode-alumni Monique Sparla de Vrouwen Partij heeft opgericht. Bij het doorlezen van de side met 6 mooi overzichtelijke speerpunten (red.: speerpunt, fallussymbool!) – waaronder een Basisinkomen (v3.0, dus waarschijnlijk 11 builds weg van een stabiel systeem) – vallen wel wat interessante dingen op. Zoals een uitdrukkelijke wens om alle porno achter een filter te gooien. Van onze Westerburen weten dat dit een heel goed idee is, namelijk. En omdat dat Basisinkomen 3.0 zichzelf niet gaat betalen, moet er accijns geheven worden op seksgerelateerde diensten en producten. Of dit ook gaat gelden voor de batterijen voor dit speeltje (nsfw-nerd-alert), is nog niet duidelijk. Ook de wereld van de Sales & Advertising ontkomt niet aan de gelijkheidsstrijd van de vrouwenpartij: vrouwonvriendelijke reclameborden dienen voortaan een boete te krijgen. Die gasten van Suit Supply kunnen dus wel inpakken. Als mannen vervolgens, wegens hun verfoeilijke gedrag, eruit gegooid worden dan kan de belastingdienst er mooi voor zorgen dat ze hun alimentatie wel betalen.

  Gelukkig is de Vrouwen Partij wel van de wetenschap. Ze willen namelijk dat medische tests voortaan ook op vrouwelijke proefdieren gedaan worden. Het is inderdaad zo dat er minder op vrouwelijke proefdieren getest wordt  en dat de resultaten niet per geslacht gesplitst worden. Hulde dus voor het toepassen van concrete wetenschappelijke feiten als basis voor je politieke standpunten. Wat? Lees eens een alinea verder? “De Vrouwen Partij vindt ook dat de toegankelijkheid tot homeopathie gewaarborgd moet blijven. Het is dan ook bijzonder zorgelijk dat de  farmaceutische industrie via Brussel hier een eind aan wil maken.” Ow. Juist.  Rest ons niets dan op te merken dat de vrouwenpartij in ieder geval politiek-correct-efficiënt is.  Het zal geen gemakkelijke opgave geweest zijn om in één klap een mannelijke excuusnegermoslim als duo-lijsttrekker te strikken.

  een plekje speciaal voor jou

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  bijzaak
  bijzaak
  Gast
  04/08/2014 - 13:38 13:38

  Je kan een lid worden op die vrouwensite zie ik.

  Bismarck
  04/08/2014 - 13:43 13:43

  Leuk, zo’n onvoorwaardelijk basisinkomen, maar die Monique heeft toch niet echt goed opgelet bij de lessen Nederlands vroeger: “Mensen moeten dan wel verplicht werk blijven zoeken, zichzelf ontwikkelen door bijscholing, studie of vrijwilligerswerk of door het opzetten van een eigen bedrijf.”

  Kan aan mij liggen, maar dat klinkt precies even onvoorwaardelijk als de huidige bijstand in Rutte’s participatiesamenleving.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  04/08/2014 - 15:22 15:22

  Ach, een basisloon is op zich een prima plan. Maar dan voor iedereen; of je nu werkt of niet… Over alles wat je zelf verdient betaal je belasting zonder een belastingvrije voet. Liefst met 1 tarief voor iedereen; ongeacht je inkomen.,,, En dan geen hypotheekrente aftrek meer.
  Kost wel tienduizenden ambtenaren hun baan, want de boel wordt stukken simpeler.

  Wat niet simpel zal zijn, is het oplossen van alle problemen met mensen die er volgens zo’n nieuw stelsel op achteruit gaan (ook al gaat 90% er op vooruit en slecht 10% achteruit dan is de kritiek niet van de lucht. Politiek Den Haag vult al die gaatjes dan op met nieuwe uitzonderingsregeltjes en uiteindelijk blijft er een systeem over dat weer even ondoorzichtig is als het huidige.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  04/08/2014 - 15:32 15:32

  Het zijn waarschijnlijk lieve goedwillende dames, maar de opmerking over homeopathie geeft al aan dat ze naast goedwillend ook goedgelovig zijn. Ik zie het al voor me; een minister van de Vrouwenpartij die na glazig een onderzoeksrapport van 10 wetenschappers doorgebladerd te hebben zegt: “… maar mijn vrouwelijke intuïtie zegt toch dat we het anders moeten doen”.

  In hoeverre een beslissing op grond van intuïtie beter of slechter is dan het huidige “wat levert mij na mijn ministerschap de best betaalde baan op” durf ik niet te zeggen.

  gronk
  gronk
  04/08/2014 - 16:00 16:00

  Dat hebben de [url=Duitsers]http://funfire.de/lustige/bilder-18994-frauenparkplatz-nur-halb.html[/url] dan toch beter aangepakt. Niet dat het helpt, hoor.

  gronk
  gronk
  04/08/2014 - 16:01 16:01

  Godgloeidende: [url=http://funfire.de/lustige/bilder-18994-frauenparkplatz-nur-halb.html]deze duitse url[/url] dus.

  Ome Mc
  Lid
  04/08/2014 - 18:59 18:59

  Ja, dat basisinkomen is natuurlijk volstrekte lariekoek – gewoon een VVD-maatregel onder een andere naam – met inderdaad een activiteitenverplichting. Dat gaat zeker zorgen voor betere werkgelegenheid voor vrouwen. Toch?

  Vrouwen partij
  Vrouwen partij
  Gast
  02/01/2017 - 05:12 05:12

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN