More

  RECENTE POSTS

  De Saoedische Journaliste Nadine Al-Budair schetst een “wat als”-scenario

  De vrijgevochten Saoedische journaliste Nadine Al-Budair heeft in een artikel in het Saoedische dagblad Al Rai een “wat-als“-scenario geschetst.

  In dat scenario stelt ze haar mede-moslims een aantal vragen waarin ze de rollen omdraait, zoals:

  Stel je eens voor dat twee wolkenkrabbers instorten in een Arabische hoofdstad en dat het bloedbad wordt opgeëist door een extremistische christelijke groepering

  Met als doel dat die christelijke groepering haar geloofsovertuiging probeert op te dringen aan de Arabische wereld. Maar ze gaat verder:

  Beeld je eens in dat wij als toeristen naar hun landen gaan waar zij op ons schieten, auto’s in onze buurt doen ontploffen en zo duidelijk hun afkeer voor onze aanwezigheid laten blijken.

  Om te vervolgen dat miljoenen moslimtoeristen, -migranten, -studenten en -werknemers jaar in jaar uit zonder problemen naar het westen kunnen reizen terwijl er geen haar breed in de weg wordt gelegd. Sterker nog, normaal gesproken is men van harte welkom. Ze vraagt zich wel af hoe lang dat nog gaat duren en richt zich daarmee op uitspraken van mensen als Donald Trump, maar hier lokaal ongetwijfeld ook op Geert Wilders:

  Het is vreemd dat wij moslims menen dat we het recht hebben om zulke uitspraken te veroordelen, eerder dan dat we onze extremistische curricula, ons onderwijs en onze regemes aanpakken, en er beschaamd over zijn

  Nu is Nadine Al-Budair ietwat omstreden in de Arabische wereld (wellicht alleen al vanwege het feit dat ze als vrouw haar mond durft open te trekken), maar ze wordt door velen wel gezien als een autoriteit en vooral jonge moslima’s voelen zich gesteund door de standpunten en uitspraken van Al-Budair. Zelfreflectie, dat zouden er meer moeten doen.

  Over zelfreflectie gesproken. Helemaal humorloos zijn die haatbaarden in de Saoedische zandbak overigens niet. Check hieronder maar eens een bizarre, maar ook redelijk hilarische prankvideo uit het Arabische Koninkrijk. Uiteraard ziet niet iedereen de humor er van in, maar ik denk juist dat we dit moeten toejuichen. Zelfreflectie met humor kan alleen maar tot minder fanatisme leiden.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Jokkebrok
  10/03/2016 - 17:38 17:38
  Chubbychaser
  10/03/2016 - 18:24 18:24

  Stel dat Saoedi Arabie hier al decennia lang zich loopt te bemoeien met interne Europese conflicten, door wapens te leveren, landen binnen te vallen, oeverloos te lopen bombaderen met drones. Allemaal alleen maar omdat wij hier in Europa een grondstof hebben die zijn veel gebruiken. Zouden we dan een hekel hebben aan Saoedi Arabie en haar inwoners? En misschien wraak willen nemen?
  Nadine is een schat maar de grrrristenen zijn deze ellende begonnen door wat strepen in het zand te trekken na de 1e wereldoorlog en zo volkeren te verdelen. Daarna nog een landje stichten met nog een radicaal geloof er in. Nu wel op de blaren zitten moeten we niet zeuren in het westen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN